Начало / Статии / Статии - Франция

Ресторант Тайеван в Париж - съвършено кулинарно пътешествие (ВИДЕО)

Автор

/

Голяма част от славата на Париж се дължи на умножаването на световноизвестните гастрономически храмове в него. Тук е най-високата концентрация на звездни ресторанти в страната и майстор-готвачи с ранг на звезди, които предлагат уникална, безукорна вечеря, на която към гостите се отнасят като към кралски особи, а сервитьорите са сякаш ясновидци, които предугаждат желанията им.

В „Тайеван“ изисканата, подобна на клуб и като от средата на ХІХ в. обстановка е контролирана от собственика второ поколение и ненадминат домакин Жан-Клод Врина. Майстор-готвачът Ален Соливере се опира на солидна класическа основа, поръсена с въображение – майсторски меланж от старото и новото.

В съвършена хармония с безупречното меню е легендарната листа с вина на „Тайеван“ – 25 000 бутилки! Магазинът му за вина е смятан за един от най-изисканите в Париж.

Изборът на най-добрия от знаменитите парижки ресторанти може да включва часове разгорещени спорове и внимателно четене на пътеводители, но едни и същи уважавани имена винаги изплуват на повърхността: „Амброаз“ (L’Ambroisie), „Арпеж“ (L’Arpège), „Ги Савой“ (Guy Savoy), „Люка Картон“ (Lucas Carton), „Пиер Ганер“ (Pierre Gagnaire), „Мишел Ростанг“ (Michel Rostang), „Гран Вефу“ (Grand Véfour) и „Ален Дюкас“ (Alain Ducasse). Как да разберете кой е най-най? Направете си резервация седмици предварително, опитайте ги всичките и гласувайте.



Къде: Ресторант „Тайеван“, 15 Rue Lamennais, Париж, Франция.
Най-добро време: отворен понеделник-петък. Резервации за петък вечер трябва да бъдат направени най-малко 3 месеца предварително

Ресторант Тайеван - Франция

Виж актуалните оферти за пътуване до Париж!

>
19 май 2021 г.

Тагове

винен туризъм

гастрономия

ресторанти

социален туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти