Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Мексико и Куба - Пирамиди , плаж и кубински ром

Номер на оферта

/

204045

Дати & цени

Цената включва

- самолетни билети за международните полети София – Париж – Мексико сити; Канкун – Хавана; Хавана – Париж – София;
- самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Канкун и Канкун - Хавана
- трансфери летище – хотел – летище;
- 3 нощувки със закуски в хотели 3* в Мексико Сити и 4 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* в Канкун
- 2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Хавана;
- 3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* във Варадеро, Куба;
- целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан” (3-ти ден);
- всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
- наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
- екскурзоводско обслужване, водач от агенцията и местен екскурзовод (с превод на български език).
- летищни такси за всички международни полети – 470 евро
- летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Канкун – 60 евро
- виза за Куба – 60 щ. долара
- такса за обработка и подаване на документите за виза за Куба-40 лв.

Цената не включва

- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 65 г.), за лица от 65 г. до 80 г.- 60 лв;
- посещение на заведение с карибска музика на живо (в Канкун) - 70 щ.долара - 7-ми ден;
- посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с включен трансфер) – 110 щ. долара - 9-ти ден;
- вечеря в ресторант преди посещение на „Тропикана кабаре-шоу” - 16 евро - 9-ти ден;
- такса екскурзоводско обслужване по време на обиколките - ­39 щ.долара

Програма на пътуването

1 Ден - Среща в 05.20 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет СофияПариж в 07.20 ч. с “Air France”. Пристигане в Париж в 09.20 ч. В 13.30 ч. – трансокеански полет ПарижМексико сити. Пристигане в Мексико сити в 18.25 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Мексико сити.

2 Ден - Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството – някогашната Резиденция на вицекраля, с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико сити.

3 Ден - Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на Мексиканското плато, смайващият огромен храмов комплекс “Теотихуакан”, разположен на 40 км от Мексико сити – „мястото, където са създадени боговете”, и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на маите: 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “Ареал на боговете”. На път към Теотихуакан – посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта – връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

4 Ден - Закуска. Трансфер до летището и полет Мексико сити – Канкун . Настаняване в хотел 4 * (на база All Inclusive) с директен излаз на морето. Една прекрасна възможност за отдих – 4 нощувки.
В един от следващите дни – целодневна екскурзия до ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, баскетболното игрище – най-голямото, запазено от времето на маите. Връщане в Канкун , нощувка .
5,6,7 Ден – Свободни дни на база All Inclusive с възможност за плаж .
8 Ден - Закуска. Полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана, Куба. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.

9 Ден - Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Сградата на Парламента, Площада на Катедралата, Площада на оръжието, пазара на занаятчиите, Градския музей или Двореца на главните капитани, замъка Моро, булевард Малекон, Мемориала на Хосе Марти. Посещение на „National Club”, на 511 стая в хотел „Ambos Mundos”, където Хемингуей е отсядал често, след което ще имате удоволствието да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей. Посещение на “La Bodeguita del Medio” и бар-ресторант „Флорида”. По желание и срещу допълнително заплащане - вечеря. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.

10 Ден - Трансфер до Варадеро, един от най-известните курорти в Куба. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Вечеря и нощувка във Варадеро.

11 Ден - Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка във Варадеро.

12 Ден - Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможост за плаж. Възможност за екскурзии по желание, организирани на място – екскурзия до град Тринидад. Нощувка във Варадеро.

13 Ден - Закуска. Трансфер до международното летище в Хавана. В 17.35 ч. – самолетен полет ХаванаПариж.

14 Ден - Пристигане в Париж в 08.25 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет ПарижСофия. Пристигане на летище София в 14.15 ч.

Забележки:

1. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително
2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Категоризацията на хотелите в Мексико и Куба не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
4. Цената 2200 евро е за човек в двойна стая. Гарантираме цената за двойна стая с човек от същия пол ,освен ако няма изрично желание от страна на клиента да бъде сам в стая – допълнително заплащане от 780 евро.
Начин на плащане:
- в брой
- по банков път

Необходими документи:
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Kуба.
- 1 снимка (актуална);
- За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

МОЛЯ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ВСИЧКО, КОЕТО Е ВКЛЮЧЕНА В НАШАТА ПРОГРАМА!!

Допълнителна информация

Цената от 2219 евро е промоционална със записване до 20 сеп 2017.

След 20 сеп и до 10 ноември 2017 г., цената е 2841 евро на човек в двойна стая.

След 10 ноември 2017 и до 20 декември 2017 , цената е 3417 евро.

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Екзотична почивка 2024 - Куба |  Екзотична почивка 2024 - Хавана

Избрани оферти