Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берн

ШВЕЙЦАРСКИ АЛПИ – ЮНГФРАУ И МАТЕРХОРН

Номер на оферта

/

235353

Дати & цени

16 юли 2024 - 21 юли 2024 г. - Цена от 1789 лв.
18 август 2024 - 23 август 2024 г. - Цена от 1789 лв.

Цената включва

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 10 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
1 НОЩУВКA СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 2* ИЛИ 3* В РАЙОНА НА ИНТЕРЛАКЕН;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 2* ИЛИ 3* В РАЙОНА НА БЕРН;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3* ЗВЕЗДИ В РАЙОНА НА ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 2* ИЛИ 3* ЗВЕЗДИ В РАЙОНА НА СИОН;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 3* В РАЙОНА НА МИЛАНО;
ТРАНФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЦЮРИХ, БЕРН, ВЕВЕ, МОНТРЬО, ЛОЗАНА, ЖЕНЕВА, ЦЕРМАТ И ЛУГАНО С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ.

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
БИЛЕТИ ЗА ЗЪБЧАТИ ЖЕЛЕЗНИЦИ, ВЛАКОВЕ И ЛИФТОВЕ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЮНГФРАУЙОХ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ЦЕНАТА ЕКСКУРЗИИ – ОКОЛО 4 CHF НА ЧОВЕК НА ДЕН – СЪБИРАТ СЕ НА МЯСТО;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) В ХОТЕЛИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в района на Интерлакен, 1 нощувка в района на Берн, 1 нощувка в района на Женевското езеро, 1 нощувка в района на Сион, 1 нощувка в района на Милано и богата екскурзоводска програма в Цюрих, Берн, Веве, Монтрьо, Лозана, Женева, Цермат и Лугано, свободен ден в Интерлакен или възможност за качване със зъбчатата железница до подножието на връх Юнгфрау, възможност за качване до връх Мотароне, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см и чекиран багаж до 23 кг). Лети се с авиокомпания „България Ер“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 2 или 3 звезди

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ и ЦЕНИ РАННО ЗАПИСВАНЕ

16.07.2024 – 21.07.2024 ДО 15.03.2024
18.08.2024 – 23.08.2024 ДО 31.03.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена на човек в двойна стая - 1789 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 2129 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая: 1789 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни: 1699 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1749 лв.

ДАТИ И ЦЕНИ ЗАПИСВАНЕ СЛЕД:

16.07.2024 – 21.07.2024 СЛЕД 15.03.2024
18.08.2024 – 23.08.2024 СЛЕД 31.03.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

Цена на човек в двойна стая - 1889 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 2229 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая: 1889 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни: 1799 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен: 1849 лв.



ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – Сутрешен полет СофияЦюрих. Пристигане. Трансфер до центъра на града. Пешеходна обиколка на стария град – Катедралата (Гросмюнстер), църквата Фраумюнстер, разходка по брeговете на р. Лимат и на Цюрихското езеро. Отпътуване за хотел в района на Интерлакен (около 120 км). Настаняване. Нощувка в хотел в района на Интерлакен.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Интерлакен. Свободно време за разходка в Интерлакен или възможност за факултативна целодневна екскурзия до Юнгфрауйох (с доплащане 350 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус от Интерлакен до Лаутербрунен, билет със зъбчата железница до Юнгфрауйох и екскурзовод на български; екскурзията се организира при минимум 20 участника). Юнгфрауйох – най-високата гара в Европа, построена на 3454 м височина, в подножието на връх Юнгфрау – Покривът на Европа (4158 м). Пътуването продължава 100 минути и започва от селцето Лаутербрунен до Клайне Шайдег. Следва прекачване и пътуване до гара Юнгфрауйох. През цялото пътуване се наслаждавате на уникална алпийска панорама – остри върхове, ски писти, тучни високопланински ливади, стада от крави – един от символите на Швейцария. При слизане на гара Юнгфрауйох се отправяте към панорамната тераса на обсерваторията „Сфинкс“, разположена на 3571 м надморска височина. Ще имате възможност да излезете на открито и, при хубаво време, да видите чудна снежна панорама към околните ледници и планински върхове (Мьонх – 4107 м, Фишерхорн – 4049 м, Алечхорн – 4193 м и Юнгфрау – 4158 м), както и да си организирате закачлив бой със снежни топки. По време на престоя можете да посетите Ледения дворец, да хапнете топъл обяд и да си купите сувенири от надморска височина надвишаваща познатите места от България. Възможност за посещение на водопадите Трюмелбах. Със своите десет ледникови водопада в планината, достъпни през тунел , водопадите Трюмелбах са уникални . От тук се отводняват огромните ледникови стени на Айгер (3970 м), Мьонх (4107 м) и Юнгфрау (4158 м) с до 20 000 литра вода в секунда от водосборната площ на 24 квадратни километра, половината от които е покрита със сняг и лед целогодишно. Входния билет 14.00 CHF не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Важно: трябва да имате топли дрехи, планински обувки и слънчеви очила. Екскурзията не се препоръчва за хора със сърдечни и/или дихателни проблеми. Тези, които не желаят да се качват на железницата, няма да скучаят в Интерлакен, който е прекрасен курорт, изключително оживен през лятото – централната му улица „Хьоемате”, от която се открива прекрасна гледка към околните алпийски масиви, със сигурност няма да ги отегчи. Курортът предоставя незабравими гледки към връх Юнгфрау и прекрасна възможност за разходки, похапване и дори шопинг, но и не е лишен от забележителности – бихте могли да посетите църквата „Унтерзейн” или музея на туризма, който е устроен в реставрирана къща от XVII век и проследява възхода на областта на Юнгфрау като туристически център. Отпътуване за хотела. Нощувка в района на Берн.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Берн. Разглеждане на Берн – стария град – „Беренплац“, „Марктгассе“ (централната улица на стария град), часовниковата кула, „Крамгассе“, Катедралата „Сен-Венсен“, Кметството, мечата яма, къщата на Айнщайн. Разглеждане на Женева - панорамен тур на международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион (седалище на ООН), седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка из Женева – залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото – разходка по кея на Мон Блан – десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, разглеждане на стария град – „Плас Ньов”, „Плас дю Бур-дьо-Фур”, катедралата „Сен Пиер”, в която, в продължение на 23 години е служил самият Калвин (от Северната й кула се открива прекрасна панорама към езерото, града, планината Юра и Алпите), къщата Тавел (най-старата къща на Женева), Кметството, „Гран’ Рю”. Настаняване и нощувка в района на Женевското езеро.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лозана (85 км). Разглеждане на Лозана. Пешеходна разходка из стария град на Лозана – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка „Сен-Мер“. Отпътуване за Веве. Живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. В Корсие-сюр-Веве е живял големият артист Чарли Чаплин от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Разходка по неотразимата крайбрежна алея. Разходка из Монтрьо – едно от най-прекрасните крайбрежни градчета по езерото, известно със своите дворци и вили от периода на Бел Епок, превръщащи го в „швейцарския лазурен бряг”. Отпътуване за Сион. Настаняване и нощувка в хотел в района на Сион.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Цермат. Пристигане в Теш (около 75 км), откъдето със зъбчата железница се достига до Цермат – един от най-престижните швейцарски курорти, над който се издига величественият пирамидален силует на един от символите на Швейцария – връх Матерхорн (4478 м). Разходка из Цермат, в който царува атмосфера на ведрина, спокойствие и божествена красота и където можете да видите едни от първите планински хотели в Швейцария. Възможност за посещение на ледника Горнерграт /3089 метра надморска височина/ с влак /132 CHF/ или ледника Матерхорн /3883 метра/ с няколко лифта /126 CHF/. Билетите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място. Завръщане в Теш. Цената на билета за зъбчатата железница от Теш до Цермат и обратно, която е 17 CHF за възрастни и 8,5 CHF за деца до 16 год, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Отпътуване за Милано (200 км). Настаняване и нощувка в хотел в околностите на Милано.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Лугано (75 км). Пристигане. Разглеждане на Лугано – градския парк, църквата „Санта Мария дели Анджоли”, съхраняваща три от най-красивите стенописа на Бернардо Луини (1480 – 1532 г.), кея на квартала „Парадизо”. Трансфер до летището. Късен следобед - полет на „България Ер“ МиланоСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2023 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

==========================================================================
ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса - 3 - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди или 5 евро на човек на ден в хотели 4 звезди.
При нощувки в Швейцария туристите заплащат задължително градска такса - около 5 CHF на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

Забележка: При посещение на Швейцария Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в швейцарски франкове, от България.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Берн |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Берн |  Ранни записвания 2024 - Швейцария |  Ранни записвания 2024 - Берн

Избрани оферти