Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тоскана

ТОСКАНА СЪС САМОЛЕТ

Номер на оферта

/

235362

Дати & цени

24 юли 2024 - 29 юли 2024 г. - Цена от 1399 лв.
18 септември 2024 - 23 септември 2024 г. - Цена от 1399 лв.
09 октомври 2024 - 14 октомври 2024 г. - Цена от 1399 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ, ПОСТАВЕН ПОД СЕДАЛКАТА;
КАЧВАНЕ НА БОРДА С ПРЕДИМСТВО И ВКЛЮЧЕНА СЕДАЛКА В САМОЛЕТА;
ТРАНСФЕРИ-ЛЕТИЩЕ-ХОТЕЛ-ЛЕТИЩЕ;
5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ; В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ В МОНТЕКАТИНИ ТЕРМЕ;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ФЛОРЕНЦИЯ;

Цената не включва

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПИЗА И ЛУКА;
ЕКСКУРЗИЯ ДО СИЕНА;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ВОЛТЕРА И САН ДЖИМИНЯНО;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧИНКУЕ ТЕРЕ;
ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИИТЕ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) В ХОТЕЛИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Тоскана е най-красивата област на Италия и една от най-посещаваните от туристи области в света, известна с прeкрасните си пейзажи, богатата си култура и не на последно място – с кухнята си и с легендарното вино кианти. Релефът на областта се състои от нежно заоблени хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори, сред които са сгушени перлите на областта – прекрасни селца и градчета, редящи се като на кинолента. Градовете на ТосканаСиена, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и, разбира се, столицата й Флоренция, са люлки на Ренесанса и днес приютяват безценни архитектурни паметници и световноизнвестни музеи.
Монтекатини Терме е най-известният курорт с минерални бани в Италия, където, още по времето на Римската империя, пълководци и императори са идвали да си почиват след тежки битки. В по-нови времена, Монтекатини Терме е било любимо място за почивка на австрийската аристокрация, воглаве със самия император, Франц Йосиф, и с императрица Елизабет (Сиси).
Днес градът разполага със съвременен комплекс от обществени басейни и привлича почиващи от цяла Европа, Америка и Азия. Разположен в сърцето на Тоскана, на около 50 км от Флоренция и от Пиза, на около 120 км от Сиена, той често се ползва, освен като място за отдих и почивка, и като отправна точка за опознаване на прекрасната земя на Медичите, където италианският гений се изявява най-силно и в най-чист вид.
Истинско щастие е човек да има възможност спокойно да се отдаде на опознаването на тази прекрасна провинция, да се полюбува на хармонията на пейзажа, да поскита безцелно по каменните улици на градовете, да види с очите си творбите на Микеланджело, Рафаело, Леонардо да Винчи и на толкова още световноизвестни италиански творци, които чакат зад вратите на музеите, на църквите и на дворците в областта.

Почивката включва 5 нощувки със закуски в Монтекатини Терме, посещение на Флоренция и възможност за разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Пиза, Лука, Сиена, Волтера, Сан Джиминяно, Чинкуе Тере. Настаняването е на база полупансион в хотели 3 звезди. Закуската е континентална, вечерята е с тристепенно меню. Лети се с директен полет до и от Болоня с авиокомпании „Уиз Ер”, като билетът включва летищни такси и ръчен багаж и 10 кг с размери 40x30x20см. Вътрешните трансфери в Италия се извършват с автобус.


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ:

24.07.2024 – 29.07.2024 ДО 15.03.2024
18.09.2024 – 23.09.2024 ДО 15.04.2024
09.10.2024 – 14.10.2024 ДО 15.04.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена за трети възрастен - 1399 лв.
Цена за индивидуална стая - 1657 лв.
цена на трети възрастен в стая - 1359 лв.
Цена за деца и младежи до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 1319 лв.
Цена за деца и младежи до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1339 лв.

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА ЗАПИСВАНЕ СЛЕД:

24.07.2024 – 29.07.2024 СЛЕД 15.03.2024
18.09.2024 – 23.09.2024 СЛЕД 15.04.2024
09.10.2024 – 14.10.2024 СЛЕД 15.04.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена за трети възрастен - 1499 лв.
Цена за индивидуална стая - 1757 лв.
цена на трети възрастен в стая - 1459 лв.
Цена за деца и младежи до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 1419 лв.
Цена за деца и младежи до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1439 лв.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 13::25 – 14:25 ч. - полет СофияБолоня. Трансфер до Монтекатини Терме (включен в цената на екскурзията). Настаняване.. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Пиза и Лука – с доплащане 54 лв. за възрастни и 32 лв за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Пиза: Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула); разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII век, разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за цело-дневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сиена – доплащане 54 лв. за възрастни и 32 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата; свободно време в Сиена. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно – доплащане 54 лв. за възрастни и 32 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, входни такси не са включени в тази цена. Волтера е възхитително тосканско градче, кацнало на един хълм, съхраняващо крепостни стени от Средновековието, но и от етруската епоха, от което се открива изключителна гледка към красивата околност. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за целoдневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Чинкуе Тере – доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за деца до 11 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, входни такси не са включени в тази цена, но е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Терре. Чинкуе Тере е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Тере може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. Екскурзията включва: транспорт с автобус до Ла Специя/Леванто, продължаване с железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза в Риомаджоре, Манарола и Монтеросо Ал Маре. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Флоренция Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Мария Новела” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe” (отвън), квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерия Уфици - с доплащане 99 лв. за възрастни и 64 лв. за лица до 24 г. (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Важно: при разглеждането на Флоренция, автобусът оставя групата на специално учреден паркинг, от който придвижването до центъра на града става с трамвай, билетът за който не е включен в пакетната цена на екскурзията и струва около 3 евро в двете посоки. 15:30 ч. - трансфер до летището в Болоня. 19:40 – 22:30 ч. полет БолоняСофия.
===================================================================
Забележки: 1) Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът, при нужда, се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела; 2) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през септември 2023. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
3) Клиентите, които не желаят да се включват в допълнителните екскурзии, могат да посещават някой от СПА центровете на града, които разполагат с големи минерални басейни, тангентори, вани и пр. Входът за тези СПА центрове е около 15 EUR.

====================================================================
Възможност за чекиран багаж с доплащане:
Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки - цената подлежи на препотвърждение - 150 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки - цената подлежи на препотвърждение - 248 лв.


ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Тоскана |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Тоскана |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Тоскана

Избрани оферти