Начало / Почивки / Почивки - Барселона

Почивка на Френската ривиера - Кот Вермей - полет от София

Номер на оферта

/

241710

Дати & цени

28 септември 2024 г. - Цена от 2458 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София – Барселона -София с включени летищни такси
• един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 23 кг, както и ръчен до 8 кг
• транспорт с лицензиран за международни превози автобус
• 7 нощувки със закуски в хотели – 6 на Кот Вермей (района на Перпинян) и 1 в Барселона
• 6 вечери
• Разглеждане на Барселона и Жирона
• Допълнителни екскурзии
• Екскурзоводско обслужване по маршрута
• Водач от агенцията
• Застраховка "Медицински разходи и злополука в чужбина" за 10 000 евро

Цената не включва

• Гарантирана седалка в самолета – 60 лв в двете посоки
• доплащане за застрахователна премия за лица над 65 г. – 18 лв
• Курортна такса – 1,90 евро/ден/човек, заплаща се на място на рецепция
• Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
• Храна, освен описаната
• Градски и местен транспорт;
• Такса обслужване за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
• Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
• Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Почивка на Френската ривиера - Кот Вермей - Самолет

Маршрут: СофияБарселонаЖирона - кот Вермей - Фонтфройд - Каркасон - Безие – Сижан - Андора – Нарбон – София

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ:
27.04.2024 - ограничени места
28.09.2024 - потвърдена

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2458 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1-ви ден СофияБарселонаЖирона - Кот Вермей
Отпътуване от София с директен полет за Барселона в 07:00ч. Пристигане в Барселона в 09:00ч. Отпътуване към френския курорт Кот Вермей. Попътно посещение на Жирона - град запазил средновековния си облик, известен с една от най-големите готически катедрали в Испания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден Кот Вермей
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или възможност за самостоятелно посещение на аквариума Oniria Canet-en-Roussillon /допълнително заплащане на входна такса/. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден Перпнян - Фонтфройд - Каркасон
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или
Възможност за еднодневна екскурзия до Перпнян, Фонтфройд и Каркасон /допълнително заплащане/. Отпътуване за Каркасон през областта Лангендок - едно странно, необичайно, мистично и може би затова още по-магнетично място, често наричано „Страната на Трубадурите”. Попътно разглеждане на средновековното абатство Фонтфройд, което е изиграло голяма роля при събитията около гоненията на Катарите. Възможност за обяд в Пристигане в Каркасон - град обвит в митове, легенди и мистерии. Средновековният крепостен град е разположен на десния бряг на река Од и е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Проектиран е да издържа дълги обсади. Самата кула е истински лабиринт, изобилстващ с фалшиви стълби, врати и коридори, които се въртят в кръг. Градът има 52 кули и 2 обграждащи крепостни стени с обща дължина 3 км. Базиликата Св. Назер, която датира от XI век, е бижуто на Каркасон.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден Безие и сафари парк
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или
Възможност за еднодневна екскурзия до Безие и Парка Сижан /допълнително заплащане/. Отпътуване за Безие - разположен върху скала над река Орб. Безие е бил арена на едно от най – драматичните събития в историята на катарството. Ще посетим Катедралата St-Nazaire - огромна Римска катедрала датираща от 13-ти век и заемаща прекрасно място, от където се разкрива прелестна гледка към града, както и моста – аквадукт над канал Миди, който е първия п рода си плавателен канал, прокопан с цел да свърже Средиземно море с Атлантическия океан. Отпътуване за парка Сижан. Ще имате възможност да се разходите сред екзотиката на саваните, в компанията на зебри, лъвове и жирафи. Сафари парк Сигеан дава пълното усещане, че се намирате в Африка, а контакта с дивата природа е непосредствен и естествен. Ще забравите за представите си за клетки и ограждения и ще се любувате на величието на животните в естествената им среда.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден Андора
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или
Възможност за еднодневна екскурзия до Княжество Андора /допълнително заплащане/. Отпътуване в 07.30ч. за княжество Андора – безмитна зона в сърцето на Пиринеите. Попътна спирка на панорамна площадка да се полюбувате на спиращите дъха гледки към величествените върхове на Пиринеите. Разглеждане на столицата Ла Веля. Разходка в стария град. Малките каменни къщи са красиво наредени по калдаръмените улици. Гордостта на стария град е Каса дела Вал, построена през 1580г. Свободно време за пазаруване в безмитните OUTLET магазини на Ла Веля.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден Нарбон
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или
Възможност за еднодневна екскурзия до Нарбон /допълнително заплащане/. Сгушен във вътрешността и далеч от своите по-блестящи съседи по Френската Ривиера, Нарбон има по-бавен ритъм на живот. Основният Canal de la Robine /UNESCO/ пресича града, където солени блата и лагуни, пълни с рибарски лодки, в миналото са привличали артисти и художници. Днешният Нарбон е истинско бижу: част от добре поддържаната Вия Домития, можете да видите в центъра на града. Саркофази, изключителни мозайки и антични статуи ви очакват в Археологическия музей в бившия дворец на архиепископа на няколко метра от Вия Домития. След това посетете единствената древна житница в света, която все още е непокътната. Възможност за разходка с корабче по Канал де Миди. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 – ми ден Кот Вермей - Барселона
Закуска. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града, запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди - Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур - площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

8-ми ден Барселона - София
Ранна закуска. Отпътуване към България с полет в 09.50ч. Пристигане на аерогара София в 13.30ч

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Хотел Best Western Plus Hotel Canet-Plage 4*

Хотел Best Western Plus Hotel Canet-Plage е четиризвезден хотел, разположен в Canet-en-Roussillon, и предлага общ салон, бар и безплатен WiFi. Някои от стаите са с балкон с изглед към морето.
Климатизираните стаи включват бюро, електрическа кана, телевизор с плосък екран и собствена баня, а някои от тях са с изглед към планината.
Сутрин на място се сервира континентална закуска или закуска на шведска маса.
В района наоколо има условия за активности като пешеходен туризъм, голф и гмуркане.
Персоналът на денонощната рецепция говори немски, английски, испански и френски език.
Perpignan се намира на 15 км от Best Western Plus Hotel Canet-Plage, а Argel?s-sur-Mer е на 30 минути път с кола. Летище Perpignan - Rivesaltes е на 19 км.

=============================================================

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена, заплатени в България:

• Целодневна екскурзия до Перпинян, Фонтфройд и Каркасон - 144.00лв
• Целодневна екскурзия до Безие и сафари парк с включена входна такса - 168.00лв
• Целодневна екскурзия до Андора - 94.00лв
• Целодневна екскурзия до Нарбон - 144.00лв
• Пакет от три екскурзии - отстъпка 10% от цената

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Почивки - Испания |  Почивки - Барселона |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Барселона

Избрани оферти