Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Женева
Женева / Jeneva

Не, Женева (Genève, Geneva) не е столицата на Швейцария, както може би си мислите. Този шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро, всъщност е третият по големина в Швейцария и има зашеметяващо международен пулс: 43.3% от населението е от целия свят. Градът изобилства от музеи, отлични културни мероприятия и може да се каже, че разположението му е просто идеално за скок от Швейцарските във Френските Алпи.

Женева е един от най-важните градове в международната дипломация - тук се намира първата централа на Международния червен кръст; макар ООН да премества централата си в Ню Йорк, и до днес запазва силно присъствие в града чрез множеството си дъщерни организации

Наслаждаваща се на слънчевите лъчи и спокойното си разположение на брега на Женевското езеро, Женева е заредена със собствения си дух на стил и любов към приключенията. Интерес представляват Фонтанът в езерото - най-големият фонтан в Европа; часовникът от цветя - символ на часовниковата индустрия за града, чиито 6000 цветя се подменят всеки сезон; катедралата "Сен Пиер" - смесица от романски, готически и неокласически стил, в която е проповядвал реформаторският лидер Жан Калвин; монументът "Брунсуик"; Паметникът на реформаторите; статуята на ген. Дуфор, монументът на оръдията; музеите на архитектурата, историята на изкуствата, часовниците “Патек Филип”; островът на Жан-Жак Русо.

Важна информация:

Население: 185 000 жители

Валута: Швейцарски франк (CHF)

Можете да обмените пари в банките, пощенските станции и жп гарите. 

Работно време: Магазините са отворени от 08:30 до 18:45 часа през седмицата, но в четвъртък работят до 20:00 часа.

Интернет страници за Женева: www.geneve-tourisme.ch, www.myswitzerland.com
www.ville-geneve.ch

Спешен телефон:

Полиция 117

Пожарна 118

Бърза помощ 144

Туристическа информация

Адрес: Rue du Mont-Blanc 18. Работно време: понеделник – събота 10:00-18:00 часа. Тел: +41 (0) 22 909 70 00

Аптеки: За услуги 24 часа се обадете на тел. 144.

Телефонни кодове

Код на страната: +41

Код на областта: 022

Език: Официаланият език в Женева е френски, на второ място по разпространение е английският. Много хора говрят руски, португалски, арабски и испански.

Забележителности около Женева
Екскурзия до Женева със самолет
от 690 лв.
Екскурзия до Женева със самолет
3 нощувки
Самолет
Екскурзия до Женева със самолет
от 690 лв.
Екскурзия до Женева със самолет
3 нощувки
Самолет