Начало / Екскурзии / Екскурзии - Белград

Тридневна екскурзия до Белград, Нови Сад и Сремски Карловци

Номер на оферта

/

205939

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен автобус
2 нощувки със закуски в хотел Park*** ( Хотелът се намира между прочутите градски площади Теразие и Славия )
Екскурзовод от агенцията
Панорамна автобусна и пешеходна обиколка на Белград
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро от ЗАД Армеец
Безплатен Wi-Fi интернет

Цената не включва

Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци - 15 евро
Лични разходи
Входни такси на посещаваните обекти

Програма на пътуването

1 ДЕН

Отпътуване в 07:00 ч. от пл. „Александър Невски“ за Сърбия. Пристигане в Белград ранния следобед. Панорамна ( с автобуса ) и пешеходна обиколка на Белград. Градът е съвкупност от култури – ренесансова, барокова, ориенталска и модерна архитектура. Белград съществува повече от 2 500 години. По време на пешеходната обиколката ще разгледате крепостта Калемегдан с колоната - монумент на победата, символ на Белград, площад „Република“ и бохемския квартал „Скадарлия“ – често сравняван с Парижкия Монмартър, тъй като в началото на миналия век е бил средище на поети и писатели. Разходка по главната пешеходна улица „Княз Михайло“. Настаняване в хотела. Вечерта, по желание посещение на етно ресторант на улица „Скадарлия“. Съхранили духа на стария Белград, повечето ресторанти имат музиканти, които изпълняват стари градски песни. Препоръчваме “Tri Sesira”, “Zlatni Bokal”, “Dva Jelena”, “Velika Skararlija” и др.

2 ДЕН

Закуска. По желание допълнителна екксурзия до Нови Сад и Сремски Карловци. Нови Сад е разположен на десния бряг на река Дунав, често наричан градът на падащите мостове. Разглеждане на крепостта „Петроварадин“, Площада на свободата и централната градска част.

Посещение на винарна, представяща историята на лозаро-винарството в Сърбия. Посещението включва дегустация на няколко вида вино, включително характерните за региона червен и бял Бермет, които са били любими на аристократите от Австро-Унгария.


След обяд - свободно време за разходка и пазаруване в Белград. Нощувка.

3 ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Ниш древният Наисус, където през 272г. е роден първият християнски римски император Константин Велики – свободно време за разглеждане на забележителностите на града Нишката крепост, улица „Казанджийска“ , площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града.

Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Дата: 03.11-05.11.2017 г.


ЦЕНИ:


- Възрастен в двойна стая: 185 лв.

- Отстъпка за деца до 12 г.: 50%

- Отстъпка за трети възрастен – 20 лв.

- Доплащане за самостоятелна стая: 40 лв.


Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание. Цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.


Начин на плащане: 50% от пакетната цена при резервация.
Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията:35
Данни за паспортен и визов режим: няма визов режим за български граждани. Пътуването по програмата се осъществява с валидна лична карта или паспорт.


"ГАЛА ХОЛИДЕЙС" ООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператора" — застрахователна полица № 17 100 1315 0000553826 в ЗАД „АРМЕЕЦ”, валидна до 01.08.2018 г.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Белград |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Белград |  Есен 2023 - Сърбия |  Есен 2023 - Белград

Избрани оферти