Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Септемврийски празници в БАРСЕЛОНА -5.09 Потвърдена група

Номер на оферта

/

230206

Дати & цени

Цената включва

3 нощувки със 3 закуски в хотел 3*/4* ( Ronda hotel *** , Madanis hotel **** или подобен ) в Барселона
Самолетни билети София – Барселона – София
Летищни такси
Безплатен салонен багаж до 10кг с размери 40/30/18 см
Екскурзовод на български език
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро/ ЗД Армеец
Информационен пакет

Цената не включва

Трансфер летище – хотел – летище 80 лв (при мин 4 туриста)
Екскурзия до Монсерат (включен трансфер и туристическа програма с местен екскурзовод) – 90 лева (мин. брой участници 8)
Организирано посещение на стадион Camp Nou и Музей ФК Барселона-90 лв (минимален брой участници за провеждането-8)
Екскурзия до Фигерас (включен трансфер и туристическа програма с местен екскурзовод) – 180 лева (мин. брой участници 8)
Посещение на Фламенко шоу 1-часов танцов спектакъл с напитка 90 лв/ тапас меню-120 лв/ вечеря -160 лв БОНУС – Безплатно разглеждане на Испанско село
Възможност за посещение на футболно дерби по време на престоя
Чекиран багаж до 20 кг–120лв *
Туристическа такса – 4/6 евро на турист на ден
Входни такси за туристически обекти
Лични разходи

* Цената на багажа подлежи на препотвърждаване при резервации по – малко от 30 дни преди дата на полета

Програма на пътуването

1- ви ден
Отпътуване от София следобед с директен полет. Пристигане в Барселона вечерта. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Пешеходна туристическа обиколка на Барселона с ЛИЦЕНЗИРАН ЕКСКУРЗОВОД на български език – площад КАТАЛУНИЯ – сърцето на Каталунската столица ; известната улица РАМБЛА, плаза РЕАЛ , Театър ЛИСЕУ, двореца ГЮЕЛ-единственото изцяло завършено произведение на Гауди. През 1984 г. дворецът става част от списъка на ЮНЕСКО за Световно културно – историческо наследство. Следват Готическия квартал, паметника на КОЛУМБ , построен по случай Световното изложение през 1888 г и ГОТИЧЕСКАТА Катедрала Санта Креу и Санта Еулалия .
Разглеждане на магнетичната базилика „САГРАДА ФАМИЛИЯ ” отвън , която едва преди броени дни получи „официално разрешение за строителство 137 години след като е започнало нейното изграждане по архитектурен проект от 1882 г на Антонио Гауди . Според споразумението общината ще получи от фондацията, довършваща „САГРАДА ФАМИЛИЯ“, 4.6 млн. евро. Сумата на практика е заделена по 1 евро от всичките над 4.5 милиона посетители на базиликата, за да я разгледат отвътре. Над 5 пъти повече са туристите, които разглеждат всички фасади на величествената катедрлата отвън. Оригиналната идея на ГАУДИ е катедралата да притежава 18 кули , всяка една с различна височина ( 12 олицетворяващи Апостолите; 4 Евангелистите и последните две ДЕВА МАРИЯ и ИСУС ХРИСТОС ) . Когато бъдат довършени централните кули, те ще са най-високата структура на храм в Европа – 172.5 метра. Предвижда се Катедралата да бъде готова за празнуването на сто годишнината от смъртта на великия архитект през 2026 г.
Възможност за самостоятелно посещение на музея на “ Пикасо”, “ Морския музей”, Музея на Еротиката , Къщата на шоколада, Аквариума в Барселона , Музея за модерно изкуство – МАКБА.
Посещение на стадион CАMP NOU с емблематичния Музей на ФК БАРСЕЛОНА / Вечерен ТАПАС тур в сърцето на най- големия Средиземноморски град . Нощувка.

3- ти ден
Закуска. Пешеходна обиколка с ЛИЦЕНЗИРАН ГИД на български и организирано посещение на PARK „GUELL ” – едно жизнерадостно и веселяшко кътче, проектирано от архитекта по поръчка на индустриалеца Гуел, който мечтаел да построи природосъобразно и приказно красиво място за живеене. Двете къщи , излезли от приказките, сякаш са построени от бисквитки и лакомства , а големия и многоцветен гущер, обсипан с керамични парченца, вече се е превърнал в символ на града. Тук всеки бърза да се снима до фигурата и тайно си мечтае да се върне отново в този неустоим, вълнуващ град Туристическата обиколка продължава с разглеждане на улицата на МОДЕРНИЗНА : ПАСЕЙДЖ ДЕ ГРАСИЯ е най-кокетната улица в БАРСЕЛОНА . Нейната елегантност носи свободния дух и творческия почерк на гения АНТОНИО ГАУДИ чрез още два негови шедьовъра – CASA MILA и CASA BATLLO. Неповторими в своято послание за уникалност , те разкриват човешката фантазия и смелостта да твориш ! Вдъхновен от природата и изкуството , да си напълно отдаден на своите архитектурни хрумвания ! Величие и талант в едно!
Очаква ни OCEAN PORT VELL – модернистичното пристанище на средиземноморската красавица. Снежно-белите ивици шатра по променадата Ви пазят от ласкавото каталунско слънце , а безброй илюминати – отблясъци от луксозните яхти се оглеждат във водната феерия около Вас. Цветните флагове от крузните лайнери подсказват, че Барселона посреща свои гости от най – далечните кътчета на света . Въпреки че не е столица на Испания, Барселона е най-посещаваният испански град ! В близост е и началата спирка на фуникуляра „МОНТЖУИК “ (Кабинков лифт на релси) , който може да ви покаже тази приказна гледка от върха на едноименния хълм Монтжуик. За 2 минути може би най – известният фуникуляр в града преодолява 758 м, издигащ се на височина от 76 метра .
Следва площад ИСПАНИЯ с МАГИЧЕСКИТЕ фонтани и двете ВЕНЕЦИАНСКИ кули, наподобяващи камбанарията на площад „Сан Марко“, с височина 49 метра в подножието на хълма Монжуик и Музея на каталунското изкуство. Тук се намира най-богатата в света колекция от романско изкуство. Изложени са творби на ЛУИС ДАЛМАУ, ЕЛ ГРЕКО, ВЕЛАСКЕС и много други.
В близост е и Фондация „ХУАН МИРО “ , както и “ПУЕБЛО ЕСПАНЬОЛ “- етнографски комплекс с множество магазинчета и ресторанти, където можете да усетите атмосферата на КАСТИЛИЯ, АРАГОН , АНДАЛУСИЯ, ГАЛИСИЯ и други области на Испания чрез автентично пресъздадения архитектурен стил на сградите в него ; чрез занаятчийските работилнички за изработка на китари , чрез арт – павилионите за сребърни накити и аксесоари, както и с уникалните стъклени фигурки в ателиетата , изваяни пред Вас .
Вечерта Фламенко спектакъл в Етнографски комплекс Poble Espanol с богата испанска вечеря /избор на меню / . Нощувка.

4- ти ден
Закуска. Възможност за допълнителни екскурзии .
*Екскурзия до природния парк и манастира Монсерат с влак и екскурзовод на български език (90 лв).
*Екскурзия до Фигерас и Театър – музей на Дали с влак и екскурзовод на български език(180 лв).
Завръщане следобед в Барселона. Трансфер хотел-летище. Отпътуване от Барселона. Пристигане в София късно вечерта.

Забележка
*Възможна е промяна за провеждане на туристическата обиколка от ден 2 в ден 1 в зависимост от полетното разписание .

Детайли
РАННИ ЗАПИСНАНИЯ до 60 дни преди дата на отпътуване :

Цена на човек в ДВОЙНА стая: 790лв
Трети възрастен в двойна стая: 750лв
Дете до 12г с 2 възрастни: 690лв
Цена на човек в ЕДИНИЧНА стая: 990 лв



РЕДОВНИ ЦЕНИ:

Цена на човек в ДВОЙНА стая: 890лв
Трети възрастен в двойна стая: 850лв
Дете до 12г с 2 възрастни: 790лв
Цена на човек в ЕДИНИЧНА стая: 1090 лв

*Възможност за удължен престой +90 лв на ден

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой участници: 7 дни
Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди дата на отпътуване.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

50 % Депозит при записване
Доплащане – 30 дни преди дата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от дата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация – съгласие от едния или двамата родители (оригинал + 2 копия) и копие от Акт на Раждане.

Ако желаете да пътувате в други от посочените по програмата периоди, можете да се свържете с нас на тел.: 0888 44 66 21 .

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  6 септември 2023 - Испания |  6 септември 2023 - Барселона

Избрани оферти