Начало / Почивки / Почивки - Мавриций

Почивка на остров Мавриций - Сбъдни своята МЕЧТА!

Номер на оферта

/

113120

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет за полет София-Истанбул – Мавриций –Истанбул -София с включени летищни такси с АК Turkish Airlines с багаж до 23 кг на човек;
7 нощувки на съответната база в избрания хотел;
Трансфер летище-хотел-летище ;
Информационна среща в избрания хотел;
Персонално планиране на екскурзиите;
Медицинска застраховка с COVID покритие от 10 000 евро на човек в ЗД Лев Инс;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии на място – изборът от екскурзии на място е много голям, на вашето внимание са предложени само част от екскурзиите на място с информативен характер;
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване".

Програма на пътуването

Почивка на остров Мавриций - кътче от рая!

10 дни / 7 нощувки

ВКЛЮЧЕН КРУИЗ С КАТАМАРАН НА ЗАЛЕЗ ЗА ГРУПАТА!

# Подбрани хотели, добри цени, качествено обслужване!

# Удобно полетно разписание с АК "Turkish Airlines"

# Възможност за полудневна обиколка на столицата Порт Луис.

# Възможност за полудневна екскурзия до Шамарел - Долината на цветовете, водопада Шамарел, посещение на най-известната фабрика за ром „La Rhumerie de Chamarel“

ДАТА: 31.03.2023 – 09.04.2023 г. - потвърдена

ХОТЕЛИ - ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая:

1. Azur Paradise 3* /Закуска/ Deluxe room - 999 евро

2. Jalsa Beach Hotel & SPA 4* /Закуска / Standart room - 1099 евро

========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



========================================================

ЗАЩО МАВРИЦИЙ?

Мавриций е място, където ще изживеете една различна и екзотична ваканция. Насладете се на кристално чистите тюркоазени води, коралови рифове и цветни риби, изгрева и залеза на слънцето, вкусна храна, лукс и комфорт.

Островът е подходящ както за влюбени двойки, така и за семейства с деца. Мавриций е най-големият от множество острови с вулканичен произход, намиращи се на около 800 км източно от Африканския континент.

Откроява се с разнообразен релеф: от планински – в южната част, през плато – централна част, до крайбрежни низини – на север.

Преобладаваща част от населението са индуси, следвани от креоли, китайци и европейци, а двата официални езика са френски и английски. Символ на острова е изчезналата птица Додо.

========================================================

ПРОГРАМА:

1-ви ден: 31.03.2023, СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Среща на летище София в 19:15ч за полет София-Истанбул с АК Turkish Airlines в 21:15. Кацане в Истанбул в 22:45ч. Кратък престой на летището, след което полет Истанбул-Мавриций в 01:50ч. на 01.04.2023

2-ри ден: 01.04.2023, ИСТАНБУЛ - МАВРИЦИЙ
Пристигане на остров Мавриций в 12:35ч. Посрещане и трансфер от летището до избрания от Вас хотел. Настаняване в избрания хотел на съответната база на изхранване. Нощувка.
3-ти ден: 02.04.2023, О-В МАВРИЦИЙ
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка.
Среща с местния представител за запознаване с допълнителните екскурзии по желание.

4-ти ден: 03.04.2023, О-В МАВРИЦИЙ
Закуска. Свободно време за почивка или допълнителни екскурзии по желание.
Следобеден тур с катамаран около залез слънце (Включен в цената на пакета)
Следобяд ще потеглим за един ден изпълнен океански емоции, напитки, забавления и релаксация на круиз с катамаран!
По време на круизите ще имате свободно време за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и почивки за плуване. На катамарана ще можете да се насладите безалкохолни напитки и вкусна мстна бира на фина на кристалните води и красивите островни пейзажи.

5-ти ден: 04.04.2023, О-В МАВРИЦИЙ
Закуска. Свободно време за релакс или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.
Предлагаме Ви полудневна обиколка на столицата Порт Луис (срещу доп. заплащане)
Обиколка на столицата на остров Мавриций - прекрасният Порт Луис, ще ви преведе през страниците на пъстрата история и културното многообразие на острова.
Религиозното разнообразие е част от културната традиция на острова. Храмовете са отворени за всеки един любопитен турист - мюсюлмански джамии, китайски пагоди, индуски храмове и християнски църкви.
Крепостта се намира на хълм над Порт Луис и е известна още като Цитаделата. Замислена да защитава пристанището от нахлуване от морето и да усмирява евентуални въстания на населението. Въпреки това, след завършването на строителството през 1840 г., той никога не е бил използван за военни цели. Крепостта получи името си в чест на Аделаида, съпругата на английския крал Уилям IV. От крепостта се открива прекрасна гледка към столицата на Мавриций. Порт Луис е най-големият град на Мавриций, както и икономически и административен център на острова. Точно до главния площад можете да се разходите по най-внушителния булевард - Place d"Armes, ограден от двете страни с кралски палми. Можете да се насладите на няколко чудесни френски колониални сгради, особено на сградата на правителството и на общинския театър. Ще имате свободно време, за да посетите крайбрежната улица, както и търговски комплекс Le Caudan Waterfront. Оживената крайбрежна улица предлага множество възможности - за пазар, места за развлечение, ресторанти с изглед към пристанище Порт Луис. Крайбрежието на Порт Луис е центърът на културния живот в Мавриций.
Цена на човек: 100 EUR (при минимум 4 човека)

6-ти ден: 05.04.2023, О-В МАВРИЦИЙ
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

7-ми ден: 06.04.2023, О-В МАВРИЦИЙ
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или допълнителни екскурзии по желание.
Предлагаме Ви полудневна екскурзия до Шамарел - Долината на цветовете, водопада Шамарел, посещение на най-известната фабрика за ром „La Rhumerie de Chamarel“ с дегустация и вкусен обяд в местен панорамен ресторант. (срещу доп. заплащане)
Малко по площ, намиращо се в югозападната част на острова, селцето Шамарел е прегърнато от гори, чиито хълмове са изпъстрени в седем различни цвята е най-популярната туристическа атракция на острова. Цветната земя представлява дюни, в които се откриват седем различни цвята - червено, кафяво, виолетово, зелено, синьо, лилаво и жълто.
Уникално свойство на цветния пясък е, че дори да вземете няколко различни цвята и да ги смесите, те отново се разделят. Как се случва това остава мистерия за учените. Друга загадка е защо пясъкът на цветната земя не е ерозирал. Районът там има тежък дъждовен сезон, ефект, от който е именно ерозията. Феноменът на цветните земи не е напълно разгадан. Смята се, че цветните пясъци на Шамарел са се образували по време на разлагането на вулканични скали, които са се охлаждали при различни температури и при различни условия, поради което са получили различни цветове.
Тук се намират и гигантските сухоземни костенурки, символ на Шамарел донесени преди много години от Сейшелските осртови.
Друга природна забележителност на района е най-високият водопад в Мавриций е водопад Шамарел. Официално кръстен на известния френски офицер Шарл Антоан на острова, но много по-известен като водопада Шамарел. Височината на основната каскада на този водопад, според различни източници, варира от 88 до 125 метра.

Водопадът Chamarel започва от националния парк Black River Gorges и се образува от клонове на реката Сен-Дени, падащи от голяма височина в кратера на изгаснал вулкан. В различни периоди от годината, в зависимост от нивото и пълноводието на реката, водопадът се разделя на две или три струи.
Спирка в известната фабрика за ром Rhumerie de Chamarel. Именно в тази фабрика се произвежда най-добрият ром на острова и значителна част от продукцията на Rhumerie de Chamarel се изнася успешно. За разлика от повечето други дестилерии за ром в Мавриций, Chamarel произвежда само висококачествен, така нареченият земеделски ром. Основава се на чиста захарна тръстика, а не на отпадъци, както при производството на евтин индустриален ром. След дегустацията ще оставим сами да прецените дали това е така ?
Екскурзията ни ще завърши с вкусен обяд в местен ресторант в красивата природа на района Шамарел.
Цена на човек: 140 EUR (при минимум 4 човека)

8-ми ден: 07.04.2023, О-В МАВРИЦИЙ
Закуска. Свободно време за почивка в хотела. Освен прекрасните плажове, белия пясък и топлите галещи води, остров Мавриций предлага множество възможности за допълнителни активности, като гмуркане, сърф, кайт. Опитайте и вие!

9-ти ден: 08.04.2023, О-В МАВРИЦИЙ - ИСТАНБУЛ
Закуска. Напускане на стаите в 12ч. на обяд.
Свободно време до късен трансфер до летището за полет до Истанбул в 20:05ч.

10-ти ден: 09.04.2023, ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане на летището в Истанбул в 05:00ч. Кратък престой и полет за София в 07:30ч. Пристигане на летище София в 08:40ч.

========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО

Условия на записване:
• Цената е валидна при група от минимум 10 туриста.
• Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването. 
• Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване.
• Условия на заплащане:
-Депозит в размер на 1500 лева на човек при записване.
-Доплащане до 30 дни преди заминаването.
-Плащането се извършва в брой или по банков път.
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата при необходимост.

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
• до 60 дни преди датата на пътуване: без неустойка.
• от 59 дни до 30 дни до датата на пътуване: неустойка депозита.
• при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
• Смяна на име до 10 дни преди пътуване: без неустойка.

Анулации без неустойка и връщане на суми:
• При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
• При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването. 

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от месец преди пътуването., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мавриций.
Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
• Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. доказуеми причини описани в Общите условия по застраховката.

Важно уточнение:
• Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
• Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Събития изключени от обхвата на застраховката са:
• Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения за пътуване (степен 5 или 6),
• Страх от предприемане на пътуване,
• Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация
• Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Вид използван транспорт: Самолет, Автобус, кола
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Мавриций.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
Полезна информация за Мавриций:
• Най-доброто време за посещение на о-в Мавриций е периода между месеците ноември – май.
• Валута: местната валута е рупия. 1 евро = 40,15 рупии; 1 щатски долар = 35,88 рупии. Можете да обменяте в хотелите, банките и обменни бюра. Банкоматите са широко разпространени.
• Кредитни карти – почти навсякъде е възможно разплащане с международни дебитни и кредитни карти Visa или MasterCard.
• Придвижване – можете да наемете кола или да използвате такси. В курортните зони е широко разпространено карането на колело или мотопед. Такситата работят с предварително оказани тарифи на километър, които се виждат на залепени на вратите на шофьорите. Бакшишите не са задължителни, но препоръчителни.
• Електричество – напрежението е 230V. Можете да използвзвате европейските накрайници за контакт.
• Бакшиши – обикновено възлизат на около 10% от сметката в заведението.

==========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==========================================================

Тагове

Оферти - Мавриций |  Оферти - Мавриций |  Почивки - Мавриций |  Почивки - Мавриций |  Last minute оферти - Мавриций |  Last minute оферти - Мавриций

Избрани оферти