Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ташкент

Екскурзия в Узбекистан - По пътя на коприната

Номер на оферта

/

231323

Дати & цени

14 октомври 2024 г. - Цена от 2111 €

Цената включва

Самолетни билети с включени летищни такси *(582 лв към 15.11.2023), чекиран багаж 30 кг и ръчен багаж 8кг.
* При промяна на цените на горивата и увеличение на летищните такси е възможна корекция в цената!
1 нощувка със закуска в хотел Erkin Palace 4* ( или подобен) в Хива + ранно настаняване
2 нощувки със закуски в хотел Asia Bukhara 4* ( или подобен) в Бухара
1 нощувка със закуска в Юртов лагер в Айдаркул
2 нощувки със закуски в хотел Silk Road 4* ( или подобен) в Самарканд
2 нощувки в хотел Al Anvar 4* ( или подобен) в Ташкент
1 допълнителна закуска при пристигане в Хива
Обяд в юртовия лагер
Всички вечери
Транспорт с комфортен автобус по маршрута
Туристически обиколки на Хива, Бухара, Самарканд и Ташкент с местен екскурзовод
Фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги в Бухара
Майсторски клас за готвене на узбекското национално ястие – плов ( в ден 3 или 4)
Посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси в Самарканд, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия
Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век
ЖП билети за високоскоростен влак по маршрута Самарканд - Ташкент (ден 8)
Входни такси за историческите паметници по програмата
Екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод
Опитен водач от туроператора

Цената не включва

Обяди - около 120 $ на турист ( заплащат се на място)
Заплащане за фото и видео заснемане в исторически паметници
Допълнителни услуги, които не са посочени в програмата
Бакшиши
Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Узбекистан - Великият път на коприната

Пътешествие до световноизвестни градове на Великия път на коприната и древни паметници от списъка на ЮНЕСКО. Програма с включени входни такси на обектите, приключение на езерото Айдаркул.

10 дни / 8 нощувки

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:

31 март – 09 април 2024 - ЦЕНА С ВКЛЮЧЕНА ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2024 г.: 2007 евро / 3 925 лева

14 октомври – 23 октомври 2024 - 2111 евро / 4 129 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Пътешествие до световноизвестни градове на Великия път на коприната и древни паметници от списъка на ЮНЕСКО. Програма с включени входни такси на обектите, приключение на езерото Айдаркул.

ПРОГРАМА

ДЕН 1

София - Истанбул – Ташкент (Узбекистан)
Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии в 21:10ч. за Ташкент през Истанбул.

ДЕН 2

Ташкент (Узбекистан)
Пристигане на летище Ургенч в 07:40ч.Посрещане и трансфер до хотел Anvar 4* или подобен.
Закуска. Туристическа обиколка на Ташкент: Комплексът Хазрати-Имам, където се съхранява Коранът на Усман - най-старият ръкопис на Корана, оцелял до наши дни, оцветен, както се смята, с кръвта на третия халиф - Усман; площад Амир Тимур, Музей на приложните изкуства. Обяд в ресторант. Продължаване на обиколката в Ташкент: Площад на Независимостта, Комплекс за памет на жертвите на репресиите, Паметник на храбростта, Театрален площад.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3

Ташкент - Самарканд

Ранна закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до жп гарата в Ташкент. Отпътуване за Самарканд с високоскоростен влак Афросиаб.
След пристигане , Туристическа обиколка на Самарканд - популярна мълва казва: „Самарканд – сайкали руи замин аст...“, което означава, че Самарканд е красотата на лицето на Земята... Добре дошли в Самарканд, който има повече от 2500-годишна история. Посещение на Мавзолей Гури-Емир (гробницата на великия Тамерлан). Свободно време за обяд.

Продължаване на обиколката из Самарканд: Комплексът Шах-и-Зинда (Мемориалът е създаден през 12-14 век сл. Хр. Появата му се свързва с името на Кусам-ибн-Абас, братовчед на пророка Мохамед, и много принцове и принцеси от династията Тимуриди са също погребани тук). Обсерватория Улугбек (една от най-старите и значими обсерватории в Централна Азия, построена през 1424-1428 г. от внука на Амир Тимур (Тамерлан) Улугбек на хълма Кукхак. Настаняване в хотел Silk Road Empire 4* ( или подобен).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4

Самарканд

Закуска. Продължаване на обиколката из Самарканд: Площад Регистан - символ на град Самарканд, който включва медресе Шердар, медресе Тиля-Кари, медресе Улугбек; Медресе Биби-Ханум (медресе, построено в чест на най-обичаната съпруга на Амир Тимур). Посещение на ориенталския базар Сиаб за закупуване на сувенири, подаръци, зеленчуци, плодове и сушени плодове. Свободно време за обяд.

Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век в с. Конигил, както и на фабрика за изработка на знаменитите самаркандски килими.

В 18:00ч. посещение на колоритен музикален спектакъл в театър Ел-Мероси, който разказва за еволюцията на узбекската национална носия.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5

Самарканд- Айдаркул

Закуска. Oтпътуване към езерото Айдаркул ( 244 km). Обяд на брега на езерото. След обяда - почивка, плуване в езерото Айдаркул, запознаване с фауната и флората на езерото. Пристигане в юртовия лагер към 17:00ч. и настаняване. Яздене на камили.

Вечеря в лагера и нощувка.

ДЕН 6

Айдаркул – Гиждуван - Бухара

Закуска в юртовия лагер. Отпътуване за Гиждуван ( 180 км). Пристигане в Гуждуван около 13ч. Посещение на керамичната работилница в къщата на майстора по керамика 7-мо поколение Алишер Нарзулаев. Кратка демонстрация на изработката и оцветяването на керамични изделия. Участие на цялата група в мастър клас по приготвяне на узбекското национално ястие- ПЛОВ.

Вечеря в дома на майстора по керамика. Отпътуване за Бухара ( 52 км).

Пристигане в Бухара вечерта, настаняване в хотел Asia Bukhara 4* (или подобен). Нощувка.

ДЕН 7

Бухара

Закуска. Начало на обиколката в Бухара: Добре дошли в най-древния град на Централна Азия – Бухара, който, подобно на Самарканд, има 2500-годишна история. Историческите паметници, построени през различни епохи, пазят невероятни истории, които представляват интерес за всички гости на столицата на древна Согдиана. Програмата включва посещение на следните исторически паметници: Мавзолей на Саманидите (IX век). Той е един от архитектурните шедьоври на Централна Азия и перла на световната архитектура. Мавзолей на Чашма-Аюб (XIV век). Има легенда за този паметник, свързан с пророка Йов (Аюб), за когото се твърди, че е пътувал като проповедник през земите на Бухара. Комплексът Боло-Хауз е архитектурен ансамбъл, разположен на регистана ( централен площад) на Бухара, състоящ се от джамия, минаре и хауз ( водоем). Крепост Арк IV в. - център на бухарската държавност. Тук са били разположени дворецът на емира, джамии, съкровищница, правителствена служба и затвор.
Свободно време за обяд. Продължаване на обиколката на Бухара: комплекс Калян - Минаре Калян XII век - основният символ на свещена Бухара. Това е символ на силата и мощта на духовенството на страната, както и на Медресето Мир-Араб, единственото действащо медресе в съветската епоха и днес. Посещение на покритите пазари на Бухара, които съществуват от времето на Великия път на коприната - Токи-Заргарон (ред бижутери), Токи-Сарафон (ред килими, национални дрехи), Токи-Телпакифурушон (ред производители на шапки).
В 18:00ч. фолклорен спектакъл в медресето Надир Диван Беги.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Бухара - Хива

Закуска. Разглеждане на Летния дворец на емирите на Бухара Ситорай-Мохи Хоса. Отпътуване за Хива през пустинята Къзълкум ( 480 км).

Обяд в крайпътно кафене. Пристигане в Хива и настаняване в хотел Erkin Palace 4* ( или подобен). Вечеря и нощувка.

ДЕН 9

Хива

Закуска. Следва туристическа програма „Музей под открито небе”. Архитектурният комплекс на Ичан-Кала е мини-град и обиколката ще се проведе пеша. Историята на област Хорезм се корени толкова далеч в древни времена, че малко цивилизации могат да съответстват на възрастта му. Ще видите дворци с богати мозайки, уникални красиви минарета, медресета и джамии като: Мавзолей Пахлавон Махмуд (XVII-XIX), дворец Тош-Ховли (Харем на Хива Хан) (1830-1836), Крепостта Куня-Арк (1868-1888), Минарет Калта-Минор (1855), Медресе Шергази-Хан- (1830-1836) 1720 г.), комплекс Алла-Кули-хан (XIII-XVIII), Кервансарай (XVIII), минаре и джамия Ходжа-Ислям (1908-1910), дворец Ала-Кули-хан (XIX) и др. Свободно време за обяд. Продължаване на обиколката из Хива. Прощална вечеря в местен ресторант, съпроводена с изпълнение на местна фолклорна група.
Нощувка.

ДЕН 10

Ургенч - София (през Истанбул)
Ранна закуска ( сух пакет) и трансфер до Международното летище Ургенч. Отпътуване за София с полет на Турски авиолинии през Истанбул в 08:15ч. Пристигане на летище София в 14:55ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:
При резервация се заплащат 1500 лв.
Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:
до 60 дни преди отпътуване - без неустойка
от 59 до 45 дни преди отпътуване - депозита
от 45 дни преди отпътуване- 100 %

УСЛОВИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ:
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на пътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.

Към момента за влизане в Узбекистан НЕ се изисква ваксинационен сертификат или PCR тест.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 19

Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване.

Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.

Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.85 BGN.

Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Екскурзията не е подходяща с хора с намалена подвижност!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Узбекистан |  Оферти - Ташкент |  Екскурзии - Узбекистан |  Екскурзии - Ташкент |  Екзотична почивка 2024 - Узбекистан |  Екзотична почивка 2024 - Ташкент

Избрани оферти