Начало / Екскурзии / Екскурзии - Женева

Септемврийски празници в ШВЕЙЦАРИЯ - ЖЕНЕВА, ЛОЗАНА, МОНТРЬО

Номер на оферта

/

199428

Дати & цени

Цената включва

v Самолетни билети София - Женева – София с полет на Wizz air;
v 3 нощувки със закуски в хотел Hotel des Horlogers*** в Женева или подобен;
v Затраховка Защита при пътуване на Мондиал Асистанс с покритие 10000 евро ;
v Безплатен билет за градски транспорт в Женева през цялото време на престоя;
v Туристическа програма на български език;
v Водач от агенцията по време на пътуването

Цената не включва

v Целодневна екскурзия – Перлите на Швейцарската ривиера-Лозана-Веве-Монтрьо-замъка Шато де Шийон и транспорт до изброените градове и билет за замъка Шато де Шийон - 80 евро
v Туристическа такса City tourist tax: 3.30 CHF на ден
v трансфер летище - хотел - летище – 29 евро

Програма на пътуването

Септемврийски празници в ШВЕЙЦАРИЯ - ЖЕНЕВА, ЛОЗАНА, МОНТРЬО
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/

Лозана - Женева - Монтрьо
Период: 22 - 25.09.2017г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 684,00 лв.

Женеве е третият по големина град в Швейцария. Този шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро има зашеметяващ международен пулс и атмосфера.
Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, Женева е заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията. Интерес представляват Фонтанът в езерото - най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата "Сен Пиер" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът "Брунсуик"; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; островът на Жан-Жак Русо.

1-ви ден:
Отпътуване от летище София Терминал 1. Пътува се с директен полет до Женева с полет на Wizz air; Настаняване в Hotel des Horlogers***, който се намира на 3 минути пеша от много от водещите производители на часовници в Швейцария. Хотелът разполага с колекция от старинни часовникарски инструменти и предлага безплатен Wi-Fi. Стаите включват телевизор с плосък екран, минибар и баня. На по-малко от 5 минути пеша има голям обществен парк и множество магазини, кафенета и ресторанти.
Нощувка.
2-ри ден:
Закуска.Сити тур на Женева.Посещение на някои от ключовите интересни за туристи места в Женева: Женева е съвсем по швейцарски подредена, спретната, с цветя, с езеро и огромен фонтан – истинска европейска приказка, която очаква да бъде открита. Тя си има по-сериозна страна с многобройните седалища на международни организации, както и по-романтична – на брега на Женевското езеро и по уличките на стария град. Разходка с корабче из Женевското езеро –Включена в цената.
Часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; Катедралата "Сен Пиер"; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, островът на Жан-Жак Русо.Свободно време в центъра на града. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска.Свободно време в Женева или целодневна екскурзия –Перлите на Швейцарската ривиера Лозана– Веве– Монтрьо- замъка Шато де Шийон.
Лозана. Разположена на северният бряг на езерото, тя е 5-та по население сред градовете в Швейцария. Там се намира и централата на международния олимпийски комитет. Време за разходка. Туристическа програма в Лозана до обяд. Пешеходна разходка в столицата на Олимпийските игри и на кантона Во с посещение на Катедралата, Шато Сент Мер, стария Епископски дворец, църквата Св. Франсоа. Фотопауза на замъка Уши. По желание посещение на Олимпийския музей.
Отпътуване за Веве – дома на шоколадите, седалище на гиганта Нестле, основан в града през 1867, където ще видите и паметника на Чарли Чаплин, свързан с последните дни от живота на великия актьор, прекарани в съседното селище Корсие.
Пътува се с местен влак.Продължаваме нашето пътуване.Посещение на най – впечатляващия и най – често сниманият замък в Швейцария Шато де Шийон Той се счита за една от най-важните реликви от миналото на Швейцария. Намира се между Монтрьо и Веве, замъкът е наистина интересна гледка и е на мястото на малка крепост, която се е използвала от охраната на важен търговски път за Италия през прохода Сен Бернар. Свободно време . Продължаваме своето пътуване за Монтрьо - перлата на Швейцарската ривиера,разположен на източния бряг на Женевското езеро. Оживен курорт на Швейцарската ривиера и важен културен център - предлага богата програма от културни развлечения - концерти, вариетета, балове; В града се намира и паметника на Фреди Меркюри,който ще посетиме. Връщане в Женева, като транспорта отново ще бъде извършен с местен влак. Нощувка.
4-ти ден:
Закуска.Свободно време в Женева.Освобождаване на хотелските стаи до 12.00 ч. Свободно време и придвижване към Женевското летище.
Директен полет от летище Женева до летище София.

- ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с №03700100001095/18.11.2016г., ЗД„Евроинс”АД валидна до 24:00ч,17.12.2017г.
- Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

105

Допълнителна информация

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Информация за музейни такси:
- Жeнева - Катедралата Сен Пиер: вход – безплатен; изкачване на кулата – 5 CHF,
Мезон Тавел – безплатно, деца до 18 г. – безплатно; -Музей на изкуството и историята – безплатно, разходка с корабче из Женевското езеро - 19.00 CHF, деца до 16 г. – 10 CHF;
- Лозана – Олимпийският музей – за възр. - 16 CHF, за деца от 6-16 г. – 10 CHF, пенсионери – 16 CHF, студенти – 12 CHF, за групи – 15.00 CHF;
- Катедралата: безплатно, Исторически музей на Лозана (Старият Епископски дворец): 8 CHF, ученици и деца под 16 г. – безплатен;
- Монтрьо – Шато де Шийон - вход за възр. – 12.50 CHF, деца 6-16 год. – 6.00 CHF, студ. и пенсионери – 10.00 CHF, за групи от мин. 20 тур. – 10.00 CHF;
- Вадуц - влакче във Вадуц – 8 CHF – при група от 20 туриста, индивидуален билет 10.50 CHF, деца до 16 г. – 5 CHF
v Забележка: Цените са калкулирани при курс 1 CHF = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена!
v СРОК И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
- 50 % КАПАРО ДО 3 ДНИ СЛЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА МЕСТАТА, ДОПЛАЩАНЕ 14 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ
v При недостигнат в срок минимален брой туристи и по желание на вече резервиралите, пътуването се осъществява с доплащане в размер от 20 лв. до 60 лв.
v ПОЛЕЗНО:
- Mин. Брой записани туристи: 20
- Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди отпътуване.
- Хотелите по програмата се препотвърждават 7 дни преди отпътуването.
- Валиден задграничен паспорт или лична карта; за деца до 18 г.- нотариално заверена декларация от двамата родители. Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
- Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. - 0.50 лв на ден , над 70 год.- 1,50 лв. на ден. Лица над 75г.не се застраховат

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Женева |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Женева |  22 септември - 2023 - Швейцария |  22 септември - 2023 - Женева

Избрани оферти