Оферта номер: 142382

Северна Италия: летен тур в прекрасните Доломити 2019

Дати и цена
26 август 2019 г. - Цена от 935 лв.
Цената включва
транспорт с автобус

6 нощувки със закуски, от които:
1 – в Словения в хотел 3*
4 - в курортно селище в района на Моена в хотел 3*
1 – в Загреб в хотел 3*

4 вечери

туристическа програма – посещение на Кортина д’Ампецо и Триест

водач от агенцията
Цената не включва
медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗАД „Евроинс“ – 10 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв.

доплащане за единична стая – 165 лв.; при недостигнат мин.брой от 35 туристи и при записани не по–малко от 30 тур. – 45 лв.,

градска такса в хотелите в Италия (заплаща се директно в хотела) – от 2.50 EUR на турист на ден
----------------

СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – летен тур в уникалните Доломити! Други подобни планини няма никъде другаде!

Автобусна програма

МАРШРУТ: София – Тофана ди Мецо - Кортина д’Ампецо – Тренто – Мерано - Моена – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Каназей - Мадона ди Кампильо – ТриестЗагреб - София


7 дни / 6 нощувки + 6 закуски + 4 вечери

ДАТИ 2019: от 26 август до 01 септември 2019 г.

----------------------------

ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая:
935 лв. – за дата на тръгване 26.08.2019 г.

================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ПРОГРАМА

1 ден – СофияСловения

Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. „Св. Ал. Невски”. Пристигане вечерта в хотела в Словения. Нощувка.


2 ден – Тофана ди Мецо - Кортина д’Ампецо – Моена - Доломитите

Закуска. Отпътуване за Италия и за Кортина д’Ампецо – най – известният италиански курорт в сърцето на зашеметяващите Доломити, обгръщащи Кортина с „амфитеатър” от скалисти зъбери, някои от тях над 3000 м, разположен в подножието на доломита Монте Кристало („Планински кристал“).

Първа спирка в подножието на доломита Тофана, откъдето с кабинков лифт (билетът в двете посоки не е включен в цената на екскурзията) предстои изкачване до Тофана ди Мецо (3244 м). В подножието остава Чима Тофана ди Мецо (3191 м), където от изградената панорамната площадка, на 360 градуса ще можете да се възхитите на пейзажа към околните скалисти върхове и долината на Ампецо.

След това преживяване групата ще слезе с кабинковия лифт. Следва спирка за разходка в Кортина д’Ампецо. Продължаване за района на Моена - рай за скиорите!

Курортът е идеална дестинация за една лятна планинска почивка. Около курорта се издигат величествено едни от най –красивите дялове на Алпийската планинска система. Настаняване в хотел в едно от курортните селища в района на Моена. Вечеря. Нощувка.


3 ден – Тренто – Мерано

Закуска. Свободно време или по желание, екскурзия до Тренто и Мерано.

През този ден ви предлагаме да опознаете Южен Тирол. Това е район, който независимо, че след края на Първата световна война е включен в границите на Италия, притежава една атмосфера, която е смесица между Централна Европа и Средиземноморието.

Първа спирка в историческият център на Тренто. С уникалното си разположение в широка ледникова долина, охранявана от възхитителните върхове на Брента и заобиколен от лозя и ябълкови овощни градини, той лесно ще ви плени. Историята на града е съставена от централноевропейски традиции и италианска култура, чиито свидетелства се виждат в красивия стар град, оформен около Пиаца Дуомо и фонтана на Нептун.

Следваща спирка в Мерано. С уникалното си месторазположение, богатата растителност и мекия климат, това място привлича членове на европейските кралски семейства още от древността до наши дни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4 ден – Малга Чиапела - Мармолада – Пунта Рока – Малга Чиапела – Каназей

Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане, екскурзия до Мармолада - така известната „Кралица на Доломитите“. Тази екскурзия ще ви даде възможност да се възхитите на най – големия доломит Мармолада. Това е най – високият масив на Доломитите, включен в Списъка на световно културно и природно наследство на Юнеско от 2009 г. Това е едно най – очарователните места на Алпите, което през лятото се превръща в екскурзионен рай.

Групата ще бъде извозена с автобус до курортното селище Малга Чиапела, откъдето с кабинков лифт (билетът в двете посоки не е включен в цената на екскурзията), преминавайки през няколко междинни станции, една от които е Сераута, се достига до станция Пунта Рока (3269 м), където от панорамната тераса при ясно време ще можете да се възхитите на гледката, която се открива и остава в подножието. В малката пещера в близост има статуя на Дева Мария, осветена от папа Йоан Павел II. Фотоизложбата, поместена на тази надморска височина, ви дава възможност да проследите изграждането на кабинковия лифт. До ледника, който остава в близост, могат да се използват панорамните асансьори.

След това преживяване групата ще слезе с кабинковия лифт обратно до Малга Чиапела и ще има възможност да се направят още панорамни снимки. Фотопауза в Каназей – скъпоценният камък на Доломитите и столицата на снежните спортове. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5 ден – Мадона ди Кампильо

Закуска. Свободно време или по желание, екскурзия до Мадона ди Кампильо. През този ден ви предлагаме да опознаете Южен Тирол. Това е район, който независимо, че след края на Първата световна война е включен в границите на Италия, притежава една атмосфера, която е смесица между Централна Европа и Средиземноморието.

Първа спирка в Мадона ди Кампильо, разположено на 1550 метра надморска височина в красивия басейн между групата на Доломитите Брента и ледниците на Адамело и Пресанела, е известно курортно селище още от времето на Франц Йосиф Австрийски, който преобразява Мадона ди Кампилио в най - търсеното място от благородници и богатата австрийска и централноевропейска буржоазия. Сред гостите му, през 1889 г. и през 1894 г., са били принцеса Сиси и императорът, който прекарал дълги дни тук, разхождайки се из гората, достигайки езерата около Кампильо, за да прекара безгрижни вечери с валсове и частни срещи със своите придворни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6 ден – ТриестЗагреб

Закуска. Отпътуване за Триест - едно от най - големите пристанища на Адриатика, играло важна роля в развитието на града, който по времето на Австро – Унгарската империя е четвъртият по големина град в пределите на Империята. Именно от времето на Хабсбургското владение на града са и най - значимите исторически паметници.

Интерес за туристите представляват: централният площад на града Пиаца Унита със сградата на Кметството и Стоковата борса, Бастионът и Катедралата Сан Джуст, както и сръбската православна църква Св. Спиридон. Продължаване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.


7 ден – Загреб - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 22.00 ч.


==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

- Начин на плащане:
депозит – 30% от пакетната цена,
доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

- Минимален брой туристи: 35
- Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата.

- Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Кабинкови лифтове:
- от Малга Чиапела – Пунта Рока – Малга Чиепела - 30 EUR, при група мин. от 20 туристи – 25 EUR
- кабинков лифт до Чима Тофана ди Мецо - 22 EUR , при група мин. от 20 туристи – 19 EUR


Допълнителни мероприятия:
- екскурзия до Мармолада - така известната „Кралица на Доломитите“ – 25 EUR
- екскурзия до Тренто и Мерано – 30 EUR
- екскурзия до Мадона ди Кампильо - 27 EUR.

Забележка:
- допълнителните мероприятия се провеждат при мин. 20 туристи, включват транспорт и водач. Входните такси, билетите за железници и лифт се заплащат на място.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================
Изпрати запитване
Флоренция и Болоня със самолет
от 390 лв.
Флоренция и Болоня със самолет
3 нощувки
Самолет
Тоскана с влак - без кола из приказна Италия
Острови край Сицилия: Фавиняна, Леванцо и Маретимо (Егадски острови)
Романтичният Рим: Къде да видиш черепа на Свети Валентин