Начало / Статии / Статии - Занзибар

Най-добрият коледен подарък

Автор

/

Стига вълнени пуловери, рамки за снимки и ароматни свещи! Стига! Всеки истински пътешественик има нужда от вдъхновяващ подарък за Коледа, който да зарежда с гориво неспокойния му дух, дори и когато този дух е изморен и му е писнало на шушона от обикаляне.

Многобройни проучвания от цял свят доказват единодушно, че най-добрите подаръци са не предметите, а преживяванията. Ако сте решили да подарите пътуване за празниците - разгледайте нашите предложения за Коледа и Нова година. А ето ви и една идея, която представлява предмет, който съдържа в себе си преживявания: тестето с 60 карти „Предизвикателства за пътешественици“.

Ако по време на следващото си пътуване носиш в себе си тестето с 60 карти „Предизвикателства за пътешественици“, после ще имаш много за разказване, защото ще ти се наложи:

или да пиеш ракия с непознати дядовци и да си правиш селфита с тях,

или да се качиш на случаен влак и да слезеш на случайна спирка,

или да се запишеш в коледен маратон по бански,

или да търсиш село Торбалъжите...

Списъкът е дълъг, а предизвикателствата превръщат всяко пътуване в едно от онези приключения, за които си разказвате всеки път като се видите в следващите от 5 до 50 години.

Повечето сме ги тествали лично (и това е донякъде притеснително), като ще ти разкажем за приключенията, които забъркахме, в поредица от статии в следващите месеци, които можеш да следиш ТУК.

Картите са общ проект с любимите ни книжарници Orange. 

И като говорим за подарък, може да го подариш и на себе си!

Виж предизвикателствата от 5 карти от тестето:

1. Приеми следващото откачено предложение, на което по принцип би казал “не”. Вземи в себе си тази карта и я върни в тестето чак когато изпълниш предизвикателството. +1 точка: в продължение на седмица казвай “да” на всяко предложение, което получиш.

2. Тази година празнувай рождения си ден различно. В чужбина. Във влак. На плаж. На планински връх. На лодка. В манастир. +1 точка: ако си с непознати.

3. Практикувай “йокота” (gökotta) - шведската традиция да станеш преди изгрев, за да чуеш първите песни на птиците. Избери парк или гора. Навий таймера на телефона си за 10 минути, затвори очи и слушай звуците на природата.

4. Изкъпи се във водопад. Езеро. Река. Под дъжда. +1 точка: без дрехи.

5. Закусвай вкъщи. Обядвай на 300 км. Вечеряй в чужбина. +10 точки: ако си на друг континент.

Вижте оферти за Коледа и за Нова година!

>
28 ноември 2023 г.

Тагове

книги

коледа

любопитно

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти