Марбейа
Марбейа / Marbeja
  виж голяма карта

Марбейа (Marbella) е крайбрежен средиземноморски град в провинцията Малага, автономна област Андалусия, част от Коста дел Сол.

Градът е предпочитано място за отдих на заможните хора, като на него се гледа като конкуренция на френския Сен Тропе. В околията на Марбейа се намира звездният яхт клуб "Пуерто Банус". Посещаван е от доста известни личности като Роман Полански и Хю Хефнър. Тук има статуя на Салвадор Дали – Носорога (с тегло 3 тона).

Духът на Марбейа можете да усетите в старата част - разхождайки се из малките и тесни улички ще усетите обаянието на малкия град, и ще си починете от забързания живот. Едно от най-приятните места там е „Портокаловият площад“ или „La Plaza de los Naranjos“. Там е центърът на оживление през деня и нощта – има величествени сгради, малки магазинчета, художествени галерии, барове и бистра. През лятото в амфитеатъра всяка година се организират концерти и постановки. На брега се намира паркът "Ла Аламеда", където може да пояздите кон по брега, да направите една отпускаща разходка или да се отдадете на играта на благородниците - голф. В града може да се види произведение на Салвадор Дали – статуята на кон с ездач. 

Важна информация:

Население: 124 332 души

Валута: евро (EUR). Има много АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Можете да обмените пари в банките и някои от големите хотели. 

Спешен телефон: 112

Телефонен код за Испания: +34

Телефонен код за Марбейа: 95

Туристически офис: тел. 952 82  35 50

Забележителности около Марбейа
Почивка в Марбея-Коста Дел Сол 2018!
от 1125 лв.
Почивка в Марбея-Коста Дел Сол 2018!
7 нощувки
Самолет