Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хургада

Виена - Перлата на Дунава!

Номер на оферта

/

226147

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София - Вена - София с Bulgarian Air или Austrian Airlines

- 1 брой ръчен багаж до 10 кг.

- Транспорт до Хотела ( с влака на летището CAT и метро)

- 3 нощувки със закуска в 4* хотел в центъра на Виена

- медицинска застраховка със покритие 20 000 лв. на компания Мондиал Асистанс

- Водач на Български през цялото време.

Цената не включва

- допълнителна екскурзия " Шонбрун" - 30 лв.

- чекиран багаж до 23 кг. - 40 лева

- разходи от личен характер

Програма на пътуването

1 Ден: София - Виена

Отпътуване от София с полет на Bulgaria Air или Austrian Airlines. Трансфер с Летищния влак CAT и метро. Настаняване в Хотела - 4 * централен хотел.

Свободно време. Нощувка.

2 Ден: Виена

Закуска. Обиколка на Виена със лицензиран екскурзовод на Български Език.

Ако сте за първи път в Виена, тогава е добре да се запознаете с най-известните места на стария град. Ще започнем обиколката при Виенската държавна опера, ще видим хотел „Захер“ с прочутата едноименна торта. Ще видим галерия „Албертина“ с най-голямата графична сбирка в света и ще продължим през дворцовата градина с паметника на Моцарт към площада на Героите в Хофбург. Ще прекосим вътрешния двор на дореца, Швейцарския двор със Съкровищницата и параклиса, в който пее по време на месите Хорът на виенските момчета и ще излезем на Йозефплац с Националната библиотека и църквата на августинците, където са се венчали повечето Хабсбурги. Оттам ще се озовем при купола на Св. Михаил с Испанското училище за езда, музеите на Сиси и среброто на Императорските апартаменти. От площада на Св. Михаил и едноименната църква, „Къщата без вежди“ и римските разкопки ще преминем през най-скъпата улица на Виена-Колмаркт, за да стигнем до „Грабена“ с прочутата Колона на чумата и църквата Св. Петър. Разходката ще завършим на площада с катедралата Св. Стефан – в сърцето на града.

3 Ден: Виена

Закуска. Свободно време или по Желание посещение на Шонбрун срещу допълнително заплащане.

Какво е Виена без Шонбрун?

В началото тук са били девствени гори, галеч от града, в който според легендатаимператор Матиас открил по време на лов „хубав извор“, дал по-късно името на двореца. Мария Терезия единствената жена на австрийския трон, го направила своя любима лятна резиденция. Това което виждаме днес дължим най-вече на нея. От тук е управлявана империята, но зад стените на Шонбрун са живяли хора от плът и кръв , празнували са пищни празници, тук са се разигравали лчните им трагедии. И до днес в салоните да двореца витае духът на Хабсбургите.

Свободно време. Нощувка.

4 Ден: Виена - София

Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и отпътуване към летището за полет към София.

Допълнителна информация

Отстъпка от 30 лв. на човек при записване до 30 дни преди желаната дата на заминавне!

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Хургада |  Уикенд почивка - Египет |  Уикенд почивка - Хургада

Избрани оферти