Оферта номер: 226884

Многоликата Холандия - от Амстердам до Маастрихт: от ВАРНА - 27.09.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Амстердам и Екскурзии в Холандия.

Многоликата Холандия - от Амстердам до Маастрихт: от ВАРНА - 27.09.2018 г.
от 1368 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет на авиокомпания Уиз Ер - Варна - Айндховен; Дортмунд - Варна с летищни такси и
един салонен багаж до 10 кг с размери 55x40x23 см

4 нощувки със закуски в Амстердам в хотел кат.3* с централно разположение

1 нощувка със закуски в Маастрихт в хотел 4* с централно разположение

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Трансфер летище Айндховен – хотел в Амстердам

Трансфер Маастрихт – летище Дортмунд

Трансфер Амстердам – Маастрхт

Екскурзия до Утрехт с екскурзовод на български език

Водач от фирмата-организатор при минимум 16 души
Цената не включва
Чекиран багаж до 20 кг доплащане от 70 евро за двете посоки/подлежи на препотвърждение/

Екскурзии по желание с гид на български език;

Градски туристически такси € 2,00-4,00 на човек/ден;

Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Входни такси за забележителностите.
Многоликата Холандия - от Амстердам до Маастрихт

Усетете истинския дух на Холандия с една обиколка на страната с полет от Варна!


Маршрут: Варна - Айндховен - Амстердам - Алкмаар - Схермер Моленс - Афслойтдайк - Хага - Делфт - Ротердам - Маастрихт - Дортмунд - Варна


ДАТА: 27.09. - 02.10.2018 г.

6 дни / 5 нощувки

-----------------

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 699 евро/1368 лв. при записване до 31.08.2018 г.

Стандартна цена за отпътуване от Варна: 749 евро/1465 лв. с включени летищни такси.


Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 30% от стойността на пакета.
Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
лична карта/паспорт.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Холандия е може би една от най-уникалните страни в Европа. Страна, която от столетия до ден днешен води нескончаема битка с морето и реките й, за да опази скъпоценната си и извоювана с небивали усилия земя. „Ниската земя”, както я наричат заради надморското й равнище – не повече от... метър. Страна, в която цъфтят най-многобройните и най-красиви плантации с лалета. В която вятърните мелници, фермерите с дървени обувки, фенерите в червено, жълтото холандско сирене, кофишоповете с канабис и потоците от велосипедисти са неизменна част от пейзажа.

Добавете знаменитите майстори на четката – от Рембранд до ван Гог, великите философи – от Еразъм Ротердамски до Спиноза, дори вълшебниците с футболната топка начело с гениалния играч и треньор Йохан Кройф... Но хайде да не влизаме в предварителни подробности. Хванете самолета, отворете очи и сърце за това, което ще ви покажем в това пътуване из Холандия. Сигурни сме, че ще прибавите в своята жизнена биография още един хубав спомен...


========================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:
Директни полети от Варна
Подбрани хотели, разположени в „широк център“ на градовете
Екскурзоводско обслужване на български език
Разумно съотношение качество – цена
Персонално отношение към всеки клиент

===============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1: 27.09.2018 - Варна – Айндховен

Пристигане в Айндховен – трансфер до Амстердам (около 1,5 часа).

Пешеходна обиколкас екскурзовод на български - покрай прочутите канали на Амстердам, придружена с богата и интересна информация за едни от най-известните забележителности на града: Централна гара, Старата църква (Квартала на червените фенери), Китайският квартал (Най-големият Будистки храм в Европа), Новият пазар (Останки от Средновековна порта),Къщата на Рембранд (Бившият еврейски квартал), Общината, Синият мост над река Амстел, Площад Рембранд, Плаващият пазар за цветя, Средновековното дворче „Бехайнхоф“, Галерията на историческия музей, Площад Дам (Двореца Дам, Националният паметник). Нощувка в Амстердам.


Ден 2: 28.09.2018 - Амстердам – Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк - Амстердам

Закуска. За тези, които се интересуват повечеот традициите на Холандия предлагамецелодневна екскурзия по маршрута Амстердам – Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк - Амстердам с екскурзовод на български език.
От април до септември всеки петък от 10.00 до 13.00 часа в Алкмаар се организира тардиционен пазар на холандското сирене. Тук ще разберем как се търгува сиренето според традиция, която е вековна - Още от 14 век по стар традиционен начин и до днес всеки петък се търгуват пити кашкавал.

На 28 септември 2018 година е последният ден за този сезон. "До 30 000 килограма или 2200 цели сирена са подредени и чакат клиентите. Без съмнение Alkmaar Cheese Market е основната атракция в града.

Ще присъстваме на откриването в 10 часа, след което ще се разходим в центъра на Алкмаар и отпътуваме за мелниците Схермер - Оригинални мелници за изпомпване на вода. Едната е отворена като музей и в нея може да се види точно по какъв начин преди 400 години е изпомпано езерото Схермер, за да бъде създаден полдер (място за живеене и селскостопанска земя) - патента на холандците. От там отпътуваме за прочутата дига, построена през 1932 година между Северно и Южно море (Afsluitdijk).

Дигата е дълга 32 км, свързва провинциите Северна Холандия и Фрисланд и превръща южно море в сладководно езеро. В това езеро по-късно е построена последната провинция на Нидерландия - Флеволанд. На дигата има статуя на Корнелис Лели - инжинера, благодарение на който е осъществен този забележителен проект.


Ден 3: 29.09.2018 - АмстердамХагаДелфтРотердам - Амстердам

Закуска. Целодневна екскурзия до Хага, Делфт и Ротердам с екскурзовод на български език

Хага – Политическият и административен център на Кралство Нидерландия. Емблемата на града е Биненхоф – „Сърцето на холандската политика“. Приятно е да се разходиш много близо до сгради, в които всеки ден се взимат важни решения за настоящето и бъдещето на страната – Парламент, Министерски съвет, Кабинет на краля, Сметна палата, Държавен съвет, Висшият върховен съд.

Делфт – „Чарът на Средновековието и Ренесанса“ – Градът на сино-белият порцелан, родното място на Йоханес Фермер – един от най-известните холандски художници от 17 век, градът на техниката и мястото, където членовете на холандското кралско семейство намират вечен покой.

Ротердам – Градът на архитектурата. Освен, че е известен с най-голямото пристанищв в Европа, Ротердам е известен и със забележителните си архитектурни стилове – красиво съчетание между старото и новото.
Нощувка в Амстердам.


Ден 4: 30.09.2018 - Амстердам

Закуска. Днешният ден е посветен на Амстердам- едно прекрасно място за разходки. Заради 160-те си канала и над 1000 моста Амстердам понякога е наричан Северната Венеция. Архитектурата на града може да бъде разгледана най-добре с обиколка с корабчепо каналите. да посетите Националния музей /Rijksmuseum/, който притежава една от най-уникалните художествени колекции в целия свят. В допълнение може да посетите и Музея на Ван  Гог, където се намира най-голямата художествена колекция в света от Винсент ван Гог, както и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген.

Площадът Дам (de Dam) е един от най – старите и важни места в града. Разположен е в историческата част на Амстердам. В миналото е бил използван като градски централен пазар. На площадът се намират кралския дворец, новата готическа църква от XV век, а също и восъчния музей Мадам Тюсо. Градът предлага още много интересни възможности. Нощувка.


Ден 5: 01.10.2018 - Амстердам – Утрехт – Маастрихт (230 км)

Закуска. В 09:00 ч. Тръгване за Маастрихт.
Около 10:00 часа пристигане в Утрехт (50 км от Амстердам) – един от най-старите градове в Холандия, който води началото си още от първи век от новата ера. Тогава на това място римляните построяват една от отбранителните си крепости за защита на севрната граница на Римската империя. По-късно Утрехт става голям религиозен център, а понастоящем е четвъртият по големина град в Холандия, с много културни забележителности и с най-хубавите канали в цялата страна.

От 10.00 ч. до 12.00 ч. – Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български

около 12.00 ч. тръгване за Маастрихт (190км). Около 15:00 ч. пристигане в града.
Свободно време за разходка.

Маастрихт - Ако искате да се потопите едновременно в атмосферата на Холандия, Германия, Белгия и Франция, посетете Маастрихт. Един от най-старите градове в Холандия може да ви предложи всичко това – църкви, базилики, кафенета във френски стил и архитектура с немски нотки. Няма да е преувеличено, ако кажем, че всяка сграда в Маастрихт е забележителност. Много от старите постройки са превърнати в кафенета във френски стил или бутикови хотелчета.
Нощувка.


Ден 6: 02.10.2018 - Мастрихт - Дортмунд - Варна

В 04:30 ч. ранен трансфер от Маастрихт до летището в Дортмунд.

Полет до Варна в 08:50 ч.

_______________________________________________________

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Варна–Айндховен
27 септември 2018 г.
VAR - EIN   11:45 - 13:55

Дортмунд - Варна
02 октомври 2018 г.
DTM - VAR   08:50 - 12:35


=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ:

- 3* широк център Hotel Kings Court http://www.hotelkingscourt.nl/en/index.html или подобен.

Хотелът е с много добро разположение в районаAmsterdam New West с чудесни  транспортни връзки с центъра.

>>>

- 4* център Amrаth Grand Hotel de l’Empereur https://www.amrathhotelempereur.nl или подобен.

Хотелът се намира във вековна сграда в стил Ар Нуво, разположена на 50 метра от жп гара Маастрихт. Музеят Bonnefanten е само на 10 минути пеша от Amrаth Grand. Центърът на града и театър Vrijthof са на 15 минути.
 

===================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

1) Пешеходна обиколка на Амстердам с български екскурзовод - €20,00
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 15 човека
Цена: 40 лв.


2) Целодневна екскурзия по маршрута Амстердам – Алкмаар – СхермерМоленс – Афслойтдайк - Амстердам с екскурзовод на български език – €65,00 с включен вход за мелнизата-музей в Схемер
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 15 човека
Цена: 130 лв.


3) Целодневна екскурзия Хага - Делфт - Ротердам с екскурзовод на български език – €65,00
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 15 човека
Цена: 130 лв.

* Цените за екскурзиите са валидни при мин 15 души. Записват се в България, 45 дни преди отпътуване.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата

Забележка: Записват се в България месец преди датата на отпътуване!

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


============================================================
Холандия - Красива цветна картичка 03.05.2019
от 1298 лв.
Холандия - Красива цветна картичка 03.05.2019
4 нощувки
Самолет
Денят на Краля в приказна Холандия 26.04.2019
от 1358 лв.
Денят на Краля в приказна Холандия 26.04.2019
4 нощувки
Самолет
Амстердам
Транспорт - Амстердам Заведения - Амстердам Хотели - Амстердам Пазаруване - Амстердам Събития - Амстердам Забележителности - Амстердам
Плаване с кауза по каналите на Амстердам
30 сигурни знака, че живееш в Холандия твърде дълго
Летище Схипол – зад кулисите на летището на Амстердам