Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сан Хосе

Екскурзия до Коста Рика и Панама - 20.11.2024 г.

Номер на оферта

/

241747

Дати & цени

20 ноември 2024 г. - Цена от 6490 лв.

Цената включва

Самолетни билети София – Истанбул – Панама Сити – Истанбул - София с Турски авиолинии с чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж;
Самолетни билети Панама Сити – Сан Хосе - Панама Сити с вкл. 23 кг. чекиран и 5 кг. ръчен багаж
2 нощувки с 2 закуски в Панама сити в хотел TRYP by Wyndham Panama Centro 4* или подобен
1 нощувка със закуска в Сан Хосе в хотел Iraz? Hotel & Studios 3* или подобен;
2 нощувки с 2 закуски в района на вулкан Аренал в хотел Monta?a de Fuego Resort & Spa 3* или подобен;
2 нощувки с 2 закуски в Монтеверде в хотел Monteverde Country Lodge 3* или подобен;
2 нощувки с 2 закуски в Мануел Антонио в хотел San Bada Resort & Spa 4* или подобен
1 обяд и 4 вечери
Всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата
Сити тур на Панама сити с посещение на Панамския канал
Трансфери по програмата
Местни водачи и екскурзоводи на английски език;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на Евроинс;
Тур мениджър

Цената не включва

Напитки по време на храненията
Допълнителни екскурзии
Изходна такса при напускане на Коста Рика – 29 долара на човек
Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 20 лв.
Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 40 лв.
Сервизно обслужване – 75 долара на човек (заплаща се от България)
Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително
Горивна такса
Избор на седалка в самолета (авиокомпаниите ги разпределят на случаен принцип) - цена на запитване

Програма на пътуването

Панама Сити - Сан Хосе - вулкан Аренал - Монтеверде - Мануел Антонио

11 дни / 9 нощувки

ДАТА: 20.11 – 30.11.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая:
- за ранни резервации до 30.04.2024 - 6490 лв.
- стандартна цена - 6690 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

АКЦЕНТИ

включени вътрешни полети
посещение и настаняване в района на внушителния вулкан Аренал
разходка из Монтеверден и Облачната гора на Коста Рика
разходка из Национален парк Мануел Антонио
тур в Панама Сити и посещение на Панамския канал
подбрани места за настаняване и екохотели в Коста Рика

ПРОГРАМА

1 ден 20.11.2024 СофияИстанбулПанама Сити
Полет СофияИстанбул /09:50-12:20/ и полет ИстанбулПанама Сити / 14:20-20:05/. Панама Сити е столица и най-голям град в страната, красиво разположена между Тихия океан и дъждовните гори на Северна Панама. Основана през 1519 г. от испанския конкистадор Педро Давила, тя бързо се превръща във важна спирка на търговските пътища, през които потича златото и среброто, придобито от Американския континент към Кралска Испания. Днес това е един модерен град с небостъргачи и луксозни сгради, които съжителстват в приятен контраст със старата колониална част на града, с обекти, включена в листата на ЮНЕСКО. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден 21.11.2024 Панама сити – Сан Хосе
Закуска. Днес ни очаква полет до столицата на Коста Рика – Сан Хосе. Градът съчетава съхранената колониална архитектура, зелени паркове, модерни сгради. А всичко това е заобиколено от хълмове и внушителни вулкани. След като се настаним в хотела, ще имаме свободно време за първото ни самостоятелно запознаване със Сан Хосе.

3 ден 22.11.2024 Сан Хосе – вулкан Аренал
Закуска. Денят ни започва с посещение на един от най-известните 12 вулкана в света, който се намира на 90 км от Сан Хосе. По пътя ще преминем през плодородните и зелени равнини на север до Вулкана Аренал и красивото езеро. Височината на вулкана е 1657 метра, като той се числи към по-младите вулкани, на възраст по-малко от 3000 години. Ще се настаним в хотел в подножието на вулкана и ще имаме свободно време. Може да се отпуснете в комплекса или да се включите в някоя от спортните активности като рафтинг, каяк, конна езда и др. А след изпълнения с емоции ден, ще имаме вечеря.

4 ден 23.11.2024 Вулкан Аренал
Закуска. Започваме с водопада Ла Фортуна се намира в биологичен резерват с площ от 210 хектара с преход от предпланински тропически гори. Част е от Националния парк на вулкана Аренал и се намира на 520 м над морското равнище, където извират повечето от водите на парка и се намира и извора на река Фортуна. Ще минем по пътека, дълга около 530 стъпки, за да се насладим на гледката към водопада. След обяд продължаваме към Мирадор Парк, където ще минем по маршрута Аренал 1968 и ще видим богатата флора и фауна в района. По време на прехода може да видим и проследим старите потоци лава от 1968 г., които водят до невероятна гледка. Маршрутът е около 3,3 км. с умерена трудност и леко изкачване като последният участък се ходи по застинала лава. Необходими са подходящи обувки и облекло за лек преход. Вечеря.

5 ден 24.11.2024 Вулкан Аренал – Монтеверде
Закуска. отпътуваме към района на Монтеверде. Пътя ни води към високите планини Cordillera de Tilar?n, където е разположена Облачната гора Монтеверде. Името й идва от факта, че почти през цялото време е обгърната в облаци. Ще се почувствате сякаш сте на върха на света, но всъщност сте достигнали централната точка на континенталното разделение на нацията. Разположен на 1440 м над морското равнище, Монтеверде е вечнозелен район поради валежите и пълните с влага облаци, които надвисват над хоризонта почти ежедневно. В горите обитават десетки хиляди различни насекоми, 400 разновидности на птици и над 100 вида бозайници. Срещат се 2500 вида растения, от които 420 са различни видове орхидеи. Настаняване в хотела в Монтеверде.

6 ден 25.11.2024 Монтеверде
Закуска. Днес ще се потопим в невероятната природа на Монтеверде. Последният резерват с първични дъждовни гори е със забележителна атмосфера, благодарение на високи дървета, потънали в мъгла. След тази невероятна обиколка, която включва общо 6 висящи моста над горския покрив, простиращи се на дължина до 300 м, наричана „небесната разходка“, ще посетим Градината на пеперудите и Природен център за насекоми и паякообразни. С до 30 вида пеперуди в 4 различни местообитания, над 20 вида живи насекоми и паякообразни, активна колония от мравки листорезачи са част от обитатели. Монтеверде е едно от местата най-близко до природата в Коста Рика. Навсякъде цъфтят нежни орхидеи, гората е обрасла с папрати и мъхове. Мястото е обиталище на екзотичните папагали кетцал. При късмет по пътеките ще срещнете много видове маймуни, папагали, екзотични птици и ленивци.

7 ден 26.11.2024 Монтеверде – Мануел Антонио
Закуска. Отправяме се към Мануел Антонио и бреговете на Тихия океан. Национален парк Мануел Антонио отдавна е признат за една от перлите на страната, идилична комбинация от избуяла гора, белопясъчни плажове и богати коралови рифове. Малко паркове могат да се похвалят с подобно крайбрежно местоположение, но тук възможностите за гмуркане с шнорхел или акваланг (без неопренов костюм), сърфиране и риболов са безкрайни. Мануел Антонио е един от най-малките паркове в Коста Рика и сред последните останали хабитати за червеногърбите маймуни саймири. След като се настаним в хотела си, ще имаме свободно време за плаж и почивка. Вечеря.

8 ден 27.11.2024 Мануел Антонио
Закуска. Разходката ни из парка ще ни срещне с маймуни, ленивци, миещи мечки, игуани и много видове птици, както и катерица, ендемична за Мануел Антонио, което означава, че се среща само в тази част на света, като според последното преброяване са останали само 1500 индивида. Освен това тук има отлични плажове - Еспадила Сур, Мануел Антонио и Пуерто Ескондидо. Лагуна от 14 хектара съдържа и мангрово блато. Пунта Катедрал, която свързва плажовете Мануел Антонио и Еспадила Сур, всъщност и била в миналото остров, който поради натрупването на пясък между континента и него, е образувал полуостров с провлак, завършващ с гъста гора. Гледките и природата са изключително щедри в Мануел Антони. Вечеря.

9 ден 28.11.2024 Мануел Антонио – Панама Сити
Закуска. Трансфер до летището за полето до Панама Сити. След трансфера ни до хотела, ще имаме свободно време за самостятелни разходки и опознаване на района.

10 ден 29.11.2024 Панама Сити – Истанбул
Закуска. Столицата е разположена на тихоокеанския вход на Панамския канал. Основана е на 15 август 1519 г. от испанския конкистадор Педро Ариас Давила. Градът е отправна точка за експедиции, които завладяват империята на инките в Перу и транзитен пункт за злато и сребро, насочени обратно към Испания през провлака. През 1671 г. Хенри Морган атакува и плячкосва града, който впоследствие е унищожен от пожар. Руините на стария град все още са запазени и са популярна туристическа атракция, известна като Panam? Viejo (Старата Панама). Градът е възстановен през 1673 г. на ново място на приблизително 8 км югозападно от първоначалния град. Една година преди началото на златната треска в Калифорния е създадена Панамската железопътна компания, а от 1848 и 1869 г. , годината, в която е завършена първата трансконтинентална железопътна линия в Съединените щати, хиляди хора прекосяват провлака от Атлантическия към Тихия океан. Този трафик значително увеличава просперитета на града през този период. След обявяването на независимост от Колумбия на 3 ноември 1903 г по силата на договор, който предоставя на Съединените щати ивица земя с ширина 10 мили за канала, еднократно плащане от 10 милиона долара на Панама и годишен анюитет от 250 000 долара, Съединените щати също се съгласили да гарантират независимостта на Панама. Завършен през 1914 г., Панамският канал символизира технологичната и икономическа мощ на САЩ по онова време. Тропическите гори около Панама са жизненоважни за функционирането на Панамския канал, като му осигуряват водата, необходима за функционирането му. Поради значението на канала за панамската икономика, тези гори около него са запазени в почти девствено състояние; следователно каналът е рядък пример за огромен инженерен проект в средата на гора, който помогна за нейното запазване.
След като освободим хотела,ще направим обиколка на историческия квартал на Панама, ще се полюбуваме на моста на Америките и ще се отбием до пазара на занаятите на Amador Causeway. Ще отделим подобаващо време и за едно от големите инженерни чудеса на света - Панамския канал. Ще се насладим на невероятна гледка към канала от посетителския център Мирафлорес, ще си направим много снимки и ако времето позволява, ще разгледаме още някои забалежителни места в столицата. Следва трансфер до международното летище и полет от Панама за Истанбул /22:00-18:40+1/.

11 ден 30.11.2024 ИстанбулСофия
Полет ИстанбулСофия /20:30-20:45/.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотели по програмата:
Панама Сити - TRYP by Wyndham Panama Centro 4* или подобен
Сан Хосе - Iraz? Hotel & Studios 3* или подобен;
Вулкан Аренал - Monta?a de Fuego Resort & Spa 3* или подобен
Монтеверде – Monteverde Country Lodge 3* или подобен
Мануел Антонио – San Bada Resort & Spa 4* или подобен

Екскурзията се осъществява при 12 пълно платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 20 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 21 дни преди началото на екскурзията.
Възможно е хотелът да бъде сменен с друг от същата категория.
Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.
Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,81 лв. за щатски долар към 19.01.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

Резервации:
При резервация се заплащат 2500 лв.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Коста Рика |  Оферти - Сан Хосе |  Екскурзии - Коста Рика |  Екскурзии - Сан Хосе |  Екзотична почивка 2024 - Коста Рика |  Екзотична почивка 2024 - Сан Хосе

Избрани оферти