Начало / Екскурзии / Екскурзии - Панама

Коста Рика и Панама: 16 дни/14 нощувки - от 4990 лв. на човек!

Номер на оферта

/

227928

Дати & цени

Цената включва

-10 нощувки в семейни хотели 3*, 3 нощувки в лоджове в джунглата и 1 нощувка в бунгала на островите Сан Блас

-12 закуски, 2 обяда и 1 вечеря

-Самолетен билет по редовни авиолинии София – Сан Хосе/Панама сити – София през Европа, отиване и връщане с включени летищни такси

-Вътрешен полет Бокас дел Торо - Панама сити с включени летищни такси

-Транспорт с частен микробус/джип/лодка по време на пътуването и туровете по програмата

-Разглеждане на най-интересните забележителности по маршрута ни

-Входни такси на местата, които ще посетим по програмата

-Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро

-Български водач-преводач с опит из Латинска Америка и местни екскурзоводи

-Всички трансфери по програмата

Цената не включва

-Лични разходи за храна (предвидете минимум 1000 лева), вода и напитки, шопинг

-Допълнително се заплаща 720 лева за единична стая

-Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьора на микробуса (предвидете около 40 щ. долара)

-Местни такси при напускане и влизане в Коста Рика и Панама – около 35 щ. долара

-Трансферите летище – хотел – летище, в случай че се пътува с полет различен от този на основната група

-Транспорта в Коста Рика и Панама, който не покрива основната програма като например всички опционални мероприятия

Програма на пътуването

Сан Хосе – Монтеверде – Аренал – Сарапики – НП Тортугеро – НП Кауита – Пуерто Виехо – Бокас дел Торо (Панама) – Панама сити – архипелаг Сан Блас (Панама)

ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ: 21.02.2019 г.

==============================================================

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ: от 4990 лв.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==============================================================


Централна Америка е изобилна на прекрасна природа, дружелюбни хора и автентична култура, слабо повлияни от съвременния начин на живот. Коста Рика ще ви предостави географски ширини, на които думата „еко“ олицетворява начин на живот и отношение към света около нас. Преди 5 века, Христофор Колумб достига до източните брегове на дива и тясна ивица земя и дава име на една от най-малките държави в Латинска Америка днес – в превод от испански - „Богатият бряг“. Името й е събирателен образ на изобилие от уникални природни дадености, разнообразие от флора и фауна, и дружелюбността и безгрижието на местните тикос и такас.

Ние ще ви предоставим възможност лежерно да се насладите на девствени плажове, чиито брегове се мият от Тихия океан на запад и Карибско море на изток, да наблюдавате отблизо най-богатата екосистема с внушително биоразнообразие – тропическата гора – най-старата на нашата планета, да се доближите до един от 10-те най-активни вулкана в света – Аренал. Ще ви направим съпричастни на изключителното разнообразие от природни пейзажи на територия два пъти по-малка от площта на България – хиляди вулканични образувания, седем от които активни, прохладни гори, планини и долини, километрични пясъчни ивици, стотици горещи извори, ледени езера в кратерите на вулканите, пещери, реки и красиви водопади.

Богатството на дивия живот тук е повече от впечатляващо, очакват ви около 10% от пеперудите на земята, множество екзотични птици, сред които над 50 вида колибрита, стотици видове бозайници, влечуги, земноводни, някои от които няма да срещнете никъде другаде по света. Бокас дел Торо (Панама), истинска съкровищница на екзотика, е панамски архипелаг съставен от десетки острови, повечето от които необитаеми. 18 държави са избрали това място за декор за предаването Сървайвър, поради дивата и недокосната от човешка намеса природа. Времето ни тук е предназначено за релакс на самотните плажове, разнообразен по желание с водни приключения и богат нощен живот.

Пътешествието е подходящо за хора, които обичат дивата природа, животните и приключенията!


========================================================================

ПРОГРАМА:


1 Ден: СофияСан Хосе Полет до Сан Хосе през Европа. Нощувка.

2 Ден: Монтеверде
Потънала в постоянни облаци от влага, стелещи се драматично през изобилие от растителен и животински свят, облачната гора на резервата Монтеверде е пулсиращ организъм с огромното си биоразнообразие. Постоянната висока влажност на въздуха дава живот на зашеметяващи с богатството си екосистеми. Имаме възможността да наблюдаваме късче земя, недокоснато от човешката дейност в неговото многообразие и уникалност. Пригответе се да посрещнете редица редки и защитени видове птици и пеперуди, бозайници, влечуги и земноводни – ленивци, капуцини, прелестната синя морфо пеперуда, отровни жаби и други. Не се стряскайте от рева на маймуните-ревачи и зорко се оглеждайте за една от най-красивите птици – блестящия кетцал (възможност за сутрешно наблюдение на тази птица срещу допълнително заплащане), който се среща рядко и само по тези географски ширини. Нашите опитни водачи ще ни направят съпричастни с богатствата на гората и ще ни увлекат с интересни разкази и факти. Разходката в облаците се осъщестява чрез плетеница от мостове и платформи разположени сред короните на дърветата и въвеждащи ни навъре в гората с чудесни опции за наблюдение и снимки на дивата природа. По-авантюристично настроените от вас ще имат възможността да се включат в едно тарзанско спускане ”Canopy tour” над тропическата гора осъществено посредством система от стоманени въжета (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

3 Ден: Вулкан Аренал
Нашата разходка из прелестната Коста Рика продължава с Национален парк Аренал. Тук се намира природна гледка предизвикваща страхопочитание – извисяващият се на 1657 м надморска височина вулкан Аренал, един от най-активните в света. При последното му избухване на 29.07.1968 зейват три нови кратера на западния му фланг, като унищожава малко селище в непосредствена близост. От тогава насам често можете да наблюдавате изригващите на талази кълба дим стелещи се над върха му, а през ноща да бъдете свидетели на пиршеството от огнени пламъци и нажежена яркочервена лава, очертаваща стръмния му силует. След като се настаним в най-близкия град Ла Фортуна, намиращ се от източната част на вулкана, ще имаме свободно време за разходки около вулкана. Вечерта ни е отредена за отдих и спа удоволствия на открито – в сърцето на тропическия рай ще се потопим в уникалните термални извори, топлени от нажежения вулкан (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

4-5 Ден: Сарапики
Отправяме се към областта Сарапики, на чиято територия има няколко резервата и природни парка. Тук ще се насладим на идеалната комбинация между изумително биоразнообразие и вдигащи адреналина дейности. В миналото, река Сарапики е била част от водния търговски път за износ на стоки към Никарагуа, а сега привлича любителите на девствената природа и приключенията с рафтинг и разходка из джунглата за наблюдение на флората и фауната (опции срещу допълнително заплащане). Тук цветовете сякаш искрят – нефритено-зелените води на реката мият оранжевите брегове, рязко контрастиращи с наситено тъмно зеления цвят на тропическата дъждовна гора. Маймуни, каймани, костенурки и коати спокойно съжителстват с пъстри екзотични пернати, които огласят джунглата – кецали, тукани, колибрита и зелени папагали макау. Нощувки в лодж.

6 Ден: Тортугеро
Национален парк Тортугеро се простира по Карибския бряг и обхваща мрежа от лагуни и канали, които криволичат из гъстата дъждовна гора и служат за транспорт и близък досег до невероятното биоразнообразие в парка. До този изолиран рай се стига с лодка, тъй като няма път и е далеч от големи населени места. Както името подсказва, тук костенурките са защитени и необеспокоявани – от Февруари до Юни всяка година, хиляди кожести морски костенурки снасят яйцата си на черния плаж, който е част от парка. С лодката по каналите ще се отправим по дирите на многобройните обитатели на Тортугеро – крокодили, каймани, маймуни ревачи, капуцини, прилепи рибари, ленивци, игуани, отровни жаби, тукани, папагали. С повече късмет може да видим морски крави и бичи акули. Нощувка в лодж.

7-8 Ден: Кауита и Пуерто Виехо
Днес ще достигнем до южните брегове на Карибско море за да опознаем още един от националните паркове на Коста Рика – Кауита. Паркът е по-слабо известна дестинация и е встрани от основния туристически поток, което ще направи посещението му удоволствие и истинска наслада за нас. Километри самотни плажове и низини с буйна тропическа растителност ще ни приласкават със своите тишина и спокойствие. Многообразието на животински видове не отстъпва на всичко, което сме видяли досега – ленивци, маймуни, мравояди, видри, кайман, морфо пеперуди, както и над 300 вида екзотични тропически птици. Ще направим следобеден тур по безлюдния тропически плаж, гъмжащ от тукани, ленивци и маймуни. Денят ни ще завърши с отмора на брега на Карибско море и прекрасна вечеря с морски дарове. Когато се наситим на спокойната Кауита, тръгваме към Пуерто Виехо – малък крайбрежен град на 18 км разстояние. Тук ще срещнем различното лице на карибското Костариканско крайбрежие. Мястото предлага ексцентричен микс от хора и култури – афро-карибски потомци, индианци, европейци, тикос и хипита. Тук ще се потопим в растафари културата и реге музика идваща от всеки бар или ресторант. Градчето е известно с прозрачните води на морето, бели плажове, кокосови палми, прекрасни условия за сърф, както и редица други водни занимания, като шнорхелинг. Нощувки.

9-10 Ден: Бокас дел Торо
Отправяме се в нова посока - само на 32 км разстояние от карибския бряг на Коста Рика се намира панамския архипелаг Бокас дел Торо. Една от най-известните туристичеки дестинации на Панама се състои от шест главни и множество по-малки острова, повечето от които необитаеми. Природата тук е буйна и изобилна. Наричат ги още карибските Галапагос, поради изключителното разнообразие на континентални животни, които след повишаване нивото на морското равнище преди хиляди години, са останали изолирани и са еволюирали по начин, който ги прави уникални. Ако мечтата ви е да се наслаждавате на прекрасни плажове с искрящо бели пясъци, обрамчени от прозрачни води, гъсти джунгли, мангрови гори, дива екзотика – това е точното място. Прекрасни са опциите за дневни турове до съседни острови, където ще имате възможност за сърфинг, шнорехелинг, дайвинг, трекинги из горите или просто за лежерна почивка на някой плаж. Горещо ви препоръчваме екскурзия до дивите, самотни и красиви плажове на един от двата острова Запатияас кийс (срещу допълнително заплащане). Пейзажите им са визитната картичка на архипелага поради тяхната изключителна тропическа прелест. Другото място, което ще заслужи нашето внимание е Ред фрог бийч (срещу допълнително заплащане), който се намира на остров Бастиментос с неговите драматично разбиващи се вълни, прекрасна плажна ивица, ярко-зелена растителност и контраста на отровната червена жаба, която можете да видите само тук и никъде другаде по света. Имате шанс да зърнете делфини в Dolphin Bay или да изследвате подводният морски свят в Корал кий (срещу допълнително заплащане). Вечерите ни ще завършват с наситения нощен живот на Бокас таун, където има заведения, барове и ресторанти за всеки вкус. Нощувки.

11-12 Ден: Панама сити
Панама е столицата и най-големият град на държавата Панама. Оживен, динамичен и модерен, често е сравняван с Маями. Този огромен мегаполис е дом на разнообразна смесица от култури и изключително историческо наследство и забележителности, особено в Стария град. Панама е наистина вълнуващо място, със своето винаги топло време, острови и планини, и приятни хора. Първото място, на което ще ви заведем в Панама е, разбира се, Панамския канал, музея му и административната сграда. Ще се разходим и в онази част на града, която е запазила очарованието на колониалната си архитектура – историческия квартал Каско Виехо. Нощувки.

13-14 Ден: Архипелага Сан Блас
Ще посетим архипелага Сан Блас – скрития деликатес на Панама. Разпръснати сред кристалните тюркоазени води на Карибско море, островите сияят с едни от най-изкусителните плажове в света – фин бял пясък, кокосови палми, коралови рифове, колиби със сламени покриви... От 378-те острова, 49 са населявани от индианската общност “куна”, запазили своите традиции, пъстри бродирани носии и устно предавано знание под формата на песни, танци и легенди за земята и космоса. Техният автентичен начин на живот е тясно свързан с циклите на природата и зорко наблюдаван от бог Паба Тумат и богинята майка Нан Тумат. Шаманските практики все още са част от бита на куните, управлението е автономно, а по важните въпроси се произнася съвета на старейшините. Местните куни грижливо пазят този рай от масовия туризъм, а поради отдалечеността си от сушата и липсата на стандартните удобства, само ценителите на девствената карибска красота се докосват до това райско кътче от Централна Америка. Пътуването до островите Сан Блас се осъществява с джип 4x4 и лодка. Нощувка в базови бунгала с общи бани и тоалетни.

15-16 Ден: Полет от Панама сити до София през Европа

Тагове

Оферти - Панама |  Оферти - Панама |  Екскурзии - Панама |  Екскурзии - Панама |  Екзотична почивка 2024 - Панама |  Екзотична почивка 2024 - Панама

Избрани оферти