Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

БАВАРСКИ КРАЛСКИ ЗАМЪЦИ - ЗАЛЦБУРГ - ИНСБРУК - МЮНХЕН - ПРЕДКОЛЕДНА

Номер на оферта

/

230109

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

ТРАНСФЕРИ;
ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ;
БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка (централен хотел) в Залцбург, 1 нощувка в околностите на Залцбург, 1 нощувка в Инсбрук или околностите, 1 нощувка в околностите на Мюнхен или Аугсбург и 2 нощувки в Мюнхен (централен хотел) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Залцбург, Инсбрук, Мюнхен, замъците „Линдерхоф“, „Хьоеншвангау“ (отвън) и „Нойшванщайн“. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Лети се с „Австрийски авиолинии”, „Луфтханза” или друга авиокомпания. Вътрешните трансфери в Австрия и Германия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София за Залцбург с прекачване. Пристигане в Залцбург (трансферът летище - хотел не е включен в цената на екскурзията). Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Сутринта – разглеждане на забележителностите на Залцбург с екскурзовод: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Възможност за посещение на замъка „Хьоензалцбург“ - най-добре запазената средновековна крепост в Европа. Настаняване в хотел в околностите на Залцбург. Възможно е да се наложи ползване на градски транспорт. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Инсбрук. Посещение на парка – музей „Кристалния свят на Сваровски”. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, кулата Щадтурм, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца Хофбург (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Нощувка в Инсбрук или околности.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване от Инсбрук. Разглеждане на замъка „Линдерхоф“, любимо място за усамотение на Людвик II. Продължаване към замъците „Хьоеншвангау“ и „Нойшванщайн“, гордостта на Бавария. Фотопауза при замъка „Хьоеншвангау“ и разглеждане на „Нойшванщайн“. От паркинга на автобусите до замъка „Нойшванщайн“ има 30 мин. ходене пеша. Има възможност да се придвижите с файтони (цената в посока нагоре е 6 евро) или със специален автобус – совалка, (който в посока нагоре струва около 2 евро). При посещение на „Нойшванщайн“, трябва да имате предвид, че между първия и втория етаж на замъка има над 90 стъпала (стълбището е в кулата на замъка). Усилията Ви, обаче, ще бъдат възнаградени с възхитителни алпийски пейзажи, на фона на които силуетите на замъците Ви връщат в детството – ще се почувствате сякаш сте в приказка на Шарл Перо. Свободно време за снимки в двора на замъка „Хьоеншвангау“. Отпътуване за Мюнхен. Пристигане в хотел в околностите на Мюнхен или Аугсбург. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане забележителностите на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, Фрауенкирхе, „Мариенплац” с Кметството, Старата и Новата Резиденция. Възможност за обяд в най-старата бирария на Мюнхен – „Хофбройхаус“, датираща от XVI век. Следобед – свободно време. Настаняване в хотел в Мюнхен. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи - Дойчес музеум, Пинакотеките, двореца „Нимфенбург“ или за шопинг. Нощувка в Мюнхен.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за София със самолет директно или с прекачване (трансферът хотел - летище не е включен в цената на екскурзията)

ДАТИ И ЦЕНИ:


03.12.2019 - 09.12.2019: 1599 лв.

Цена за трети възрастен - 1520 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. - 1339 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр. - 1439 лв.
Доплащане за индивидуална стая - 350 лв.

Забележка: Пакетната цена не включва трансферите летище-хотел първия ден и хотел-летище последния ден от програмата. Цена за трансфери се предоставя при запитване.

Възможно е през 2019 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Предколедни екскурзии - Германия |  Предколедни екскурзии - Мюнхен

Избрани оферти