Бора Бора

Летище

За да стигнете до Бора Бора, първо трябва да вземете международен полет до Таити, а след това за по-малко от час ще сте в Бора Бора с местния превозвач "Air Tahiti" (www.airtahiti.aero). Има директни полети от Папеете (Таити, 4 полета дневно), Моореа (всеки ден), Хуахине (всеки ден), Маупити (само в неделя), Раятеа (всеки ден).

Летището в Бора Бора се намира на малкото островче (наричано моту) Муте, северно от основния остров. Основните хотели имат гишета на летището. За да стигнете до основния остров или хотела ви можете да използвате безплатния ферибот до Вайтапе, а там обикновено чакат малки бусчета, които ще ви отведат до хотела. Основният превозвач "Air Tahiti" предлага безплатен превоз с лодка до Вайтапе (търсете надписа Bora Bora Navette).

На острова

Основният начин за придвижване на острова са велосипедите, бъгитата и миниатюрни автомобили, които можете да намете от Вайтапе. Имайте предвид, че пътят на места е много тесен и в недобро състояние. Общественият транспорт в Бора Бора представлява един автобус, който прави обиколка на острова приблизително на всеки час, но като цяло не е много надежден. Има и таксита, които могат да са леки автомобили или минибусове, побиращи до девет души. 

Isnard Taxi Service - тел. (689) 677225

Charlie Taxi - тел. (689) 676437

Централната част на острова е планинска, трудно достъпна и там няма пътища. Единственото населено място, което наподобява град, е Вайтапе. В южната част на острова - Матира пойнт, се намира най-големият плаж, има хотели и ресторанти.

Много от хотелите се намират на малки островчета (моту), където обикновено е осигурен превоз с лодка до основния остров. Повечето атракции и ресторанти (но не всички) осигуряват транспорт от и до мястото, където се намирате, но задължително се информирайте предварително.

Забележителности около Бора Бора
Екзотична почивка на Бора Бора
от 4712 €
Екзотична почивка на Бора Бора
7 нощувки
Самолет
Екзотична почивка на Бора Бора
от 4712 €
Екзотична почивка на Бора Бора
7 нощувки
Самолет