8 уникални неща, които да преживеете на остров Мавриций

Ще кажем само три неща:

Остров.

Океан.

Мавриций.

Има неща на тоя свят, за които човек трябва да си угоди поне веднъж и Мавриций е сред тях.

За да не си мислите, че не ви се ходи на Мавриций, сме ви спретнали един скромен списък с уникални неща, които можете да правите някъде там, в Индийския океан. Някои наистина ще ви изненадат!

Подводен скутер

Възможно е дори да не знаете, че сте искали да управлявате свой собствен подводен скутер, но... съжалявам, вече имате ново приключение в списъка с неща, които да изпитате в този живот. Подводният скутер е нещо като мини подводница, която след кратка инструкция, ще имате възможност да управлявате сами.

Танцът „сега“

Няма как да не чуете местната музика „сега“, докато сте на острова, а най-добре да усвоите и някои движения. На много места ще попаднете на организирани танцови вечери с ритъма от специални тъпани и танцьори, вихрещи се около запален огън на плажа.

Каране на водни ски

Винаги е освежаващо да се пробвате нещо ново. Някои хотели на Мавриций дори предлагат водни ски безплатно за своите гости.

Улична храна

Опитването на улична храна е приключение навсякъде по света, но на Мавриций направо ще си оближете пръстите. Местната кухня е събрала вкусове и аромати от Азия, Африка и Европа.

Разходка с лъвове

Природен парк Касела е място, където можете да отидете на разходка с лъвове. Тази вълнуваща среща е и достатъчно безопасна – зад гърба ви през цялото време има добре обучен екип от специалисти.

Скок с парашут

Виждали сте снимки на онази вода с цвят, изфабрикуван на фотошоп... само дето всичко е истинско, а от птичи поглед направо е неземно! Ако си падате по екстремните занимания, гледките тук си заслужават.

Плуване с делфини

Ограден от своя бетонен свят, човек все повече копнее да се доближи до природата там, където всичко е натурално. Плуването с делфини е едно от най-зареждащите преживявания, които можете да си подарите – само попитайте в хотела си къде е най-близкото място, където организират такива приключения.

Седемцветната земя

Клиширано свързваме Мавриций с океан и плажове, но тук се крият и много други чудеса. Седемцветната земя (Sevencolored Earth) е място, заобиколено от гора, където вулканичната дейност е забъркала такава алхимия, че са се получили пясъчни дюни със седем ясно различими цвята – червен, кафяв, виолетов, зелен, син, пурпурен и жълт.

Разгледай подробна програма и изпрати запитване!

Дата: 16 август 2017 г.
4.5/5, 29572 гласа
Забележителности около Мавриций