Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Екскурзия в КУБА с водач – океан, мохито и салса

Номер на оферта

/

234853

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети за международните полети София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София;
• Летищни такси,
• 1 брой чекиран багаж и 1 брой ръчен багаж;
• 4 нощувки със закуски в хотел 4* в Хавана;
• 2 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4+* във Варадеро, Куба;
• 3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* в курорт на брега на Карибско море;
• Всички трансфери и турове с климатизиран частен автобус, съобразен с броя на групата;
• 1 обяд по време на обиколката на Хавана;
• 1 обяд по време на целодневната екскурзия във Винялес;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Професионален водач-преводач от Апсара Травъл с многогодишен опит в тази дестинация;
• Всички входни такси на посещаваните обекти по програма;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Застраховката покрива медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;

Цената не включва

• Застраховка „Отмяна на пътуване“: цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 3-4 щ.д. на човек на ден);
• Виза за Куба: 60 лв.;
• Шоу-спектакъл „Тропикана“ с трансфери и вечеря: 165 щ.д.;
• Вечеря в „Бодегита дел Медио“ с трансфери: 45 щ.д.;
• Доплащане за единична стая: 260 щ.д.;
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Програма на пътуването

Хавана – Пинар дел Рио – Варадеро – Сиенфуегос – Тринидад

Защо да изберете тази програма за Куба?
• Водач от България, живял в Куба и с многогодишен опит във воденето на групи там, познаващ в детайли културата и особеностите на страните от Латинска Америка;
• Малка група от 8-12 човека с персонално отношение към всеки турист;
• Включен целодневена екскурзия до едно от природните чудеса на острова – долината „Винялес“, впечатляваща със своите моготи – вид причудливи карстови образувания с фантастични панорамни гледки;
• Посещение на финка за производство на пури, където ще видим целия процес от засаждането на тютюна, сушенето, ферментацията и правилният начин на пушенето му;
• Свободен следобед в Хавана, в който да се потопим в незабравимата атмосфера на този красив декадентски град.
• По време на екскурзията ще разгледаме Сиенфуегос – един от най-красивите и оживени градове на Куба;
• Ще разгледаме и Тринидад – град, изпълнен с романтика и повеи от миналото, основан в далечната 1514 г.;
• Настаняване на база All Inclusive в Канкун и Тринидад за да имате възможност за отмора на прекрасния плаж и топлите води на Карибско море сред палми и кубински ритми;
• Включена застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за 15000 евро, покриваща медицински разноски вследствие заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Ден 1 /10.05.2021, понеделник/ СофияИстанбул
Излитане от летище София в 21:30 ч. за Истанбул. Кацане в 22:55 ч.

Ден 2 /11.05.2021, вторник/ ИстанбулХавана
Полет ИстанбулХавана в 02:35 ч. Кацане в Хавана в 08:05 ч.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Memories Miramar Habana 4*. Преди обед имаме свободно време за почивка и освежаване в хотелския комплекс.
В 12.00 ч. отправяме се за обяд в местен ресторант.
Отпочинали и похапнали, се впускаме по живописните улици на Старата Хавана, за да опознаем този красив декадентски град, вплел в историята си различни архитектурни стилове, които го правят толкова притегателен – от колониалната архитектура и крепостите от 16 в. до чудесните къщи и сгради, появили се с присъствието на европейските интереси към Острова. След като минем по емблематичния крайбрежен булевард Малекон, където на всяка крачка се сблъскваме със спомени за кубинската история, ще преминем през новите квартали от началото на 20 век, Площадът на Революцията, Ведадо, Центро, ще се разходим из четирите колониални площадчета, свързани с възникването на Хавана, ще минем покрай Музея на Революцията, Капитолия, Двореца на изящните изкуства, днес Националната опера и балет, както и през много други впечатляващи и самобитни места.
Прибиране в хотела. Възможност за вечеря в хотела или в някое от ресторантчетата наоколо. Нощувка.

Ден 3 /12.05.2021, сряда/ Хавана – Пинар дел Рио – Хавана
Закуска. Отправяме се на 140 км западно от Хавана към провинция Пинар дел Рио. Тук ще посетим едно от природните чудеса на острова – долината „Винялес“, впечатляваща със своите моготи – вид причудливи карстови образувания с фантастични панорамни гледки. В тази част на острова се отглежда първокласният тютюн на Куба, затова ще посетим финка за производство на пури, където ще видим целия процес от засаждането на тютюна, сушенето, ферментацията и правилният начин на пушенето му. Ще посетим и „Пещерата на индианците“, в която ще се разходим с лодка сред интересните скални формирования. Включен е обяд в местен ресторант.
Преди да се приберем в хотела спираме за снимки в забележителния със своята неповторима артистична атмосфера квартал „Фустерландия“. Някога това било малка рибарска общност, а днес известният кубински художник Хосе Родригес Фустер превръща улиците и къщите на своите съседи в шедьоври на изкуството, разказвайки истории, по подобие на своя вдъхновител Гауди. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 4 /13.05.2021, четвъртък/ Хавана
Закуска. А след нея се отправяме към имението на Хемингуей – една от най-емблематичните фигури в живота на Куба от средата на миналия век и, наравно с Фидел, една от най-обичаните от кубинците личности. „Финка Вихия“ е мястото, където Хемингуей прекарва последните години от живота си. Купува имението през 1940 г. и тук е вдъхновен да напише „За кого бие камбаната“ и „Старецът и морето“, за която през 1953 г. печели наградата „Пулицър“, а година по-късно и Нобеловата награда за литература.
Следобед имаме половин ден на наше разположение, в който да се потопим в незабравимата атмосфера на Хавана. Този ден е бленуван и желан от всеки посетител на Куба. Не може да сравниш тази експлозия на сетива – мирис, цвят, звук и вкус в едно – микс от топли кубински усмивки, солени океански пръски, жарко тропично слънце, ароматни пури, стари калдъръмените улици, познатият ни до болка вечен декаденс, носталгична романтика и огнени латино ритми. Емблематичните цветни коли от 50-те и 60-те години на 20 век, превърнати в туристически таксита, неизменно допълват пейзажа. Понякога виждаме и угрижени лица, олющени сгради и парченца скрита надежда, но и те ни очароват. Нищо тук не може да Ви остави безучастни. Куба събужда едновременно всички сетива и ни кара да живеем по нов начин. Всяка вечер в 21:00 ч. ще ни сепва топовният гърмеж на Ел Моро и ще ни кара да искаме да преживеем още подобни мигове на безметежност.
По желание вечерта ни може да завърши с феерия от кубински ритми и танци с шоу-спектакъла на „Тропикана“. Клубът отваря врати в новогодишната нощ на 1939 г. в театър под открито небе в квартал Мирамар. През 50-те години на миналия век Макс Борхес Росио проектира настоящата сграда, която е пригодена, както за открито представление на голямата сцена, така и закрита по-малка сцена в случай на дъждовна вечер. Трансфер и нощувка.

Ден 5 /14.05.2021, петък/ ХаванаВарадеро
Закуска. Трансфер до курорта Варадеро, разположен на 120 км североизточно от Хавана на полуостров Икакос в провинция Матансас. Двайсет километра пясъчна ивица и тюркоазеносиньо море – истинска мечта. По времето на ерата Бел епок американският индустриалец Ириней Дю Понт купува земята, разработва и застроява по-голямата част от полуострова. До 50-те години се появяват големите хотели и казина и мястото се превръща в любимо на хайлайфа на Холивуд. Имението на Дю Понт днес е превърнато в хотел „Лас Америкас“. От закритата тераса на покрива му се открива чудесна гледка към Атлантика и североизточната част на Варадеро.
Пристигаме по обяд и се настаняваме в хотел Grand Memories Varadero 4+* на база All Inclusive. За да направим престоя ви незабравим в програмата сме включили посещение на емблематичното Имение на Дю Понт и Къщата на Ал Капоне. Следобяд свободно време за плаж. Нощувка.

Ден 6 /15.05.2021, събота/ Варадеро
Закуска. Днес имаме цял свободен ден на All Inclusive с възможност да се порадваме на чудесните плажове, да плуваме, да почиваме с коктейл в ръка. Или пък да се разходим из полуострова с туристическия автобус, да слезем в центъра на Варадеро при пазарите за сувенири и да посетим делфинариума. Нощувка.

Ден 7 /16.05.2021, неделя/ Варадеро – Сиенфуегос – Тринидад
Закуска. Отправяме се към югозападната част на Куба и град Тринидад. По пътя ще преминем през масивни насаждения със захарна тръстика и нови селскостопански съоръжения, за да се озовем на бреговете на Карибско море. Ще разгледаме и Сиенфуегос – един от най-красивите и оживени градове на Куба.
Спираме в централната част, за да се разходим по пешеходната улица, която ще ни отведе до площад „Парке Марти“ от 1839 г. с покрита естрада, триумфална арка и статуя на Хосе Марти, обграден от мраморни лъвове. В единия край на площада е разположена „Катедралата на непорочното зачатие“ от 1869 г. с коринтски олтар и френски витражи и изображения на 12-те апостоли. В близост е и Театър „Томас Тери“, открит през 1890 г., където ни очаква възхитителна скулптура на Дионисий, а залата е в италиански стил и с капацитет от 950 места. Тук са изнасяли представления Енрико Карузо и Сара Бернар. Продължаваме по крайбрежния булевард „Малекон“, за да стигнем архитектурното бижу на града „Паласио дел Вайе“. Красивата къща в стил мудехар, е построена между 1913 г. и 1917 г. от арабски архитекти. През 50-те години бива продадена на брата на Батиста от икономката на фамилия Вайе, след като семейството заминава за Испания. Идеята била да бъде превърната в казино, но дошла Революцията от 1959 г. и проектът пропаднал.
Продължаваме нашето пътуване към Тринидад. Пристигаме на полуостров Анкон и се настаняваме в хотел Memories Trinidad Del Mar 4* на база All Inclusive. Преди вечеря ще имаме достатъчно време да се разходим по плажа и да се полюбуваме на морето. Нощувка.

Ден 8 /17.05.2021, понеделник/ Тринидад
След закуска ще разгледаме Тринидад – град, изпълнен с романтика и повеи от миналото, основан в далечната 1514 г. от Испанската корона. През 1988 г. градът заедно с долината „Ел Вайе де лос Инхениос“ са включени в списъка на ЮНЕСКО. От главния площад на стария град се открояват Църквата „Света Троица“ и пет колониални сгради, боядисани в пъстри цветове – „Паласио Брунет“, днес превърнат в Музей на Романтиката, „Каса Падрон“ – музей на археологията и естествените науки. Малко по-надолу по уличката се намира „Паласио Кантеро“, днес градски исторически музей, от чиято наблюдателна кула се открива чудна гледка към долината; „Паласио Игнаса“, превърнат в хотел. В края на нашата разходка се отбиваме да се освежим с типичния за района коктейл „Канчанчара“, който се приготвя от медовина, ракия, лимон и вода – освежително питие в карибската горещина. За обяд се връщаме в хотела ни на брега на морето, а следобед ще се порадваме на чудесния плаж. Вечеря и нощувка.

Ден 9 /18.05.2021, вторник/ Тринидад
Закуска. Имаме цял ден за отмора на прекрасния плаж и топлите води на Карибско море в живописния хотелски комплекс сред палми и кубински ритми. Обяд, вечеря и нощувка.

Ден 10 /19.05.2021, сряда/ Тринидад – Хавана
Закуска. Сбогуваме се с Карибско море и правим последни снимки на плажа. В 10:00 ч. трансфер до Хавана и настаняване в хотел.
Последната ни вечер на Острова за тези от нас, които все още не са изморени и искат да вкусят докрай бохемския живот на Стара Хавана, се отправяме за вечеря в емблематичното ресторантче „Бодегита дел Медио“ – любимо място за срещи и дълги нощи на Хемингуей. Нощувка.

Ден 11 /20.05.2021, четвъртък/ ХаванаИстанбул
Ранен трансфер до летището в Хавана и полет за Истанбул в 09:35 ч. с междинно кацане в Каракас, Венецуела.

Ден 12 /21.05.2021, петък/ ИстанбулСофия
Кацане на в Истанбул в 08:25 ч. и продължение за София с полет в 13:30 ч. Кацане в България в 14:50 ч. Край на програмата и до нови срещи.

Информация за полетите:
Цената на международните полети с включени летищни такси и чекиран багаж е: 1 565 лева на човек. Посочената цена е валидна към 09.02.2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията. При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Ранни записвания 2021 - Куба |  Ранни записвания 2021 - Хавана

Избрани оферти