Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мачу Пикчу

ПЕРУ - ПЕТЗВЕЗДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ СРЕД ЛЕГЕНДИ В СЪРЦЕТО НА АНДИТЕ

Номер на оферта

/

241923

Дати & цени

07 септември 2024 г. - Цена от 4260 €

Цената включва

Самолетни билети за международни и вътрешни полети
Летищни такси за всички вътрешни и международни полети. При промяна от авиокомпанията тлетичните такци подлежат на потвърждение
*Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
Всички трансфери летище – хотел – летище
Индивидуален туристически автобус (само за нашата група) в съответствие с договорената програма
Пътуване с влак и автобус до Мачу Пикчу
Плаване с лодки в езерото Титикака
13 нощувки със закуски в избрани висок клас хотели 5* (информация в таблицата за настаняване)
*Хотелите се препотвърждават при потвърждаване на групата към партньорите ТО в Перу
5 х Организирани обяда по време на пътешествието
1 х Гурме вечеря в Куско с включени напитки
Пълет пакет (обяд + напитки + следобедни напитки и чай + съпътстваща артистична програма) по време на пътуването с влака PeruRail Titicaca
Всички екскурзии, обиколки, пътувание, посещения, описани в програмата
Професионално екскурзоводско обслужване по време пътешествието с местни екскурзоводи (с превод на български език) от водача, който придружава групата.

Цената не включва

Всички не упоменати разходи за напитки, хранения, тип в ресторантите и др.
Медицинска застраховка за пътуване**. Такава застраховка,ТО ще предложи на всички, които пожелаят и не притежават целогодишна индивидуална такава.
ТО препоръчва сключване на застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ*
Разходи от личен характер
Всичко, не упоменато в програмата
Допълнителни екскурзии и посещения – упоменати в програмата с цени
Такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване (местни водачи) за целият период на пътуващ – 40 USD
Минимален брой участници в пътуването: 25

Програма на пътуването

ПЕРУ ПЕТ ЗВЕЗДНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В СЪРЦЕТО НА АНДИТЕ СРЕД ЛЕГЕНДИ

София-Мадрид-Лима-Мадрид-София

15 дни / 14 нощувки

ДАТА: 07.09.2024 - 22.09.2024 - ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ

ЦЕНА от 4260 евро на човек

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Зрелищни природни гледки, екзотична и древна култура, старинни градове, Мачу Пикчу, езерото Титикака, Свещената долина и безброй други спиращи дъха преживявания Ви очакват в Перу!

---------------------------

ПРОГРАМА

Ден 1
Среща на летище София за редовен полет до Мадрид. Кратък престой и полет до Лима, столицата на Перу. Кацане на летище Хорхе Чавес в 18:15 местно време.Посрещане и трансфер до избрания хотел в Лима. Настаняване и нощувка.

Ден 2
Започваме нашата експедиция в Перу с панорамна обиколка на столицата Лима, за да проследим нейната впечатляваща история от основаването през 1535 г. като „Градът на Кралете“, след обявяването на независимостта на Перу от Испанската корона през 1821 г. и така до наши дни.С пешеходна разходка ще продължим към историческата част на Лима, не случайно включена в списъка на световното културно наследство и под егидата на ЮНЕСКО. Лима е романтично разположена на тихоокеанското крайбрежие, а историческият център изобилства на красиви сгради от колониалната епоха, дворци, катедрали и църкви. Градът е основан от испанския колонизатор Франсиско Писаро, а по време на колониалната епоха, Лима е обявена за столица на Virreinato de Per? (местната автономна област).След закуска в хотела ще се срещнем с местния екскурзовод, който ще ни заведе стъпка по стъпка из най-красивите гледки, най-красивите площади и потайности на този 9-милионен град, който е успял да съхрани своя неподправен облик и неустоим чар.Днес продължаваме пътешествието си към град Паракас с осигурен транспорт за нашата група. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 3
Събуждаме се в този прекрасен крайбрежен град Паракас.

Закусваме в хотела и се приготвяме за островно приключение днес. Само на 45 минути отстояние от брега се намират островите Балестас, до които ще стигнем с лодки. Тези уникални острови принадлежат на един от най-значимите природни резервати на Перу. Със своята изключително богата естествена флора и фауна, където могат да бъдат видяни пингвини, морски лъвове, причудливи ята от птици, розово фламинго, диви отвесни скали, те са доказателсто за богатството на морето и изумителния релеф на природата.

Ден 4
Закуска в хотела. Програмата днес е наситена и пъстра като самото Перу! Напускаме хотела и се приготвяме за един следващ приключенски ден.

За най-смелите от нас денят ще започне с полет със самолет, за да прелетим над платото Наска. Единствено от високo могат да се наблюдават известните и единствени по рода си линии на Наска, включени през 1994 г в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО!

Програмата ни продължава с посещение на най-древното гробище в света гробището Chauchilla, което е разположено на около 30 километра от град Наска.

Запознанството ни с древната цивилизация на Наска ще продължи с посещение на уникалните аквадукти Cantalloc. Разположени много близо до града, тази верига от спираловидни кладенци, са конструирани така, че да използват силата на вятъра по уникален начин – множенство кладенци засмукват вяръра надолу, от своя страна това принуждава подпочвените води да се движат нагоре, и така тази напреднала цивилизация си е осигурявала водата за напояване в една наистина пустинна местност.

Богати на нови знания днес ни предстои нощен преход с нашия автобус до восокопланинския град Арекипа. След пристигане, ранно настаняване в хотела.

Ден 5
Пристигане в хотела и ранно настаняване. Закуска. Разглеждане на града. Нощувка в Арекипа.

След настаняване в хотела е време за кратка почивка преди да се впуснем в изучаване на „белия град“ Арекипа, живописно разположен в подножието на вулкана Ел Мисти в Андите и на 2380 метра надморска височина. В целия град, като основен строителен материал се използва бял вулканичен камък, наречен силар, заради което Арекипа става известен като "Белия град".

Град Арекипа винаги е имал значима роля в историята на Перу, бил е сцена на множество бунтове, революции и войни. Арекипа е също така е родното място на много известни личности, като писателя Марио Варгас Льоса, поета Алехандро Ромеро Карденас и президента Хуан Веласко Алварадо.

Ден 6
След закуска се сбогуваме с Арекипа и заедно с нашия местен екскурзовод се отправяме към изумителната природа на каньона Колка (Colca Canyon).В ранния следобяд пристигаме в специално избран хотел, със собствени термални извори за следващите ни две нощувки!

Ден 7
Закуска в хотела. Днес ще пътуваме през най-дълбокият каньон в света, известен още и като „Фолклорна столица на Перу“, заради многообразието и богата култура на местните жители. Особено известни са фолклорните им танци, както и различните изделия от вълна на лама и алпака.

Завръщане в хотела в ранния следобяд. Лично време. Нощувка.

Ден 8
След закуска отпътуваме за град Пуно, разположен на западния брег на езерото Титикака – най-високо плавателно езеро в света (3812 м надморска височина)!

Днес ни очаква още един магически (travel day) ден за придвижване през високото плато на Андите.

Пристигане в Пуно. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 9
Закуска. Трансфер до пристанището на град Пуно, където с лодка ще достигнем първо до плаващите тръстикови острови Урос, за да се докоснем до нещо наистина непознато и древно, а именно историята и традициите на „езерните хора“ от племето Урос. Непонятен изглежда за нас живота на потомците им, които и до днес живеят на огромните тръстикови салове, направени от южноамериканския вид тръстика - тотора.

Предстои ни цял един ден посветен на живота и местните хора в езерото Титикака и посещение на остров Такиле!

След обяд и лично време за покупки ще отплаваме обратно за Пуно. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 10
Закуска в хотела. Среща с местния екскурзовод и трансфер до гарата. Отпътуване с влака PeruRail Titicaca (с включен обяд, напитки, развлекателни програми, музика, танци и много настроение) за град Куско, разположен на 3250 м надморска височина.

https://www.youtube.com/watch?v=xkmwkNd59zU&t=7s

Обещаваме ви едно различно приключение, безценно време заедно, усмивки и настроение!

Пристигаме в Куско в късен следобед. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 11
Закуска. Среща с нашия местен екскурзовод за разглеждане на един от най-емблематичните градове на Перу Куско и бивша столица на Империята на Инките. Това е още едни значим обект, признат от ЮНЕСКО и вписан в списъка на световното културно наследство, част от нашата програма.

Следобед връщане в хотела. Свободно време или допълнително мероприятие по желание. Нощувка.

Ден 12
Закуска. Днешния ден ще бъде посветен на Свещената Долина.

Ден 13
Закуска в хотела. Завръщане в хотелът ни в Куско в късен следобед. Нощувка в Куско.

Днес ни очаква това, което се е превърнало в национален символ на Перу, в гордост на местното население и само споменаването на Мачу Пикчу ни е достатъчно, за да запишем в листа с мечти пътешествието до Перу!

Предстои ни кулминацията на нашата Перуанска приказка, която когато се върнем у дома, ще съхраним завинаги в кутията със сбъднати мечти!

Мачу Пикчу е архитектурен комплекс, за които изследователите твърдят, че е град на инките, построен от тях през 15 век на 2430 м надморска височина. В превод от месния език означава „Стар Град“, и през 1983 е избран да бъде вписан в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Ден 14
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището за вътрешен полет до Лима. Пристигане
в Лима. Трансфер. Настаняване в хотела. Свободно време на разположение.
Последна нощувка.

Ден 15
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Среща с местния екскурзовод и трансфер до летището в Лима за полет към България.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

НАСТАНЯВНЕ:
Две нощувки в Лима в Hotel Jose Antonio Deluxe - https://hotelesjoseantonio.com/us/
Нощувка в Паракас в La Hacienda Bahia Paracas - www.lahaciendabahiaparacas.com
Нощувка в Ика в Hotel Vi?as Queirolo - https://www.hotelvinasqueirolo.com/
Нощувка в Арекипа в Casa Andina Premium Arequipa - https://www.casa-andina.com
Две нощувки в Колка в Colca Lodge - https://colca-lodge.com
Две нощувки в Пуно в Sonesta Posadas Del Inca - https://www.sonesta.com/sonesta-posadas-del-inca
Три нощувки в Куско в Palacio del Inka, a Luxury Collection Hotel - https://www.marriott.com/en-us/hotels
Нощувка в Урубамба в Valle Sagrado Hotel & Villas - https://www.casa-andina.com/en/destinations/valle-sagrado
Гарантирани ще бъдат самолетните билети и хотелските резервации при авансово заплащане на сумата от 3000 лева на човек.

РЕЗЕРВИРАНИ ПОЛЕТИ:
Дата: 07.09.2024 BULGARIA AIR: FB471: SOF-MADRID: 07:10h – 09:45h IBERIA: IB6659: MADRID-LIMA: 13:15h – 18:15h
Дата: 21.09.2024 IBERIA: IB6652: LIMA - MADRID: 11:25h – 05:40h +1 BULGARIA AIR: FB471: MADRID-SOF: 11:40h – 16:00h

Не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка. Обществените болници в Перу не предоставят безплатни здравни услуги на чужденци, поради което е препоръчително туристите да пътуват с задължителна медицинска застраховка.
Информация и необходими документи за пътуване до Перу: Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца от датата на влизане. Българските туристи могат да пребивават в Перу до 90 дни без виза. Пътуващите със самолет дължат летищна такса в размер на 30 щатски долара
Носенето на личен документ е задължително. От съображения за сигурност се препоръчва на туристите да разполагат с фотокопие на двата документа (ЛК и паспорт) и те да бъдат съхранявани на отделно от оригиналните документи.

Най-добрите места за обмяна на пари са casas de cambio (чуждестранни обменни бюра). Най-лесни за обмен са щатските долари и еврото.
Важно е да се внимава за състоянието на банкнотите. Дори при леко прегъване или скъсване бюрата изкупуват същите на но-нисък курс. А банките отказват да вземат повредени банкноти
Достъпът до Интернет в Перу е добър и зависи от местоположението ни. В туристическите места и в хотелите се полагат всички усилия за качестен достъп до интернет.

Анулационна политика
Анулациите за пътуването следват заложените условия на приемащия туроператор в Перу както следва:
От датата на резервация до 60 дни (вкл.) преди заминаване – безплатно анулиране.
За перода 59тия ден до 30тия ден преди заминаване - невъзстановима сума в размер на 30% от пакетната цена
За перода 29тия ден до 15тия ден преди заминаване - невъзстановима сума в размер на 50% от пакетната цена
За периода 15тия ден до деня на заминаване - невъзстановима сума в размер на 100 % от пакетната цена*
*Моля да се осведомите за предлаганите застраховки „Отмяна от пътуване“, за да се избегне риск от загуба на платени суми по съответното пътуване!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Перу |  Оферти - Мачу Пикчу |  Екскурзии - Перу |  Екскурзии - Мачу Пикчу |  Екзотична почивка 2024 - Перу |  Екзотична почивка 2024 - Мачу Пикчу

Избрани оферти