Начало / Екскурзии / Екскурзии - Астана

Казахстан и Узбекистан - полет от София

Номер на оферта

/

241003

Дати & цени

05 октомври 2024 г. - Цена от 4998 лв.
26 април 2025 г. - Цена от 4998 лв.
17 май 2025 г. - Цена от 4998 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София – Алмати – Ташкент – София с включен чекиран багаж 20 кг и летищни такси с АК Turkish Airways.
• Самолетен билет Алмати - Ташкент с включен чекиран багаж 20 кг и летищни такси с АК Air Astana.
• Високо скоростен влак Ташкент – Самарканд
• Високо скоростен влак Бухара - Ташкент
• Трансфери с климатизиран автобус по програмата;
• 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Алмати
• 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Ташкент
• 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Самарканд
• 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Бухара
• 1 обяд в етно село с казахска кухня
• 1 дегустация на узбекски вина и коняк
• Местни екскурзоводи на английски или руски език;
• Водач/ преводач на български език по време на пътуването;
• Входни такси за посещение на забележителности;
• 1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец.

Цената не включва

• Допълнителни екскурзии на място
• Храна, освен описаната по програма;
• Такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – около 50 евро за целия тур и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“;
• Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. – 20 лв;
• Разходи от личен характер

Програма на пътуването

МАРШРУТ: София – Алмати – Ташкент – Софи

11 дни / 9 нощувки/ 9 закуски/ 1 обяд

ДАТИ: 05.10.2024, 26.04.2025, 17.05.2025 - потвърдени

ЦЕНА на човек в двойна стая: 4998 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден - София – Алмати
Отпътуване от София в 21.10ч с полет на Турски авиолинии. Пристигане в Истанбул в 22.35ч Полет от Истанбул в 01.20ч.

2 ден - Алмати
Пристигане в Алмати в 09.45ч. Разглеждане на Алмати - бивша столица и най-голям град в Казахстан, най-богатата държава в Централна Азия. Бил е столица на страната до 1997г. и до ден днешен е все още не?н бизнес и образователен център. От града се разкрива невероятна гледка към планината Заилийски Алатаул. Буквално преведено, името на града означана „мястото с ябълките“ - вярва се, че плодът произхожда именно от тук. Посещение на парк „Панфилов“, където е и най-известната забележителност на града – катедралата Зенков. Построена е през 1907г, без да се използва нито един метален пирон и е най - високата дървена сграда в света. В парка се намира и впечатляващият Паметник на съветската слава, построен в чест на 28 мъже, за които се твърди, че успяват да отблъснат 50 германски танка от предградията на Москва през Втората световна война. В близост до парка е и Музеят на музикалните инструменти, където може да разгледате много традиционни за региона инструменти. На Зеления пазар може да се потопите в културата на местните, докато пазарувате свежи плодове и зеленчуци. Разходка по местни пазари и занаятчийници. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден - Алмати
Закуска. Посещение на Етнографски казахски аул Хуни - етнографски комплекс, който включва показване на традиции, култура, обичаи, занаяти и национална идентичност на номадския начин на живот и казахския народ. Ще се запознаете с обичаите на номадите, с техните национални ястия и игри. Обяд с традиционни казахски ястия. Връщане в Алмати. Нощувка.

4 ден Гранд Каньон Чарин и езерото Колсай
Закуска. Чарин Гранд Каньон: калейдоскоп на времето
Това, което отличава Големия каньон Чарин е неговият калейдоскоп от геоложка история, където времето е гравирано в самата тъкан на пейзажа. Докато пресичате ръба на каньона, ще бъдете пленени от живата игра на слънце и сянка върху скалните образувания с цвят на ръжда.
След това пътуването води до спокойствието на езерото Колсай, трио от алпийски езера, прегърнати от скалистите ръкави на планините Тиен Шан. Това, което отличава езерото Колсай, е неговата ефирна огледална повърхност, отразяваща не само извисяващите се върхове, но и усещането за дълбоко спокойствие. В късния следобяд връщане в хотела. Нощувка.

5 ден Ташкент
Закуска. Трансфер и полет в 12.05ч от Алмати. Пристига в 12.40ч в столицата на Узбекистан – Ташкент с Air Astana.
Започваме обиколката на Ташкент с посещение на някои от най-впечатляващите му забележителности – медресето „Кукелдаш”, мавзолея „Кафал Шаши”, медресето „Барак Хан” и джамията „Хаст Имам”. Разходка в базара „Чорсу”, където местните търговци предлагат всичко от сувенири и стоки за дома, до ядки и подправки. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден Ташкент - Самарканд
Закуска. Отпътуване с бърз влак за Самарканд - един от най-древните все още обитавани градове в света (основан преди около 2500 години), просперирал благодарение на стратегическото си разположение на Пътя на коприната; Разглеждане на града, чието името идва от фарси и означава „град на камъка“ – „бижуто“ в древния и модерен Път на коприната. Туристическата програма включва: изящния нефритен мавзолей Гури Емир, в който са положени останките на великия азиатски завоевател Тамерлан, удивителният „пясъчен“ площад Регистан, творение на Тамерлан – огромен комплекс от куполи и минарета, джамии и медресета, сред които джамията Биби Ханум, посветена на първата жена на Тамерлан, прекрасният некропол Шах-и-Зинда (комплекс от 44 гробници) и старата обсерватория на Улугбек – най-великият мюсюлмански астроном, мавзолеят Гур – Емир, където е погребан Тимур.
Посещение на Музея на винопроизводството в Самарканд, където ще научите всичко за висококачественото узбекистанско вино. Насладете се на обиколка с дегустация във винарната Ховренко, където ще можете да опитате местни вина и коняк. Нощувка.

7 ден - Самарканд
Закуска. Посещение на обсерваторията Улуг Бег, построена през 1420-те години от тимуридския астроном Улуг Бег. Той бил сред най-великите учени в света. Нито един астроном в течение на столетия не можел да се сравни с великия самаркандец, по точността на изчисленията и наблюденията, които извършвал в обсерваторията в Самарканд. Посещение на Сияб базаар. Посещение на фабрика за ръчно тъкани килими. Разходка по пазарите на Самарканд. Нощувка.

8 ден Самарканд - Бухара
След закуска отпътуване за Бухара с влак /2ч/. Векове наред градът е бил търговски и културен център. Старата част е добре запазена и е изпълнена с много минерета, джамии и медреси. В миналото е градът е бил известен с множеството канали и басейни. Днес е останал само един от тях, най- известният – ЛиябиХауз – истински оазис под сенките на черниците в сърцето на града. Посещение на комплекса Калон, крепостта Арка, джамията Боло Хауз, мавзолея Чиобс, музеят на саманидите и местния пазар. Нощувка.

9 ден Бухара – Ташкент
Закуска. Посещение на Trade Domes – три занаятчийски базара запазени от 16 век. Отпътуване с бърз влак за Ташкент в 15,25ч - пристигане в 19.20ч /3,5ч/. Настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден - Ташкент
След закуска, започваме обиколката на Ташкент с посещение на някои от най-впечатляващите му забележителности – медресето „Кукелдаш”, мавзолея „Кафал Шаши”, медресето „Барак Хан” и джамията „Хаст Имам”. Разходка в базара „Чорсу”, където местните търговци предлагат всичко от сувенири и стоки за дома, до ядки и подправки. Нощувка.

11 ден - Ташкент - Истанбул - София
Ранна закуска. Трансфер до летището и полет от Ташкент до Истанбул в 09.00ч. Пристигане в 12.15ч. Полет към София в 13.20ч. Пристигане на летище София 14.35ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервация:
• Копие от международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването;
• 2000 лева депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване;
• Доплащане до 40 дни преди отпътуване
• Копие от международен паспорт;
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единия или двамата родители и две копия на акта за раждане

• Офертата важи при минимум 10 туриста;
• Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
• Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Тайланд и Мианмар.
• При недостиг на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
• застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Срокове за анулации и неустойки :
•от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
•от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
•от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
•под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
•Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
•застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Казахстан |  Оферти - Астана |  Екскурзии - Казахстан |  Екскурзии - Астана |  Екзотична почивка 2024 - Казахстан |  Екзотична почивка 2024 - Астана

Избрани оферти