Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тоскана

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ТОСКАНА, СЪРЦЕТО НА ИТАЛИЯ с полет от София

Номер на оферта

/

203000

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Болоня - София на авиокомпания "Wizz Air" с включен малък ръчен салонен багаж с размери 42/32/25 см

Групов трансфер летище - хотел - летище

3 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Флоренция

Пешеходна разходка в Болоня

Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия

Цената не включва

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-3 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 3-4 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

Местен/градски транспорт във Флоренция: около 6 EUR (двупосочен билет) на човек

Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод

Входни такси за църквата "Санта Кроче" (6 EUR), двореца "Пити" (11,5 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията Сан Джовани (15 EUR) във Флоренция

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия до Тоскана - сърцето на Италия с обслужване на български език

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ И ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ:

08.10.2017 - 619 лева

Програма на пътуването:

Ден 1 СофияБолоня

20.35 ч. - отпътуване от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz air" за Болоня. 21.20 ч. - кацане на летището в Болоня. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

Ден 2 Флоренция

Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползването на градски транспорт: регионален влак до централната гара "Санта Мария Новела", намираща се на пешеходно разстояние от катедралата "Санта Мария дел Фиоре" (еднопосочен билет - около 3 EUR). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): Катедралата "Санта Мария дел Фиоре" - един от най-големите храмове в света с Купола на Брунелески - шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; Площад "Синьория" - политическият и културен център на града с Палацо Векио и църквата "Санта Кроче" - пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време: разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", двореца "Пити" - богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан и градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание: посещение на галерия "Уфици" - един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 19.00 ч. - връщане в хотела (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Ден 3 СиенаСан Джиминяно

Закуска. Свободно време или по желание, срещу допълнително заплащане - целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно. 8.00 ч - отпътуване за Сиена - един от най-добре запазените средновековни градове в Италия. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" - сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; Палацо Публико и Катедралата - една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Свободно време. Отпътуване за Сан Джиминяно – основан от етруските, градът е изключителен пример за историческото наследство на средновековна Тоскана. Пешеходна разходка в Стария град, включен в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО - по улица "Сан Джовани" до Пиаца де ла Цистерна и Пиаца дел Дуомо. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 БолоняСофия

Закуска. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. 19.00 ч. - трансфер до летището в Болоня. 21.55 ч. – полет на Wizz Air за София. Пристигане на летище София в 00.40 ч.

Допълнителни услуги:

Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! - Цена 35 лева (от 1 до 25 г.) / 59 лева (от 26 г.)

Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно при минимум 20 туристи - Цена 85 лева

Голям салонен багаж до 10 кг с размери 56/45/25 см (на турист, в две посоки) - Цена 80 лева

Чекиран багаж до 23 кг (в двете посоки) за дата 06.10.2017 - Цена 112 лева

Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) за дата 06.10.2017 - Цена 154 лева

Полезна информация:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Цените на музеите могат да бъдат променени към датата на посещението.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Тоскана |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Тоскана

Избрани оферти