Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маями

Круиз ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ ОТ МАЯМИ - С ВОДАЧ

Номер на оферта

/

235945

Дати & цени

23 ноември 2024 г. - Цена от 5990 лв.

Цената включва

Самолетен билет за полети София – Маями – София с включени летищни такси и 1 бр. чекиран багаж
Всички трансфери по програмата
1 нощувка в хотел Breakwater South Beach 4* или подобен преди круиза
Екскурзия до Национален парк Евърглейдс
11 нощувки в избраният от вас тип каюта на борда на Explorer of the Seas
Изхранване тип „пълен пансион“ на борда на кораба в основния ресторант
Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, джакузи, библиотека, дискотека.
Застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
Водач от агенцията през цялото пътуване

Цената не включва

Виза за САЩ (международните паспорти трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане)
Такса обслужване на кораба - 178 EUR/човек. Предплаща се в България.
Съдействие за онлайн попълване на визова анкета - 120 лв. (по желание)
Тестове за COVID-19 (ако са необходими)
Всички допълнителни екскурзии по маршрута (включена е единствено екскурзията до Евърглейдс)
SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
Храната в специализираните ресторанти
Ползването на сателитен телефон и интернет

Програма на пътуването

Круизен пакет ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ ОТ МАЯМИ

Програмата започва с нощувка в Маями, откъдето ще отплаваме към островите Аруба и Кюрасао. Преди тях обаче с кораба Explorer of the Seas ще акостираме в Пуерто Лимон (Коста Рика) и в Колон (Панама). Разбира се, магичната Картахена (Колумбия) също е част от маршрута. Да не забравяме и Националния парк Евърглейдс (Маями), който сме оставили за десерт след круиза.

Маршрут: СофияМаями – Пуерто Лимон, Коста Рика - Колон, Панама - Картахена, Колумбия - Ораниестад, Аруба - Вилемстад, Кюрасао - плаване - Маями - София

14 дни / 12 нощувки

ДАТА: 23.11.2024 г.

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.03.2024г.
Вътрешна кабина - 5990 / 6190 лв
Кабина с прозорец - 7470 / 7670 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-Самолетни билети София - Маями - София с включени летищни такси и чекиран багаж
-1 нощувка със закуска в хотел Breakwater South Beach 4* или подобен преди круиза
-11 нощувки на борда на Explorer of the Seas с изхранване тип "Пълен пансион"
-Екскурзия до Национален парк Евърглейдс
-Застраховка :Асистанс" с покритие 10 000 EUR
-Представител на туроператора по време на пътуването

Внимание: За пътуването се изисква виза за САЩ!

--------------------------------------

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
23.11.2024г. София - Маями
Полет от София до Маями с Lufthansa. Кацане в 16:55 ч. Следва трансфер до хотел, разположен на прочутия Ocean Drive. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2:
24.11.2024 г. Маями, отплаване в 16:00 ч.
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или възможност за обзорна екскурзия на Маями (срещу доплащане). Трансфер до пристанище и настаняване на борда на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

ДЕН 3:
25.11.2024 г. плаване
Свободен ден за отдих и опознаване на кораба.

ДЕН 4:
26.11.2024 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на кораба.

ДЕН 5:
27.11.2024 г. Пуерто Лимон, Коста Рика 10:00-18:00ч.
Коста Рика е една от най-красивите страни в света. Освен това най-голям процент от населението ? се определя като щастливо. Местните жители имат добър стандарт на живот, разчитат на качествено здравеопазване и се радват на много висока лична сигурност. За разлика от повечето латиноамерикански страни, в които има много висока престъпност, тук бихте могли да се движите съвсем спокойно по улиците, подобно на градовете в Европа – Коста Рика няма армия. По света е позната като латиноамериканската Швейцария. За днешния ден сме ви подготвили една динамична програма (срещу доплащане). Ще се отправим към Националния парк Cahuita. Там ще имаме възможност отблизо да се насладим на съхраненото биоразнообразие - екзотични растения и животни. Ще ни остане и свободно време за един от плажовете с бял пясък в парка. След това ще се изкачим на площадка, от която се разкрива панорамна гледка към Пуерто Лимон, пристанището и круизния ни кораб. Следва посещение на бананова плантация, където ще се запознаем с процеса на отглеждане на плодовете. Ще се върнем в града за кратка обзорна обиколка. Екскурзията ни ще завърши с посещение на супермаркет и сувенирен магазин.

ДЕН 6:
28.11.2024 г. Колон, Панама 07:00 ч. – 16:00 ч.
Днес ще посетим Панама сити за обзорна екскурзия (срещу доплащане). Основан през 1519 год. като испанска колония, това е първият европейски град на брега на Тихия океан. Древните останки и до ден днешен привличат туристи от цял свят. Започваме днешната разходка от старата част на града – Сан Фелипе или Каско Антигуо. Това е най-живописната и исторически интересна част на града, богата със своята архитектура, великолепието от края на колониалния период и стари традиции. Най-изтъкнатите забележителности на Сан Фелипе са площадът с Катедралата, останките на стари църкви и манастира Санто Доминго с арката Арко Чато, музеят на колониалното и религиозното изкуство, йезуитската църква Ла Компаня, университетът, площад Ерера и други. Цялата стара част – Сан Фелипе е включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО. След това ще разгледаме и съвременната част на града, която непрестанно се развива и може да се похвали с последните световни технологии, уникални небостъргачи, бизнес и жилищни сгради, построени по най-съвременен модел, а търговските центрове със световноизвестни марки и петзвездните хотели не отстъпват и на най-известните европейски и американски сгради. Всички тези модернизации в града са допринесли за славата му на развиващ се търговски град, близнак на Маями. Екскурзията ще продължи с посещение на прочутия Панамски канал. Ще ви запознаем с историята и значението на едно от най-великите съвременни инженерни съоръжения.

ДЕН 7:
29.11.2024 г. Картахена, Колумбия, 08:00 ч. – 17:00 ч.
Най-туристическият и без преувеличение най-красивият град в Колумбия - Картахена. Това е мястото, където круизни кораби от цял свят акостират, за да могат туристите да се докоснат до невероятната и героична история на града. Картахена винаги е била любимо място за почивка сред заможните колумбийци. Градът е разделен на две - колониална, красива и подредена част зад старите крепостни стени и шумна, мръсна и бедна част извън тях. Това разделение прави Картахена различен туристически град, в който може да наблюдавате двете лица на Колумбия. Ще стигнем до туристическия район Bokagrande и Manga, райони, подобни на крайбрежните улици на Маями. Старата част на Картахена е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО – лабиринт от калдъръмени улички, цветни балкони, масивни църкви, площади, фонтани, криволичещи тротоари. Това е Старият град – Картахена де Индиас – бижуто на Колумбия. Извън този град е онзи познатият, с небостъргачите, стъкларията, забързаните бизнес предприемачи, хаос, трафик и безкрайни задачи. Картахена де Индиас е един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. Над Картахена има хълм, където през XVI в. е построен католическият женски манастир- La Popa. Оттук ще видим града от птичи поглед и ще научим повече за неговата религиозна история. Ще се докоснем и до военните събития, по време на обиколката на Сан Фелипе - основната отбранителна крепост на средновековна Латинска Америка.

ДЕН 8:
30.11.2024 г. Ораниестад, Аруба, акостиране в 16:30ч.
Аруба е нидерландска задморска територия. По-познат е като „Един щастлив остров”, както и със своите красиви плажове и перфектно време. Но ако се отдалечите и се гмурнете из улиците, със сигурност няма да скучаете нито един момент. Няма значение дали търсите тишина и спокойствие или приключения и забава, богатата и многообразна култура на острова винаги има какво да ви предложи. Ще се възползваме от нощувката ни тук, за да се запознаем с нощния живот на карибския остров и да се потопим в неговата атмосфера.

ДЕН 9:
01.12.2024 г. Ораниестад, Аруба, отплаване в 18:00ч.
Днес ще ви отведем на една обиколна екскурзия из острова (срещу доплащане). Първата спирка от днешното ни приключение е Калифорнийският Фар. Той е кръстен на кораб „Калифорния”, който е бил пример за класа и изисканост за времето си. От там се откриват едни от най-красивите гледки на острова. Следваща спирка е скалното образувание Касибари. Едно от природните чудеса на о. Аруба. То представлява куп от гранитни скали. Някои от скалните струпвания са образували причудливи форми и изглеждат сякаш са изникнали от земята. По скалите са създадени пътеки, по които може да се изкачите и пред вас ще се открие невероятна гледка. Ще отидем на плажа Eagle beach, който ще Ви заплени и няма да искате да напуснем. Днешната екскурзия ще завърши с разходка из центъра и обща снимка на знака “I Love Aruba”, който се намира близо до сградата на парламента.

ДЕН 10:
02.12.2024 г. Вилемстад, Кюрасао 08:00 ч. – 17:00 ч.
Кюрасао също е нидерландска територия, а Вилемстад е най-големият и най-населен отвъдморски град на Кралство Нидерландия. Гордее се със своята архитектура, повлияна от Холандския стил. Централната част на града, със своите характерни сгради е част от световното наследство на ЮНЕСКО. По време на днешната ни екскурзия (срещу доплащане), ще посетим и националния парк Shete Boca, където ще наблюдаваме сблъсъка на мощта на океана с кораловите скали. Няма начин да пропуснем един от прекрасните плажове на острова - Cas Abou. Тук ще прекараме 2 часа преди да тръгнем към кораба. По обратния път ще направим спирка при резерват за фламинго и ако имаме късмет, ще видим розовите птици.

ДЕН 11:
03.12.2024 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 12:
04.12.2024 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 13:
05.12.2024 г. Маями-София, освобождаване на кораба след 07:00 ч.
Закуска. Освобождаване на кораба и екскурзия до парка Евърглейдс (включена в цената). Националният парк Евърглейдс е защитено пресноводно мочурище с площ 6 милиона декара и третият по големина национален парк в САЩ след „Долината на смъртта“ и „Йелоустоун“. Наполовина земя и наполовина вода, „Евърглейдс“ е сложна и крекха екосистема, в която са намерили своя дом хиляди застрашени животни, птици и растителни видове като морски крави, ибиси, бели чапли, орли рибари, белоглави орли, алигатори, костенурки, повече от четирийсет вида местни змии. Тук земята е пълна със заплетени мангрови храсталаци, кръстосани от плитки канали. Следобед ще се отправим към летището за полет до София в 18:45 ч.

ДЕН 14:
06.12.2024г. Кацане в София

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 1000 лв./човек при записване
Депозит 2: доплащане до 50% до 23.07.2024г.
Пълно плащане: до 23.09.2024г.
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1000 лв./човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
До 23.08.2024 - 500лв./човек
24.08-23.09 - 40% от стойността на договора
24.09-23.10 - 75%
след 23.10.2024 - 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - САЩ |  Оферти - Маями |  Екскурзии - САЩ |  Екскурзии - Маями |  Круизи 2024 - САЩ |  Круизи 2024 - Маями

Избрани оферти