Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Нова Година в КУБА – океан, мохито и салса

Номер на оферта

/

234853

Дати & цени

29 декември 2024 г. - Цена от 5850 лв.

Цената включва

• Самолетни билети за полетите София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София с включени летищни такси, 1 брой чекиран и 1 брой ръчен багаж;
• 3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* на брега на Карибско море;
• 3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4*+ в Кайо Санта Мария;
• 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Хавана;
• 4 обяда по програма;
• Всички трансфери и турове с климатизиран частен автобус, спрямо броя на групата;
• Лицензиран местен екскурзовод;
• Професионален водач-преводач с опит в Куба;
• Всички входни такси на посещаваните обекти по програма;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 65 г.

Цената не включва

• Виза за Куба: 60 лв. на човек;
• Шоу-спектакъл „Тропикана“ с трансфери и вечеря: 155 щ.д. на човек;
• Вечеря в клуб „Buena Vista“ с трансфери: 95 щ.д. на човек;
• Доплащане за единична стая: 350 щ.д.;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават от всеки турист по 6 евро на ден);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: изчислява се индивидуално при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание, лични разходи.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Водач от България, с многогодишен опит във воденето на групи, познаващ в детайли културата и особеностите на страните от Латинска Америка;
• Най-добрият сезон за посещение на страната;
• Свободен следобед в Хавана, в който да се потопите в незабравимата му атмосфера;
• 3 нощувки на All Inclusive сред палми и кубински ритми в хотел на брега на Плая Анкон – един от най-красивите южни плажове на Карибско море;
• Посрещане на Новата 2025 Година в Тринидад;
• 3 нощувки на All Inclusive на Кайо Санта Мария – пълноценна почивка на финия пясъчен бряг и изумрудените води на Атлантика.

Дати:
29.12 - 09.01.2024
12 дни/ 9 нощувки
Цена на човек в двойна стая: 5 850 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /29.12.2024/ СофияИстанбул
Излитане от летище София в 09:50 ч. за Истанбул. Кацане в 12:20 ч. Възможност за разходка до Истанбул.

Ден 2 /30.12.2024/ ИстанбулХавана – Тринидад
Полет ИстанбулХавана в 02:10 ч. Кацане в Хавана в 07:15 ч. Посрещане и трансфер до Тринидад.
По пътя ще разгледаме Сиенфуегос – един от най-красивите и оживени градове на Куба.
Спираме в централната част, за да се разходим по пешеходната улица, която ще ни отведе до площад „Парке Марти“ от 1839 г. с покрита естрада, триумфална арка и статуя на Хосе Марти, обграден от мраморни лъвове. В единия край на площада е разположена „Катедралата на непорочното зачатие“ от 1869 г. В близост е и Театър „Томас Тери“, открит през 1890 г., където ни очаква възхитителната скулптура на Дионисий. Продължаваме по крайбрежния булевард „Малекон“, за да стигнем архитектурното бижу на града „Паласио дел Вайе“. Включен обяд в местен ресторант.
Продължаваме нашето пътуване към Тринидад. Пристигаме на полуостров Анкон и се настаняваме в хотел Memories Trinidad Del Mar 4* на база All Inclusive. Преди вечеря ще имаме достатъчно време да се разходим по плажа и да се полюбуваме на морето. Настаняване и нощувка.

Ден 3 /31.12.2024/ Тринидад
След закуска ще разгледаме Тринидад – град, изпълнен с романтика и повеи от миналото, основан в далечната 1514 г. от Испанската корона.
От главния площад на Стария град се открояват Църквата „Света Троица“ и пет колониални сгради, боядисани в пъстри цветове – „Паласио Брунет“, днес превърнат в Музей на Романтиката, „Каса Падрон“ – Музей на археологията и естествените науки. Малко по-надолу по уличката се намира „Паласио Кантеро“, днес Градски исторически музей; „Паласио Игнаса“, превърнат в хотел. В края на нашата разходка се отбиваме да се освежим с типичния за района коктейл „Канчанчара“, който се приготвя от медовина, ракия, лимон и вода – освежително питие в карибската горещина. За обяд се връщаме в хотела ни на брега на морето, а следобед ще се порадваме на чудесния плаж. Посрещане на Новата 2025 Година. Нощувка.

Ден 4 /01.01.2025/ Тринидад
Закуска. Свободен ден, за да се насладим на финия пясъчен плаж, кристалните води на океана, вкусната храна и всички дейности, които комплексът ни предлага.

Ден 5 /02.01.2025/ Тринидад – Санта Клара – Ремедиос – Кайо Санта Мария
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване към курорта Кайо Санта Мария – остров в централната северна част на Атлантическото крайбрежие, свързан с Големия остров чрез асфалтов път, изграден в океана. По пътя програмата ни е пълна с посещение на интересни и емблематични места. След Тринидад ще спрем при наблюдателна площадка, откъдето се открива чудна гледка към цялата долина, позната като Ел Вайе де лос Инхениос, където богатите земевладелци от 18 и 19 век отглеждали захарна тръстика за производството на прочутата кубинска захар, позната в целия свят.
Продължаваме към Санта Клара – най-емблематичният град, свързан с Кубинската революция от 1959 г.
Ще посетим Площада на Революцията и прилежащия към него музей, посветен на живота на Ернесто Че Гевара, както и мавзолея с тленните му останки. От там се отправяме към Парк „Видал“ – централният площад на града, носещ името на героя за национална независимост Леонсио Видал. Около градината са разположени красиви сгради в неокласически стил, сред които Паласио дел Гобиерно Провинсиал и Театро де ла Каридад, чието построяване е финансирано от местната аристократка и филантропка Марта Абрей де Естевес. Преди да продължим нашето пътуване правим последна спирка при останките на Ел Трен Блиндадо – блиндирания влак, изпратен от Хавана, за да подсили войските на Батиста.
Пътувайки все по на север към атлантическото крайбрежие, неизменно пътят ни отвежда до градчето Ремедиос, едно от най-старите селища в Куба, основано още в далечната 1514 г. От малките му калдъръмени улички, уютно подредени и преметени, лъха неподправен колониален чар. Тук спираме, за да разгледаме църквата от 17 век, Парокия Майор де Сан Хуан Баутиста, която се издига в единия край на Пласа Марти, с интересен позлатен бароков олтар и още по-впечатляващ махагонов таван.
Обяд в местен ресторант. В късния следобед се отправяме към о-в Кайо Санта Мария, последният от дългата 48 км поредица рифове при Баия де Буена Виста. Настаняване в Gran Muthu Cayo Santa Maria 4*+ или Sanctuary Gran Memories 4*+ на база All Inclusive.

Ден 6 /03.01.2025 / Кайо Санта Мария
Закуска. Свободен ден, за да се насладим на финия пясъчен плаж, кристалните води на океана, вкусната храна и всички дейности, които комплексът ни предлага.

Ден 7 /04.01.2025 / Кайо Санта Мария
Закуска. Свободен ден, за да се насладим на финия пясъчен плаж, кристалните води на океана, вкусната храна и всички дейности, които комплексът ни предлага.

Ден 8 /05.01.2025/ Кайо Санта Мария – Хавана
Закуска. Сбогуваме се с морето и правим последни снимки на плажа. В 10:00 ч. трансфер до Хавана. Обяд в местен ресторант. Настаняване в хотел NH Capri 4*.
По желание вечерта ни може да завърши с феерия от кубински ритми и танци с шоу-спектакъла на „Тропикана“. Клубът отваря врати в новогодишната нощ на 1939 г. в театър под открито небе в квартал Мирамар. През 50-те години на миналия век Макс Борхес Росио проектира настоящата сграда, която е пригодена, както за открито представление на голямата сцена, така и закрита по-малка сцена в случай на дъждовна вечер. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9 /06.01.2025/ Хавана
Закуска. Отправяме се за първи впечатления от Старата Хавана, където ще се разходим по живописните улици, за да опознаем този красив декадентски град, вплел в историята си различни архитектурни стилове. След като минем по емблематичния крайбрежен булевард Малекон, където на всяка крачка се сблъскваме със спомени за кубинската история, ще се отправим през новите квартали от началото на 20 век към Площадът на Революцията, Ведадо и Центро. Тук ще се разходим из четирите колониални площадчета, свързани с възникването на Хавана, ще минем покрай Музея на Революцията, Капитолия, Двореца на изящните изкуства, днес Националната опера и балет, както и през много други впечатляващи и самобитни места. Включен обяд в местен ресторант.
Прекосяваме устието на залива на Хавана, за да видим градът в цялата му прелест от средновековната крепост Ел Морро. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 /07.01.2025/ Хавана
Днес ще посетим имението на Хемингуей – една от най-емблематичните фигури в живота на Куба от средата на миналия век.
Следобедът е изцяло на наше разположение, за да се потопим в незабравимата атмосфера на Хавана.
Последната ни вечер на Острова за тези от нас, които все още не са изморени и искат да вкусят докрай бохемския живот на Стара Хавана, се отправяме за вечеря в емблематичния клуб Buena Vista, където ще се насладим на специален клубен концерт, изпълнен от музикантите на „Buena Vista Social Club“ и „Afro Cuban All Stars“, всяка от групите е носител на по две награди Грами. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 11 /08.01.2025/ ХаванаИстанбул
Ранен трансфер до летището в Хавана и полет за Истанбул в 08:40 ч. с междинно кацане в Каракас, Венецуела.

Ден 12 /09.01.2025/ ИстанбулСофия
Кацане на летище Истанбул в 08:55 ч. и продължение за София с полет в 14:45 ч. Кацане в България в 15:05 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 18 туристи;
• Краен срок за записване: 120 дни преди отпътуване;
• Срок за пълно плащане с допълнителните мероприятия: 60 дни преди отпътуване;
• Необходими документи за записване: данни или копие по международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит в размер на 2500 лв.

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Нова година 2023 - Куба |  Нова година 2023 - Хавана

Избрани оферти