Начало / Статии / Статии - Мавриций

Почивка на остров Мавриций - прообразът на рая

Автор

/

Марк Твен пише: „Раят е изкопиран от Мавриций“. Благодарение на просветената политика на екотуризъм и консервация, този малък остров с форма на праскова, точица сред Индийския океан, остава незасегнат от цивилизацията и интригуващ. Независим от 1968 г., Мавриций е 45-километров микрокосмос на европейския колониализъм и културно разнообразие, екзотична мозайка от индийски, африкански, британски, континентални и китайски влияния.

Дълго време любимо място на европейските търсачи на слънчев загар, той се гордее със своите захарнобели плажове, впечатляващи планини, вулканични езера, население от любезни хора, говорещи креолски, и немалко изискани курортни хотели – повечето от тях съобразяващи се с и уважаващи природната красота на острова. Челно място сред тях заема уединеният „Оберой“, на по-малко развития северозападен бряг на острова.

Величествен, без да бъде лъскав, със своите 80 тучни тропически декара и СПА-център от световна класа, той излъчва такава атмосфера на интимност и спокойствие, че може да има табелка „Не ме безпокойте“ на дискретния си вход. „Спун дез Ил“, козът на привличащия като магнит заможните туристи хотел-спа-голф клуб „Сен Жеран“, разположен на 240 декара в края на полуостров Бел Мар на източния бряг на острова.

Първият от звездните ресторанти на Ален Дюкас, открит извън Европа, той черпи вдъхновение от островните креолски, френски и азиатски елементи, безпогрешно наблягайки на морските дарове от областта. Заради всичките удобства, които са на разположение на посетителите на луксозните хотели, най-добрите плажове са публичните, особено през уикендите, когато  семействата тук си устройват събирания и кулинарни празници, на които всички са добре дошли.

Къде: 2080 км от африканския бряг.
Най-добро време за почивка на остров Мавриций: температурата е прекрасно постоянна цяла година. За гмуркане морето е най-чисто през март-май и септември-ноември.

Вижте най-добрите оферти за почивка на остров Мавриций!

Вижте още: 

Почивка на Малдивите

Почивка на Карибите

Почивка на Кабо Верде

>
27 септември 2021 г.

Тагове

екзотика

лукс

острови

ресторанти

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти