Начало / Почивки / Почивки - Токио

Круиз Япония и Южна Корея - с водач

Номер на оферта

/

235748

Дати & цени

27 март 2025 г. - Цена от 9100 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Токио – София с прекачване с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
Всички трансфери по програмата;
Обзорна екскурзия на Токио;
4 нощувки в Токио в хотел 3* със закуска;
14 нощувки на борда на m/s Noordam с изхранване на база „Пълен пансион“ (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения с вкл. безалкохолни напитки);
Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
Водач-придружител от България при минимум 15 записани
Застраховка "Асистанс" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Такса обслужване на борда на кораба – 16 USD/човек/ден. Заплаща се на борда на кораба. Не е задължителна.
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Допълнителни екскурзии на брега
Консумация на алкохолни напитки
Ползване на интернет на борда на кораба

Програма на пътуването

Круизен пакет ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ В СЕЗОНА НА ЦЪФТЕЖА

Пролетта е най-привлекателния сезон за посещение на Страната на изгряващото слънце. Нашето круизно пътуване през 2025 година е в разгара на сакура - цъфтежа на вишните. Заедно с най-големите природни и културни забележителности на Япония, ще посетим и Пусан, Южна Корея. Ще имаме на разположение и 4 нощувки в хотел в Токио

Маршрут: СофияТокио – Кочи – Кагошима – Сасебо – Пусан, Южна КореяКанадзава – Акита – Отару – Аомори – Хакодате – ТокиоСофия

17 дни

ДАТА: 27.03.2025 г.

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.07.2024 г.
Вътрешна кабина - 9100 лв / 9400 лв
Кабина с прозорец - 9740 лв / 10040 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

Включени самолетни билети София-Токио-София с прекачване, чекиран куфар 23 кг
14 нощувки на борда на m/s Noordam с изхранване на база „Пълен пансион“ (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения)
4 нощувки със закуска в хотел *** в Токио
Пътуването е в периода на цъфтежа на вишните
Включена обзорна екскурзия на Токио
.водач-преводач от агенцията

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
27.03.2025 г. СофияТокио

Полет от Терминал 2 СофияТокио с прекачване.

ДЕН 2:
28.03.2025 г. Токио

Кацане в Токио в 10:30 ч сутринта. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време за разглеждане на града.

ДЕН 3:
29.03.2025 г. Токио

Закуска. За днес сме организирали обзорна екскурзия на Токио (включена в цената). Ще започнем с разходка в модерния квартал Гинза. Той се намира в географския център на Токио. В течение на годините, се е превърнал в синоним на луксозен търговски район, с най-добрите забавления в страната. Ще се разходим и в района Хараджуку, който вече много години е завладян от японската младежка мода. Световно известни дизайнери специално го посещават, за да уловят най-новите модни тенденции в лудия му ритъм. Разхождайки се по уличката Такесита, можем да срещнем много необичайно облечени младежи, да си купим тениска с нестандартна щампа. Ще продължим към Хама Рикю – традиционен японски ландшафтен парк, който някога е бил резиденция на най-влиятелния военен клан в страната. Следващият ни обект е храмът Мейджи – най-голямото шинтоистко светилище в Япония. Той е посветен на император Мейджи и неговата съпруга. Сградата представлява характерен пример за уникалната японска храмова архитектура. Тук ще се разходим в сянката на вековни дървета. Не можем да не посетим и паметника на кучето Хачико – символ на дружбата и предаността. За финал на екскурзията ни, ще се изкачим на покрива на сградата на местното управление, откъдето се разкрива едно от най-добрите гледки над Токио от птичи поглед. С общо 48 етажа, сградата се разделя на две от 33 етаж нататък и всяка сграда разполага с панорамна площадка на 45 етаж. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4:
30.03.2025 г. Токио – Йокохама, отплаване в 16:00 ч.

След закуска ще освободим хотела и ще се отправим до пристанището в Йокохама, за да се регистрираме и настаним на m/s Noordam.

ДЕН 5:
31.03.2025 г. Плаване

Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 6:
01.04.2025 г. Кочи, Япония 07:00 – 15:00 ч.

Кочи е столицата на едноименната префектура. Градът е известен с градините си, вдъхновили импресиониста Клод Моне, който създал по тяхно подобие ботаническата градина в имението си в Живерни, Франция. Местният замък е забележителен с това, че строителството му е започнало през 1611 г, като той е оцелял по време на войните от пост феодалната епоха. Също така, за разлика от повечето други замъци в Япония, главната му кула разполага с жилищни помещения. Дървените елементи от интериора му са съхранили облика на епохата Едо, а от обзорната площадка на главната кула се разкрива чудесна гледка към града.

ДЕН 7:
02.04.2025 г. Кагошима, Япония 09:00 – 18:00 ч.

Кагошима е административен център на префектурата Кагошима в Южна Япония. В залива на града се издига Сакураджима - един от най-атрактивните действащи вулкани в Япония и символ на града. Той е висок 1117 м и над него непрекъснато се издига дим, а по няколко пъти на ден могат да се наблюдават малки изригвания. До 1914 г, той е формирал малък остров в залива, но след масивно изригване, изхвърлената лава го е свързала с полуостров Осуни. Друга популярна забележителност е градината Сенганен – разположена по крайбрежието северно от центъра на града. Тя е създадена в типичен японски стил, с прекрасна гледка към залива и Сакураджима. Градината е създадена през 1658 г, заедно с издигащата се в нейния център резиденция на клана Шимадзу.

ДЕН 8:
03.04.2025 г. Сасебо, Япония 08:00 – 17:00 ч.

Днес ви предлагаме екскурзия до Нагасаки и Хасами (срещу доплащане). За повечето от вас Нагасаки вероятно е символ на ужаса и безчовечността на войната. Около 75 000 души загиват през 1945 г., когато градът става втората цел на ядрена атака. Днес Паркът на мира в Нагасаки и Музеят на атомната бомба привличат посетители от цял свят. Но този красив град предлага и други забележителности. Често описван като Сан Франциско на Япония, той се простира върху зелени хълмове, заобиколени от дълбоководен залив. В продължение на три века Нагасаки е бил единствения прозорец на Япония към света. На връщане ще се отбием и до градчето Хасами с население от около 15 хил. души, където в Едо периода (1600-1800 г.) занаятчиите успяват да постигнат масово производство на евтина и функционална керамика, въпреки че за времето си тя е била нещо скъпо. Хасамияки се превръща в хит, а днес Хасами се радва на популярност не само сред японските домакинства, а също сред предприемачи и чуждестранни туристи.

ДЕН 9:
04.04.2025 г. Пусан, Южна Корея 08:00 – 17:00 ч.

За днес сме подготвили за вас екскурзия(срещу доплащане) из забележителностите на Пусан – вторият по големина град в Южна Корея. Ще посетим традиционен пазар, будисткия храм Хедонг Йонгунса, който мнозина смятат за най-красивия в южната част на града. Той е изцяло обърнат към морето и стои върху живописни крайбрежни скали и културното селище Gamcheon - известно с цветните си сгради, разположени стъпаловидно в подножието на планината.

ДЕН 10:
05.04.2025 г. Плаване

Свободно време за отмора и събиране на слънчеви лъчи на палубата. Насладете се на целодневната програма и забавления на борда.

ДЕН 11:
06.04.2025 г. Канадзава, Япония 08:00 – 17:00

Канадзава е столица на префектурата Ишикава и е считан за един от най-красивите градове в Япония. Наричат го още „Малкото Киото”, заради запазените старинни улички, наподобяващи лабиринт, прекрасната природа и романтичната атмосфера на отминалите времена. Тук ни очакват древни замъци, храмове на стотици години, красиви градини и горещи извори. Най-впечатляващата забележителност на Канадзава е градината Кенроку-ен. Тя е считана за най-добрата в Япония, а нейната красота блести през всеки сезон.

ДЕН 12:
07.04.2025 г. Плаване

Свободно време за забавления или почивка на борда на кораба.
ДЕН 13:
08.04.2025 г. Акита, Япония 07:00 – 15:00 ч.

Град Акита е административен център на едноименната префектура Акита в Япония. Обграден от море и планина, градът е най-известен със снеговалежите през зимата, горещите извори (онсен), страхотното саке и, разбира се, едноименната порода кучета. Тук може да посетите модерния музей на изкуството, който умело съчетава съвременни картини като тези на токийския художник Фуджита Цугухару с исторически шедьоври на Гоя, Пикасо, Рембранд и др. Друго място, което не бива да пропускате е паркът Сеншу, който някога е бил част от замъка Кубота. Паркът може да очарова посетителите през всеки сезон – нежнорозов от цъфналите вишни през пролетта, лотосите завладяват територията през лятото, а есента паркът се оцветява в наситено червено. За финал, може да минете през 100-метровата кула Akita City Port Tower, където да се полюбувате на града от птичи поглед, Японско море, полуостров Ога и планината Чокай.

ДЕН 14:
09.04.2025 г. Отару, Япония 08:00 – 16:00 ч.

Отару е малък пристанищен град, на около половин час северозападно от Сапоро с влак. Неговият красиво запазен канал и интересни имения на бивши рибари на херинга правят Отару идеален за еднодневна екскурзия. От ранните дни на колонизацията на остров Хокайдо в края на 1800 г., Отару служи като голямо пристанище. Затова е избрана за крайна станция на първата железопътна линия на Хокайдо, която свързва пристанището с близкия Сапоро. Много стари складове и бивши офис сгради на корабни компании придават на центъра на Отару специален характер, напомнящ за миналите десетилетия.

ДЕН 15:
10.04.2025 г. Аомори, Япония 08:00 – 23:00 ч.

Аомори е най-северната префектура на главния остров на Япония и е се радва както на разнообразна култура, така и на великолепна природа, включително обекта на ЮНЕСКО за световно наследство Шираками Санчи, археологическия обект от периода Джомон Санай Маруяма, известното място за наблюдаване на черешов цвят Хиросаки парк и други красиви природни райони като езерото Товада, планините Хакода, и Хотокегаура. Префектурата има четири силно отличителни сезона, което дава възможност на туристите да се насладят на уникални фестивали, исторически забележителности, красива природа и други забележителности и развлекателни дейности, по всяко време от годината.

ДЕН 16:
11.04.2025 г. Хакодате, Япония 07:00 – 18:00 ч.

Хакодате е една от най-популярните туристически дестинации в о-в Хокайдо. С красиви пейзажи, исторически сгради, горещи извори, вкусна храна и различни събития, които постоянно се предлагат, градът изобилства както с градски чар, така и с природна красота. Хакодате е известен още като "градът на гурме храната". Заобиколен от океана, градът е идеален за вкусни пресни морски дарове. Сред най-популярните избори ще намерите "суши и купа с ориз и морски дарове". В близост се намира и планината Хакодате с височина 334 метра. Гледките от планината са грандиозни и включени сред трите най-добри гледки на Япония.

ДЕН 17:
12.04.2025 г. Плаване

Последен ден да се насладите на забавленията и удобствата, които корабът предлага.

ДЕН 18:
13.04.2025 г. Йокохама, освобождаване на кораба след 06:30 ч.

След закуска освобождаваме кораба и ще имаме още два цели дни в Токио. Възможност за екскурзия до Хаконе (срещу доплащане). Хаконе е част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, разположен на по-малко от сто километра от Токио. Регионът е известен със своите горещи извори, естествена красота и гледка към планината Фуджи. Освен това е културен център, който включва повече от дузина музеи с изложби от световна класа. Хаконе някога е бил важен контролен пункт за движението на жителите по пътя Токайдо, който свързвал Токио с Киото във феодалните времена. Ще посетим реконструкцията на ГКПП Хаконе – Секишо. От тук при хубаво време можете да се възхищавате на красива гледка към езерото Аши и планината Фуджи. След това се насочваме към храма Хаконе, който се намира на брега на езерото Аши („Тръстиково езеро“). Сградите на светилището са скрити в гъста гора, но храмът е известен със своята порта „тории“, която се издига над езерото. Тук се почита Деветото главно божество – дракон, който според легендата вредял на местните жители, но след това бил опитомен и сега е местен патрон. За финал ще посетим и парк Онси. Някога там е била вилата на императора, но сега това място е чудесно за почивка и любуване на природата. Съвсем наблизо, езерото Аши привлича със своята освежаваща прохлада. Тъй като предлага спираща дъха гледка, езерото се е превърнало в любима спирка на туристите.

ДЕН 19:
14.04.2025 г. Токио

Закуска. Свободно време за разглеждане на града. За желаещите предлагаме (срещу доплащане) участие в чайна церемония. Дълго считана за една от основните традиции на японската култура, „чадо“ или чайната церемония, е типичен израз на естетизъм и философия в съвършена хармония. Днес ви предлагаме да се докоснете отблизо до този уникален процес. Ще имате възможността не само да приготвите собственоръчно чай, но и за да е пълно изживяването, ще бъдете облечени и в кимоно. Персоналът обяснява историята и принципите на японската чаена церемония, как да използвате приборите за чай и как протича чаената церемония. След това изживявате действителния процес на приготвяне на чай. Не само гостите от чужбина, но и местните могат да се насладят на тази популярна чайна церемония. След церемонията, ще се разходим из квартала Асакуса, в който се намира в близост.

ДЕН 20:
15.04.2025 г. ТокиоСофия

След закуска освобождаваме хотела и се отправяме към летището за полет до София в 11:10 ч. Пристигаме в София малко преди полунощ.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 2000 лв/човек
Депозит 2: доплащане до 50% до 27.12.2024
Пълно плащане до 10.02.2025

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
До 27.12.2024 - 2000 лв/човек
28.12.2024-10.02.2025 - 50% от стойността на круизния пакет
11.02-27.02.2025 - 75% от стойността на круизния пакет
след 27.02.2025 - 100% от стойността на круизния пакет

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Почивки - Япония |  Почивки - Токио |  Круизи 2024 - Япония |  Круизи 2024 - Токио

Избрани оферти