Начало / Екскурзии / Екскурзии - Осака

Екскурзия в ЯПОНИЯ – в сезона на цъфналите вишни

Номер на оферта

/

229289

Дати & цени

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул – Осака и Токио – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж 8 кг;
• 9 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*+ и 4*;
• 1 традиционна вечеря;
• Всички трансфери с автобус, спрямо описаната програма, съобразен с броя на групата;
• Билет със запазено място за влака стрела Химеджи – Хирошима – Киото – Токио;
• Транспорт на основния багаж отделно от групата от Химеджи до Киото и от Киото до Токио;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 1255 лева;
• Доплащане за спектакъл „Традиционни японски изкуства” в Киото: 75 лева;
• Доплащане за интерактивния музей TeamLab Borderless в Токио: цена по запитване;
• Доплащане за седалки в премиум и бизнес класа: на запитване при записване;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите: цената е на запитване и се фиксира след издаването на билетите на групата;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Напитки по време на хранене, билети за градския транспорт, входни такси за обектите по желание и лични разходи.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Ние сме в Япония през последната седмица на март – точно в разгара на цъфтежа на омайните вишни;
• Гарантирани дати, удобни полети и запазени самолетни билети на Турските авиолинии;
• Водач от България с над 10-годишен опит в Япония, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;
• Посещение на най-почитаното и свещено място за японците – мистичният остров Мияджима и светилището Ицукушима;
• Разглеждане на едно от най-величествените укрепления в Япония – Замъкът Химеджи, известен с прозвището си „бялата чапла“;
• Посещение на трите най-популярни в сезона на вишните площадки за наблюдение на Фуджи;
• Включена нощувка и традиционна японска кайсеки вечеря в риокан хотел на брега с гледка към Вътрешно Японско море Сето-Найкай.

12 дни/ 9 нощувки
Дати: 23.03 - 03.04.2024 - Последно 1 място!
Цена на човек в двойна стая: 8290 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 /23.03.2024, събота/ СофияИстанбул – Осака
Излитане от летище София в 21:35 ч. за Истанбул. Кацане в 00:05 ч. Престой: 2:30 ч. Продължение за Осака в 02:35 ч. Времетраене на дългия полет: 11:30 часа.

Ден 2 /24.03.2024, неделя/ Осака
Кацане на международното летище Кансай в Осака в 20:05 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Karaksa Osaka Namba 3*+, разположен в непосредствена близост до едно от най-колоритните кътчета на града – неоновата улица Дотонбори, известна с японските специалитети от морска храна. Нощувка.

Ден 3 /25.03.2024, понеделник/ Осака – Нара – Осака
Закуска. Отпътуване с автобус за Нара, императорската столица на Япония през 8 век. Храмът Тодайджи е символ на Нара и е част от списъка на ЮНЕСКО. Храмът се намира в прекрасен парк, населен от стотици елени. Те се считат за свещени и са почетни обитатели на Нара.
Следва разходка и посещение на светилището Касуга Тайша, построено през 8 век и посветено на благородническия род Фудживара. По желание може да влезете и в самото сърце на Касуга, където са изложени стотици висящи бронзови фенери.
Връщане обратно в големия индустриален и транспортен център Осака. Ще спрем да разгледаме Градината на изключително красивия Замък на Осака, построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши.
По време на нашата обиколка ще посетим и единствения по рода си 40-етажен небостъргач Умеда, символ на високите технологии и ултрамодерна архитектура.
Връщане в хотела и свободно време за шопинг в многобройните магазини. По желание посещение на някои от ресторантите за местни специалитети на Хозенджи Йокочо и ако не сте уморени от дългия ден може да пробвате модерни барове в района на Намба.

Ден 4 /26.03.2024, вторник/ Осака – Химеджи
Закуска. Отпътуване с автобус към град Химеджи, където с пешеходен тур ще разгледаме великолепния град, средновековния замък и прилежащата към него градина Кокоен. Замъкът Химеджи е идеално запазен от ерата на самураите и е живата легенда на японската история.Ще имате време да се удивите на съвършената постройка, може да изкачите стръмните дървени стълби, да се разходите по старите улички и да се потопите напълно в атмосферата на това място. Настаняване в хотел Monterey Himeji 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /27.03.2024, сряда/ Химеджи – Хирошима – Мияджима
Закуска. Отпътуване само с ръчен багаж с влака стрела до Хирошима. Основният багаж ще бъде доставен директно в хотела ни в Токио на следващия ден. Пристигане на гарата в Хирошима и с автобус трансфер до пристанището Мияджимагучи, откъдето с ферибот ще продължим към остров Мияджима – тук се намира най-свещеното и почитано светилище в страната – Ицукушима. Ще посетим още будисткия храм Даишо-ин и ще имаме време за снимки на красивия залив и на кротките елени, разхождащи се наоколо. Връщане обратно с ферибота и настаняване в риокан хотел Aki Grand 3*+, където може да пробвате къпане в японска минерална баня онсен. Включена традиционна японска вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6 /28.03.2024, четвъртък/ Хирошима – Киото
Закуска. Отпътуване само с ръчен багаж с автобус до центъра на Хирошима и пешеходна обиколка на Парка на мира и Музея към него, разказващ покъртителната история на една от най-черните дати в историята на човечеството. Ще минем и покрай Купола на Атомната бомба – свидетел на мощната експлозия от 06.08.1945 г. и фокус на милиони молитви за мир.
Трансфер до жп гара Хирошима и придвижване с влака стрела до Киото – сърцето на японската традиция и култура. Пристигане на жп гара Киото и трансфер с метро до хотел Monterey Kyoto 4*. Настаняване, свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 7 /29.03.2024, петък/ Киото
Закуска и целодневна екскурзия с автобус на старата столица на Япония. Ще започнем нашата обиколка с емблематичната философска градина Рьоанджи или „Храмът на миролюбивия дракон”.
Продължаваме към Златния павилион Кинкакуджи или Кукьочо. Екстравагантната сграда била построена като лятна вила за шогуна Ашикага Йошимицу, но неговото завещание го превърнало в дзен светилище през 1408 г.
Следва посещение на замъка Ниджо, завършен в началото на 17 век и предназначен за резиденция на първия шогун Токугава Йеасу.
Следобед пешеходна разходка в квартал Хигашияма, където ще се потопим в атмосферата на стръмните чаровни улички, отвеждащи ни до Храма на чистата вода Киомизу-дера, построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото. Ще завършим нашия ден с разходка в квартал Гийон, запазил и до днес уникалната атмосфера от епохата Едо.
По желание спектакъл „Традиционни японски изкуства” в театър Гийон, който ще ви запознае с икебана, чаена церемония, танц на гейши, свирене на японска мандолина, придворна музика, класически комедиен спектакъл и др. За тези, които останат за Шоуто в Гийон прибирането до хотела е самостоятелно с градски транспорт. Нощувка.

Ден 8 /30.03.2024, събота/ Киото
Закуска. Отпътуване с автобус и разглеждане на храма Фушими Инари Тайша – главното светилище, посветено на Инари. Тук е снимана началната сцена от „Мемоарите на една гейша” и ще се почувствате като във филм докато се разхождате по дългите алеите, оградени с многобройни червени порти.
Следващото място, което ще посетим е тайнственият храм Адашино Ненбутсу, основан през 8 век от почитания будистки монах Кукай, основоположник на сектата шингон. В храма ще видите над 8000 каменни статуи и пагоди, посветени на душите на предците от древни времена. Наблизо се намира и очарователният стар квартал на търговците Сага Ториимото, където ще се удивите на красиво поддържаните фасади и дворове, запазили оригиналната си архитектура на градски къщи със сламени покриви от типа „мачия“ от периода Мейджи.
За тези, които искат да продължат с пешеходното разглеждане на Арашияма, предлагаме разходка, която ще ни отведе до бамбуковата гора Сагано, моста Тогецуко и Планината на маймуните Иватаяма. За тях прибирането до хотела е самостоятелно и с градски транспорт. Нощувка.

Ден 9 /31.03.2024, неделя/ КиотоТокио
Закуска. Отпътуване само с ръчен багаж с влака стрела до Токио. Основният багаж ще бъде доставен директно в хотела ни в Токио. Придвижваме се с метро до жп гара Киото. Пристигане на Централната гара в Токио и обиколка с автобус на забележителностите на този супер град. Ако погледнете картата на Токио ще видите, че той е построен в концентрични кръгове около историческата сграда на Императорския дворец и градината пред него. Кокьо, както японците наричат двореца, е в самото сърце на Токио и ще започнем обиколката с него. Ще видим укрепителните съоръжения, красиво подрязаните пинии, площад Кокьо Гайен, статуята на легендарния самурай от 14 в. Кусуноки Масашиге, каменния мост Меганебши, Главната порта на двореца и оръжейната кула Фушими Ягура.
Продължаваме обиколката с посещение на популярния будистки храм Сенсоджи от 7 в., портата Каминари, построена преди повече от 10 века, шопинг улицата Накамисе, която осигурявала на поклонниците традиционни закуски и сувенири векове наред, и шинтоиския храм Асакуса. В района на Асакуса най-добре е запазена атмосферата на града от миналия век. ще се качите до панорамната площадка на туристическия център – истински шедьовър на прочутия японски архитект Кенго Кума, откъдето идеално се вижда новата Токийска кула Sky Tree, извисяваща се на 634 м над околните сгради. Тук ще разберете и защо Централата на бирата Асахи има толкова много прозвища и епитети.
Настаняване в хотел Monterey Ginza 4*, удобно разположен в сърцето на града. Вечерта по желание посещение с метрото на оживения неонов квартал Шинджуку, където се намират Кметството на Токио с фантастичните панорамни площадки на 202 м височина, известната „Годзила“, интерактивната „Котка“, както и многобройни центрове за пазаруване. Нощувка.

Ден 10 /01.04.2024, понеделник/ Токио – Фуджисан – Токио
Закуска. Отпътуване с автобус за Фуджи, най-високата планина в Япония. Разглеждане на района на Петте езера и посещение на пететажната пагода Чурейто – част от Светилището Аракура Сенген, построена като паметник на мира през 1963 г. 400 стъпала водят до нея, а гледката към пагодата на фона на заснежения конус на Фуджи е един от символите на Япония и популярно място за туристи от цял свят.
Ще посетим още един природен феномен – изворите Ошино Хаккай, туристически комплекс, състоящ се от 8 езерца с кристално чиста вода и красиви рибки, включен в списъка на Стоте най-красиви и чисти извори в Япония. Следва фотостоп при парк Оиши, разположен на северния бряг на езерото Кавагучико. Цветя в различни багри разцъфват тук през всеки сезон и в слънчев ден, ще имате късмета да уловите силуета на планината, отразен във водите на езерото. Връщане обратно в Токио.
Вечерта по желание ще отидем с метро до Шибуя – един от най-цветните квартали в Токио, известен със статуята на Хачико – куче от породата акита, прочуто с предаността си към своя стопанин и увековечено в едноименния филм с участието на Ричард Гиър. В Шибуя ще видите и най-популярното и оживено кръстовище в Япония, снимано във филми като „Изгубени в превода” и „Бързи и яростни”. Предлагаме да хапнете вкусни печени шишчета якитори в един от многобройните ресторанти наоколо. Отиване и връщане в хотела с метрото, билетът се закупува допълнително на място. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 11 /02.04.2024, вторник/ ТокиоИстанбул
Закуска. Свободен ден за разглеждане на модерното лице на японската столица – кварталите Гинза, Одайба и Шиодоме. В Гинза ще ви покажем символа на квартала – часовниковата кула на Гинза Уако от 1932 г., Театъра Кабукиза, Шоурума на Сони, Шоурума на Нисан и небезизвестното кафене, където върху повърхността на чаша еспресо се принтира вашето собствено изображение.
Одайба e голям увеселителен център за живеещите в Токио и те идват тук за разходка и забавление през почивните си дни. Всички сгради са построени върху отвоювана от морето земя. Тук се намира футуристичната сграда на Fuji TV и може да видите репликата на Статуята на свободата и емблематичната статуя на гигантския робот Gundam. Свободно време за обяд, разходка и пазаруване.
По желание посещение на красивата градина Хамарикю в квартал Шиодоме.
По желание посещение на новооткрития интерактивния музей TeamLab Borderless. Отваря врати официално през януари 2024 и тогава ще получите информация за цените.
Връщане до хотела и в късния следобед трансфер до летище Ханеда за обратен полет за Истанбул в 21:55 ч.

Ден 12 /03.04.2024, сряда/ ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 05:15 ч. Продължителност на дългия полет: 13:20 ч. Престой: 2:10 ч. Продължение за София в 07:25 ч. Кацане в България в 08:35 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 29.12.2023;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2500 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 25.01.2024;
• Задължително е да притежавате валидна международна застрахователна полица с Ковид покритие;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Япония хотелите настаняват туристи след 15:00 ч., а освобождаването е до 11:00 ч.;
• Цените са изготвени при курс: 100 йени = 1,214 лева и при промяна на валутния курс на йената към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Япония, валидни към 01.07.2023 г.;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност, предвид пешеходните обиколки и изкачването на множество стълби в различни храмове и обекти.

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Осака |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Осака |  Ранни записвания 2024 - Япония |  Ранни записвания 2024 - Осака

Избрани оферти