Начало / Статии / Статии - България

10 идеи за креативни подаръци за пътешественици

Автор

/

Със сигурност имаш поне един от онези приятели, които прекарват повече време на път, отколкото вкъщи, куфарите им са винаги наполовина стегнати, а почти всичките им истории започват с „Когато бях в...“. Дойде ли време да им избираш подаръци, става все по-трудно да избереш нещо наистина специално, лично и креативно. 

Следващия път се отбий в Elephant Bookstore за хиляди идеи за оригинални подаръци, еднакво полезни и на път, и за всеки ден.

Събрахме 10 от любимите си подаръци от книжарницата:

[П.С. Може и без повод.]

1. Карта на света за деца.

Научи децата (си) да обичат пътуването и ще си ги научил на най-важното. Тази карта върви в комплект с карти и стикери на животни и забележителности, а маркерът е за отбелязване на посетените места. Продуктът е обрал погледите на международните франкфуртски и бирмингамски панаири за подаръци.

2. Джобна непромокаема карта

Защото смартфоните с gps навигацията понякога блокират. Всички сме били там – отваряш картата, дъждът я мокри, а вятърът я къса точно там, където трябва да отидеш, да не говорим за дупките по сгъвките. Картите на световни туристически градове от тази италианска колекция са на практика вечни. Можеш да си позволиш лукса да ги смачкаш на топка в джоба или да ги завържеш на кормилото на колелото. Освен закачливи икони и основни забележителности, на тях са отбелязани и Soulsites – места, които да развълнуват истински пътешественическата ти душа.

3. Мултифункционални прибори за хранене.

Пикниците се изстрелват на друго ниво, когато имаш вилица и лъжица към джобното ножче. Тирбушонът е за виното, отварачката - за бирата. Имаш всичко за гурме преживяване сред природата, отново от британския винтидж бранд Gentlemen’s Hardware.

4. Канче, с което приключението започва.

Не че имаш нужда някой да ти го каже, но ей така, за летящ старт, това канче е надписано „Приключението започва“. Част е от колекцията на британския винтидж бранд Gentleman's Hardware и е наистина оригинално (предвид факта, че напоследък са плъзнали доста фалшификати).

5. Жълта бутилка за вода – жаждогасител.

Лека и удобна бутилка – жаждогасител, която можеш да пъхнеш в чантата за работа или в раницата за планина. За разкош, има и сгъваема вградена сламка, която е доста практична за ползване в движение.

6. Манерка за великолепни хора.

Когато ти се прииска да си сипеш уиски в колата, която са ти сервирали в бара. А надписът казва всичко важно: „Не се напивам, просто ставам великолепен!“.

7. Книга (за пътуване) на английски.

Питър Мейл, Беър Грилс, Майкъл Палин или Ерик Нюбай – добре е да имаш хартиено четиво на път за онези моменти, когато четецът ти угасне или те хване носталгията по звука от прелистване на страницата. А когато е на английски, винаги може да размениш за нещо ново в някоя свободна библиотека по света. В Elephant Bookstore се продава и английското издание на "203 предизвиктелства за пътешественици" - "203 Travel Challenges).

8. Игра с карти „Кой съм аз?“.

Запълни дългите часове във влака или самолета с тази забавна игра, която заема място колкото тесте карти. Провери знанията си за известни личности, от Айнщайн до Jay Z, като използваш възможно най-малко жокери. Играта съдържа 140 карти.

9. Списание или комикс от деня на раждането ти.

Една от специалните услуги, с които Elephant Bookstore е известен и се предлага само на няколко места по света. Да подариш на някого списание от деня на раждането му е личен и наистина специален подарък. Elephant поддържат близо 8000 оригинални американски винтидж списания и комикси на място в своя магазин, като се започне от 1970-а и се стигне до милениума. Както се хвалят самите те, от 10 запитвания 7 се изпълняват директно на място. Списанията са от ранга на Playboy, National Geographic, The New Yorker, Juxtapoze и т.н. Комиксите – предимно DC и Marvel.

10. Подписани снимки и книги.

Както научихме от Elephant, книжарницата е един от най-богатите магазини в Европа на автографи. Над 100 автентични подписа на известни актьори, певци и писатели постоянно са изложени по стените и рафтовете на Шишман 31 – от Пол Кидби, през момичетата на Джеймс Бонд до Робър де Ниро. Сертификати за автентичност, качествени и естетични рамки, постоянно зареждане. Не е като за няма защо за се хвалят.

***

За Elephant Bookstore: Английският винтидж магазин Elephant Bookstore на Шишман 31 в София е единствената автентична английска винтидж книжарница в източната част на Европа и отдавна е любимо място на търсачите на необикновени находки. Пътешественическата ти душа ще се почувства у дома си сред любими предмети за бита, игри и картички, подбрани то цял свят, както и педантично подбрани секънд хенд книги на английски език и меморабилия от любими филми (муминтроли, Хари Потър, Star Wars, някой?). Има също аксесоари за градски и планински пътувания, вело джунджурии и дреболийки за дома, които са пропътували хиляди километри, за да стигнат до вас. Има ги и онлайн тук.

>
22 юни 2017 г.

Тагове

любопитно

планини

семеен туризъм

пикник

идеи за подарък

винтидж магазини

Забележителности наоколо

Избрани оферти