Следете най - изгодните оферти за пътуване тук!

Крушунска екопътека

Галерия от снимки
1 от 4


Крушунската екопътека е най – късата в България, но за сметка на това е с една от наистина недокоснатите от човешка ръка природа. Създадената екопътека минава покрай Крушунските водопади, които са обявени за защитена зона. В близост е село Крушуна и град Летница, които се намират в Ловешка област. Тази екопътека се намира в местността Маарата и отстои на 190км от София.


По Крушунската екопътека можете да разгледате отблизо красотата на Крушунските водопади и езерцата, които образуват. Екопътеката включва система от стъпала и мостчета, по които може да се изкачите до Крушунската пещера, която ще ви плени с дълбоки си езера и интересни скални образувания. Сред девствената растителност на екопътеката може да видите и редки растения.

Други интересни забележителности в близост до Крушунската екопътека са пещерите Урушка маара и Бонинска дупка. Тук можете да се разходите и по Дефилето – стар живописен път. Път, който ще ви отнеме около 3 часа. Може да отскочите и до пропастта Голяма Гарваница, която е забележителен карстов феномен. Ако сте с кола отскочете и до Деветашката пещера.

Продължителност
: около 1 час
Трудност: лесен преход
Най - добро време: април - октомври.
Екипировка: подходящи обувки и облекло, съобразено със сезона, фенер (ако посещавате пещери).
НастаняванеХотели в Крушуна и Хотели в Ловеч 

Дата: 14 април 2010г.
4.5/5, 49580 гласа
Забележителности около Крушуна