Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

Екскурзия до Румъния от Пловдив -Синая – Замъка Пелеш – Брашов – Букурещ

Номер на оферта

/

213841

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус;
2 нощувки със закуски в 3* хотел;
Туристическа разходка в Синая;
Посещение на замъка Пелеш (не включва входна такса);
Посещение на замъка на Граф Дракула в Бран (не включва входна такса);
Посещение на град Брашов;
Туристическа обзорна програма в Букурещ с местен екскурзовод;
Екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
Медицинска застраховка (доплащане за туристи над 65 г. – 5 лв).

Цената не включва

Цената не включва:

Входни такси за посещаваните обекти.

Програма на пътуването

Екскурзия до Румъния от Пловдив
Синая – Замъка Пелеш – Замъка на граф Дракула –
БрашовБукурещ

Дати: 22.06 - ПОТВЪРДЕНА 27.07; 03.08; 24.08; 07.09; 22.09; 19.10.2018г.

Продължителност
3 дни / 2 нощувки

Цена
195 лв.


Програма:

1 ден: ПловдивБукурещСиная

Тръгване от Пловдив в 6:00ч. по маршрут ПловдивРусеБукурещСиная. Посещение на Музея на селото в Букурещ, простиращ се на 30 акра по бреговете на езерото Херастрау в едноименния парк. Музеят е етнографски комплекс, където са реконструирани 50 стари сгради от всички райони на Румъния, показващи историята на архитектурата по селата. Ще се разходим сред къщи в различни стилове и вятърни мелници, дървени църкви, воденици и дори стара панаирна въртележка. Пристигане в Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още “Перлата на Карпатите”. Пешеходна разходка из центъра на града. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден: СинаяБрашов

Закуска. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът ще Ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен от Крал Карол I в периода 1873 – 1883 г., който като принц е водел румънските войски в Руско – турската война. Свободно време. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – градът, в който е издаден “Рибния буквар” на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква построена през 1383 г. – най–голямото постижение на готическата архитектура, църквата “Св. Вартоломей”, Старото кметство и общинският площад. Свободно време в Брашов. Връщане в хотела в Синая. По желание посещение на типичен румънски ресторант с жива музика /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

3 ден: БукурещПловдив

Закуска. Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа. Разглеждане на румънската столица – град на контрастите, известен още като “Малкия Париж”. Панорамна обиколка на града с екскурзовод: площада на Победата, Кралския дворец, площада на Революцията, Триумфалната арка(копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента на Румъния. Посещение и разглеждане на Парламента. Свободно време за разходка в Стария квартал „Липскания”. Около 14 ч. отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта..

Допълнителна информация

Парична единица в Румъния – Лея (RON) Телефонен код за Румъния: +40

Входни такси за посещаваните обекти:

Замъка в Бран / замъка на Дракула/ – 35,00 RON = 15,10 лв
Замъка Пелеш – 30,00 RON = 13,00 лв
Замъка Пелишор – 20,00 RON = 8.70 лв
Черната катедрала в Брашов – 9,00 RON = 3,90 лв
Музея на селото в Букурещ – 10,00 RON = 4,40 лв
Посещение и разглеждане на Парламента -35 RON стандартна такса, 18 RON за студенти.

Намаления: деца – до 11,99г. – 140 лв. ;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 пълноплащащи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни, преди датата на отпътуване

Необходими документи: лична карта/задграничен паспорт с шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако обстоятелствата налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.kristour.com Гарант на Крис Тур по смисъла на чл.97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗAД „Алианц България” АД, застрахователна полица №13160173070000017/20.05.2018г.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  Last minute оферти - Румъния |  Last minute оферти - Букурещ

Избрани оферти