Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ивайловград

Великден в Ивайловград - 3 дни - автобус! - Последни 2 места!

Номер на оферта

/

90992

Дати & цени

15 април 2023 г. - Цена от 185 лв.

Цената включва

• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел **/*** в района на Ивайловград;
• Посещение на тракийската гробница в с. Александрово, с. Узунджово, гр. Хасково, Дидимотика и Александруполис;
• Дегустация във винарна Мезек;
• Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

• Разходи от личен характер;
• Входни такси за посещаваните обекти- около 10 лв.;
• Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД "Армеец", София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

ДАТА: 15.04.2023 г.

3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Промоционална цена до 12.02.2023: 299 лв.
Стандартна цена: 319 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 15.04.2023 София – Александрово – Узунджово – Ивайловград
Тръгване от гр.София в 7:00 ч., пл. Сточна Гара - бензиностанция „Лукойл” по маршрут СофияПловдив – Александрово. Посещение на уникалната тракийска гробница в с. Александрово, отличаваща се с впечатляваща архитектура, която по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжения от този тип, открити до сега. Уникална я правят нейните стенописи от IV в. пр. Хр, които са без паралел. С разкриването й се променя представата за живота на траките по нашите земи. Отпътуване за с.Узунджово. Посещение на една от първите църкви в България – църквата "Успение Богородично", построена преди повече от 500 години. В иконостаса ? за пръв път е резбована Глаголичната молитва. Отпътуване за Ивайловград. Настаняване в хотел в района на Ивайловград. Свободно време за разходка в града. Вечеря. Възможност за посещениие на великденската литургия във възрожденската църква „Св. Преображение Господне”. Нощувка.

2 ден 16.04.2023 Ивайловград - Димотика – Александруполис - Ивайловград
Закуска. 08:00 ч. отпътуване за Гърция през ГКПП Ивайловград–Кипринос. Посещение на град Димотика /Дидимотихо/. Съвременният град е разположен край двете исторически възвишения Кале и Хагия Петра, откъдето идва гръцкото име Дидимотейхон - двойната крепост, а заселилите се тук българи съкращават на Димотика.Наричат града „жива обсерватория на балканската култура”, защото пази следи от траки, българи, ромеи, османци, гърци. Тук са родени двама византийски императори и султан Баязид ­­II, тук са възстановени олимпийските игри през далечната 1332 година, тук е първата европейска столица на Османската империя. По време на разходката из Димотика можете да видите стените на средновековната крепост, Джамията на султан Баязид, Оруч паша хамам - една от най-старите съхранени турски бани в Европа, много християнски храмове, интересна архитектура.
Продължаваме за Александруполис, сравнително нов град, разположен на северния бряг на Егейско море само на няколко километра от устието на река Марица. Градът има кратка история, от малкото рибарско селце Дедеагач от XIX век до днешния туристически и пристанищен център. Символът на града е Александруполският фар, втори по височина в света със своите 27 метра. Катедралният храм , "Свети Николай" също е едно от най- посещаваните места в града. Свободно време за разходка и обяд. Тук ще можем да си починем в някое от многобройните заведения, да се наслаждаваме на морето, да опитаме морски деликатеси и бялото вино рецина, чийто „откривател” е роден в Александруполис.
Късно следобяд – връщане в Ивайловград. Свободно време. Празнична Великденска вечеря с DJ парти. Нощувка.

3 ден 17.04.2023 Ивайловград - Мезек – ХасковоСофия
Закуска. Отпътуване за Мезек. Посещение на винарска изба „Мезек”. Запознаване с процеса на винопроизводство и дегустация на вина. Възможност за посещение на Тракийска куполна гробница до с.Мезек (в зависимост от метеорологичните условия). Отпътуване за град Хасково. Възможност за посещение на най-високия монумент на „Света Богородица с Младенеца” в света (32,8м), намиращ се в град Хасково. До записания в рекордите на Гинес монумент е построена камбанария (30м), от която се разкрива прекрасна гледка към града. Свободно време за разходка и обяд в обновения център на града. Отпътуване за гр.София следобяд. Пристигане вечерта.


==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
• Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 20 лв.
Доплащане:
• Настаняване в единична стая - плюс 60 лв.

Забележки:
• Минимален брой туристи: 40 човека;
• Необходим депозит при резервация: 50 % от пакетната цена;
• Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
• Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;
• Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
• Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Ивайловград |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Ивайловград |  Великден 2023 - България |  Великден 2023 - Ивайловград

Избрани оферти