Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ивайловград

Меандрите на Арда - красотата, която спира дъха - 2 дни - автобус!

Номер на оферта

/

198494

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус

екскурзоводско обслужване

туристическа програма

рафт или каяк на река Арда с местен инструктор и оборудване

нощувка със закуска в хотел 1* /по наше мнение хотелът отговаря на 3*/ в гр. Ивайловград с басейн

Цената не включва

входни такси в посещаваните обекти по програма и по желание

лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: София-Глухите камъни-вила Армира-Маджарово-Център за защите на птиците-рафтинг или плаж на река Арда-Хасково-София

1 нощувка със закуска в хотел * в района на Маджарово/Ивайловград

ДАТА: 22.07.2017 г.

ЦЕНА на човек в двойна/тройна стая: 112.00 лв.

-------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Всеки има свое любимо място. Има някаква магия в тази свещена планина Родопи, пазеща спомена за древни цивилизации и криеща уникални гледки и усещания. Родопите действа силно магнетично, като любов от пръв поглед. А тайните, които крие не могат да се разгадаят и след месец обиколки.

1 ден.
Отпътуване от София стадион Васил Левски в 7 часа за местността „Глухи камъни”-тракийско светилище, подобно на това в Перперикон-скала с водохраниище, скална гробница и ниши, вдълбани в скалите, местността наподобява лонгозните гори на р. Ропотамо и р. Велека.-пешеходен преход около 30 минути в едната посока равен коларски път. Връщане до автобуса и отптътуване за вила Армира. Посещение на реновирания пищно украсен частен дом (дворец) от римската епоха. Нощувка в района на Ивайловград/Маджарово.

2 ден.
Закуска. Пристигане в Центъра за защита на птиците. Там могат да се наблюдават много от застрашените от изчезване хищни птици. Много ценен вид в световен мащаб е черният лешояд. Особено внимание заслужава и белоглавият лешояд. Колонията при гр. Маджарово е единствената по рода си в България и една от малкото такива в Европа. Там ще се запознаем с навиците на хищните птици като ги наблюдаваме с бинокъл, ще направим плаж на брега на река Арда, а най-смелите ще се качат в каяците и рафт лодките и ще гребат във бистрите води на реката, която там е като езеро. После всички заедно ще отидем на „лов“ за полускъпоценни камъни, осеяли дъното на Арда и крайбрежието от векове. След обяд отпътуване за Хасково. Кратка почивка за късен обяд в красивия център на града. Пристигане на стадиона вечерта.

================================================================

Забележка

Туроператорът си запазва правото на промяна реда на провежданите мероприятия.

Екскурзията се потвърждава при минимум 25 туристи, потвърждение 5 дни преди тръгване.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Ивайловград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Ивайловград |  Лято в България - България |  Лято в България - Ивайловград

Избрани оферти