Начало / Почивки / Почивки - Киото

Круиз - ЯПОНИЯ, ТАЙВАН И ХОНГ КОНГ във вишнев цвят

Номер на оферта

/

235748

Дати & цени

Цената включва

1. Самолетен билет с включен чекиран багаж от София до Хонг Конг и от Токио до София
2. Всички трансфери, описани по програма
3. 2 нощувки в ?* хотел в Хонг Конг с включени закуски преди круиза
4. Обзорна екскурзия на Хонг Конг
5. Екскурзия до Макао
6. Обзорна екскурзия на Токио
7. 12 нощувки на борза на Norwegian Sun по маршрут: ХОНГ КОНГ – КИЙЛУНГ, ТАЙПЕ (ТАЙВАН) – остров ОКИНАВА - остров МИЯКО-ДЖИМА – КОЧИ – ХИМЕДЖИ – КОБЕ, ОСАКА И КИОТО – НАГОЯ – ТОКИО
8. 1 нощувка в Токио в ?* хотел след круиза
9. Изхранване на база пълен пансион на борда на кораба
10. Забавления и анимация за възрастни и деца на борда на кораба
11. Водач от България при мин.10 записани
12. Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

Цената не включва

1. Екскурзиите, посочени като опционни в програмата
2. Бакшиши и лични разходи
3. Такса обслужване на борда на кораба в размер на 14.50 долара на ден на човек (подлежи на препотвърждение)

Програма на пътуването

Круизен пакет ЯПОНИЯ, ТАЙВАН И ХОНГ КОНГ ВЪВ ВИШНЕВ ЦВЯТ - ПОТВЪРДЕН ВОДАЧ НА ГРУПАТА ОТ БЪЛГАРИЯ

Киото, София, Тайпе, Хонг Конг, Осака, остров Мияко - Джима, Остров Окинава, Химеджи, Кочи, Нагоя, Токио

Япония – многолика и мистична с многобройните си храмове, бамбукови гори, вишневи дървета и оризища. Страна със силно изразена идентичност и култура, привличаща от векове туристи от цял свят. Защо? Сами ще си отговорите по време на пътешествието!

В това бутиково пътешествие ще ви покажем цъфтежа на вишните в Хонг Конг, Тайван и Япония в цялото му великолепие. Ще видите Осака и Токио с неоновата им пищност, ще ви покажем градове, съхраняващи древната японска традиция, напомняща за отминали, но незабравени времена - времена на славни самураи, безпощадни шогуни и съвършени в кокетността и талантите си гейши.

Пролетта е един от сезоните, в които цяла Източна Азия, облечена в розовата си дантела, заприличва на цветна градина. Това невероятно явление сякаш неслучайно присъства именно тук, допълвайки и потвърждавайки мъдростта на Дзен будизма, "проповядващ" осъзнаването на настоящия момент като път към просветлението.

18 дни

ДАТА: 15.03.2022

ЦЕНИ на човек в двойна кабина:

Ранни записвания до 31.08.2021

1. Кабина с прозорец - 6686 лв вместо 6786 лв.
2. Кабина без прозорец - 6072 лв вместо 6172 лв.
*За друг вид настаняване, моля, изпратете запитване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

- Самолетен билет с включен чекиран багаж от София до Хонг Конг и от Токио до София
- 2 нощувки в ?* хотел в Хонг Конг с включени закуски преди круиза
- Обзорна екскурзия на Хонг Конг
- Екскурзия до Макао
- Обзорна екскурзия на Токио
- 12 нощувки на борда на Norwegian Sun по маршрут: ХОНГ КОНГ – КИЙЛУНГ, ТАЙПЕ (ТАЙВАН) – остров ОКИНАВА - остров МИЯКО-ДЖИМА – КОЧИ – ХИМЕДЖИ – КОБЕ, ОСАКА И КИОТО – НАГОЯ – ТОКИО
-1 нощувка в Токио в ?* хотел след круиза
- Включено изхранване на база пълен пансион на борда на кораба
- Водач от България при 10 записани

ВНИМАНИЕ: Възможно е круизният оператор да изисква пълна ваксинация на пътниците мин.14 дни преди качването на борда на кораба

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1:
15.03.2022
Полет до Хонг Конг с прекачване.

Ден 2:
16.03.2022 ХОНГ КОНГ
Кацане в Хонг Конг. Трансфер до хотел 3/4*. Настаняване. Нощувка.

Ден 3:
17.03.2022 МАКАО
Закуска. В днешния ден ще посетим заедно Макао - само на един час с ферибот от Хонг Конг (включено в цената). Макао е бивша португалска колония и е богат на забележителности от колониалната епоха. Основните приходи на града идват от туризма и хазарта. Често градът е наричан „Монте Карло на Изтока“. Той предлага нещо по-различно, независимо дали става въпрос за примамливата португалска и макаоска кухня или поразителната колониална архитектура. Трансфер до пристанището.

Ден 4:
18.03.2022 ХОНГ КОНГ, отплаване
В днешния ден ще акцентираме върху част от най-интересните забележителности на острова. Ще започнем обзорната ни екскурзия (включена в цената) с хълма Victoria Peak, на 550 м над морското равнище. До този култов връх още от 1888 година циркулира най-големият фуникулар (зъбчата железница) в света – Peak Tram. От връх Виктория гледката към морския залив и гората от небостъргачи е зашеметяваща. Има и далекоглед, в случай че някой пожелае да види в близък план повече детайли от този пейзаж. Когато се изкачвате към върха, следват една след друга жилищни сгради и офиси с гигантски размери. Една от тях, цялата обвита в зелено стъкло е най-високия жилищен блок в Хонг Конг – на цели 72 етажа!
След като се полюбувате на гледката и направите невероятни снимки ще продължим към храма Wong Tai Sin. Храмът е сред най - посещаваните туристически забележителности в Хонг Конг. Тук всеки детайл означава нещо. Следващата ни спирка ще бъде храмът Chi Lin – построен в стила на династията Тан. И двата храма са в ярък контраст със заобикалящата ги „гора“ от небостъргачи, което ги прави спокойни кътчета за релакс сред напрегнатото ежедневие на огромния град.Ще завършим екскурзията на круизния терминал, от където в 18:35 ще започне останалата част от нашето пътешествие, но вече плавайки на борда на изцяло обновения круизен кораб Norwegian Sun.

Ден 5:
19.03.2022 ПЛАВАНЕ
Днешният ден е прекрасна възможност да се климатизирате след дългите полети и уморителното пътуване. Можете да мързелувате край басейна, да се включите в някоя от многобройните анимации за възрастни на кораба или да се отдадете на похапване.

Ден 6:
20.03.2022 КИЙЛУНГ, ТАЙПЕ, ТАЙВАН 07:00 17:00
Акостиране в Кийлунг, пристанище, находящо се само на 30 минути от най-големия политически, търговски, образователен и културен център на Тайван - Тайпе. Възможност за обзорна екскурзия до Тайпе (опционна), в която ще Ви покажем основните забележителности на този високотехнологичен град. Заедно с екскурзовода ще се тръгнете от пристанището и с автобус ще се отправите към светилището National Revolutionary Martyrs’ Shrine – посветено на жертвите на продължителната гражданска война в Китай, започнала през 1927 г и продължила до 1949г. Със сигурност свързвате Тайпе с високите й постижения в науката, производството на електроника и алтернативна енергия, както и с много доброто образование. Друга туристическа атракция, която ще посетим е Националния дворцов музей, който според всички класации е в топ 10 на най-добрите музеи в света. Той пази най-голямата колекция от китайски артефакти и произведения на изкуството в света. Няма как да пропуснем и Мемориала на Чан Кай-Шек - най-важната историческа забележителност, който привлича огромен брой посетители всяка година. Сградата, която няма начин да не забележите на фона на останалите сгради е небостъргачът Тайпе 101 с височина 508 метра; архитектурата му е вдъхновена от растението бамбук. Една от най-големите атракции на сградата са асанъорите му, които са най-бързите в света, а също и обсерваторията на 89-тия етаж.
Завръщане на кораба и отплаване в посока архипелага Рюкю, част от който са островите Окинава и Мияко, включени в нашия маршрут. Този архипелаг не допуска спора за политическото му положение и многократните опити на поколения управляващи да сложат край на уникалната му култура и език, да опетнят красотата и невероятната доброта на местното население, с които ще се запознаете в следващите дни.

Ден 7:
21.03.2022 НАХА, остров ОКИНАВА 12:00 20:00
Остров Окинава е най-големия в архипелага Рюкю с площ 1207 м2. Островът е дом на 262 застрашени вида животни. Японският остров Окинава е една от т.нар. „сини зони“ в света - места, където има свръхконцентрация на дълголетници, които освен че са в добро здраве до последните си дни, са физически активни и нямат проблеми с паметта. Островът е популярен с това, че там живеят 15% от т. нар. суперстолетници в света (хора на повече от 107 години), както и че относителният дял на хората, които доживяват до 100, е най-голям в света. На какво се дължи това, може да опитаме да отгатнем по време на пребиваването ни там.Какво ще посетим на острова? За по-издържливите от вас препоръчваме посещение на долината Гангала, представляваща природен парк и място от духовно значение за хората от Окинава. По време на екскурзията ще чуем легендата за „човека Минатагава“, за когото се смята, че е първият човек, от когото японският народ е произлязъл преди около 18 000 години.Ще влезем в огромната пещера Gyokusendo - втората по големина в страната, образувана преди повече от 300 000 години и с дължина 5 километра, където ще станем свидетели на поразителни скални образувания, драматични растения и необичайни дървета.
Ще посетим етнографското селище Okinawa World, пресъздаващо древна Окинава с неговото традиционно индустриално наследство и местните народни занаяти.

Ден 8:
22.03.2022 островите МИЯКО-ДЖИМА 07:00 16:00
Далеч от континенталната част на Япония и част от префектура Окинава, Мияко-Джима е група от острови с красива дълга крайбрежна линия, кристално чист океан и девствена природа.
Широко известен като притежател на най-красивия океан в Япония, чистото синьо море със зашеметяващи плажове с бял пясък и дългата брегова ивица с дължина над 100 километра прави Мияко-Джима най-привлекателното място за туристите. Освен това, морето на Мияко-Джима е дом на приятелски морски костенурки, наравно с които можете да поплуване тук.
В днешния ден ще ви предложим екскурзия около Мияко-Джима и съседните острови, която ще ви разкрие множество живописни картини една след друга. Недалеч от пристанището ще спрем на четирикилометровия плаж с бял пясък Maehama, който се нарежда сред най-добрите в цяла Япония. Продължавайки на север по моста Ирабу Охаши ще стигнем до остров Ирабу, оттам и до остров Шимоджиджима.

Ден 9:
23.03.2022 плаване
Отново е време за почивка, носейки се по водите на Източнокитайско море,възползвайки се от удобствата и забавленията на круизния кораб.

Ден 10:
24.03.2022 КОЧИ и ГРАДИНИТЕ, ВДЪХНОВИЛИ КЛОД МОНЕ 08:00-17:00
Кочи е столицата на едноименната префектура. Градът е известен с градините си, вдъхновили импресиониста Клод Моне, който създал по тяхно подобие ботаническата градина в имението си в Живерни, Франция.
Дълбокият интерес на импресиониста Клод Моне към японските произведения на изкуството и културата е ясно изразен в имението му в Живерни, Франция. Именитата му градина е реплика на тази в Кочи, разположена върху площ от седем акра. В цветната градина се отглеждат приблизително 70 000 цветя и растения, които се променят в зависимост от сезоните. Тук откриваме прочутия японски мост от картината на Моне "Японски мост", покрит с глицинии, плачещи върби, бамбукова гора и най-вече известните лилии, които цъфтят през цялото лято и са били негово вдъхновение за създаването на най-скъпата картина на автора "Езеро с водни лилии".

Ден 11:
25.03.2022 ХИМЕДЖИ 07:00 16:00
В днешната екскурзия ще посетим забележителности, които най-добре представят характера на Химеджи и ще ни дадат по-цялостно разбиране за местната култура. Ще се качим на въжената линия Шоша, за да се насладим на невероятна гледка към Химеджи, която с изкачването става все по-вълнуваща. Ще посетим будисткия храм Енгьоджи на върха на планината, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Той е разположен на древен поклонически път в почит на Богинята на милостта. Ще продължим към градината Кокоен, която всъщност е колекция от девет отделни градини, всяка от които представя същността на периода Едо. А дали е случайна приликата с наименованието на най-голямата цветна градина в Европа - Койкенхоф?

Ден 12:
26.03.2022 КОБЕ, КИОТО 06:00
Днес ще ви предложим целодневна екскурзия до една от старите столици на Япония – Киото (опционна екскурзия). Тя ще започне с посещение на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, Една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Следва разглеждане на Замъка Кинкакуджи, известен още като Златния павилион. Строен през 1397 година като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу (Ashikaga Yoshimitsu) и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, пред лага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа.В края на екскурзията ще се разходите пеша в Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши. Завръщане на кораба.

Ден 13:
27.03.2022 НАРА И ОСАКА
Закуска. В днешния ден ще направим комбинирана екскурзия до старата столица на Япония - НАРА и ОСАКА - „японската Италия“. Ще започнем с посещение на може би най-известния и исторически белязан будистки храм Тодай-джи, построен през 752 година като провинциален храм, за да прерастне в най-внушителния за времето си в Япония с размерите си и значимостта си. Ще продължим към едноименния парк Нара, създаден през 1880г, помещаващ голям брой атрактивни сгради и свободно разхождащи се елени, за които шинтоизмът твърди, че са посланици на боговете.
Следваща спирка ще бъде Осака и по-точно замъкът Осака, ще се спуснем по най-популярната търговска улица Шинсайбаши-Суджи, превърнала се внеоспорим символ на града, съществуваща като такава още от периода Едо до днес и впечатряваща с покривната си аркада от 600 метра. По нея ще видите традиционни шивачи на кимона, магазини на западни марки дрехи и обувки, ресторанти и заведения за бързо хранене, бижутери и бутици, прокарващи най-новите модни тенденции. Ако остане време ще се качим до покрива на една от най-високите сгради в света Умеда Скай, за да видим града от високо.
Завръщане на кораба и отплаване в посока Нагоя в 18:00.

Ден 14:
28.03.2022 НАГОЯ - фабрика за японски порцелан НОРИТАКЕ и МУЗЕЯ на ТОЙОТА 09:00 17:00
Днес предлагаме да видим и другото не по-малко впечатляващо лице на Япония – ИНДУСТРИАЛНОТО.
Ще посетим две атракции, асоциирани с много добре известните брандове – Норитаке и Тойота. В комплекса от сгради на фабриката за керамика Норитаке ще видите как занаятчиите създават и сглобяват ръчно деликатните късчета порцелан, като по този начин представя уникалността на изключителната си експозиция от сервизи.
Следващата ни спирка ще бъде музеят на индустрията и технологиите на Тойота, представящ прехода от производството на текстил към производството на автомобили. Експозициите поставят на фокус 100 годишната история на традиции и в същото време дават светлина върху свръхмодерните технологии, прилагани в производството под въздействието на мащабното развитие на промишлеността.
Музеят е разположен в сградата на фабриката за автоматични станове от 1911 година в чест на Сакичи Тойда, създателят на първия японски стан, задвижван от електричество и основателя на Тойота Груп. Компанията променя по-късно частично името си от Тойода на Тойота, тъй като с новия начин на изписване на японски са били нужни само осем чертички, а 8 е щастливо число в нумерологията.
Завръщане на кораба и отплаване в посока Токио в 17:00.

Ден 15:
29.03.2022 ТОКИО 08:00
Закуска. Дне сме подготвили за вас обиколна екскурзия на Токио (включена в цената). Тя ще започне с посещение на храма Мейджи – най-голямото шинтоистко светилище в Япония. Той е посветен на император Мейджи и неговата съпруга. Сградата представлява характерен пример за уникалната японска храмова архитектура. Следващият ни обект е един от символите на Токио - Токийската кула. Висока 333 м, тя е най-високата сграда в Япония и една от най-високите самоносещи стоманени кули в света. Ще преминем край Токийският централен пазар за продажба на едро, по-известен като Цукиджи.Това е най-големият пазар за продажба на риба и морска храна и сред най-големите пазари за продажба на храна в света. Намира се в квартал Цукиджи в центъра на Токио и е сред най-големите атракции за чуждестранните посетители на града.
Ще направим спирка на площада пред Императорския дворец. Той е открит за посещения само веднъж в годината – на рождения ден на Императора(01 май). Само тогава може да бъде видян. Дворецът е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен през 1968 г. Екскурзията ще продължи с посещение на храмовия комплекс в историческия квартал Асакуса. където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. Разходката ще завърши на уличката на сувенирите Накамиседори.
Чаена церемония
Следобед за тези от вас, които са чели ШОГУН на Джеймс Клавел и желаят да почувстват „магията“ на японската чаена церемония, предлагаме да се включат в такава днес.Вероятно се досещате, че чаената церемония не е обикновено пиене на чай, а начин за постигане на равновесие със себе си и с участниците. Самият чай притежава тези свойства, а обвит в строгите ритуали, умът затихва и премахва неравенствата в прекия и преносния смисъл...По време на церемонията ще направите зелен чай Матча в древен стил - садо. Квалифициран инструктор ще ви преведе през стъпките на приготвянето му, чието предназначение е физическото и психическото благополучие и постигането на хармония, наречено „Пътят на чая“. Ще научите основите на дзен философията: Wa, kei, sei, jaku, които грубо се превеждат като хармония, уважение, чистота и спокойствие. Ще наблюдавате как вашият домакин перфектно и хармонично използва всички традиционни прибори, за да направи перфектната чаша чай по начина, по който се е приготвял преди 400 години. И накрая, ще си направите собствен чай и ще се насладите на японските традиционни сладкиши (опционна екскурзия).

Ден 16:
30.03.2022 ТОКИО
Закуска. Освобождаване на кораба. Трансфер до хотел 3/4* и настаняване. Целият днешен ден ще бъде на ваше разположение.
Ще посветим днешния ден на две забележителни места, свързани с настъпването на пролетта и събуждането на природата, облечени в розова премяна от цветове, характерезираща явлението, наречено от японците – сакура. Първо ще посетим Omiya Bonsai Village – спокойно селце, недалеч от Токио, в което всяка къща има своя градина бонсай. Историята му започва близо век по-рано, когато след разрушително земетресение през 1923 г, множество разсадници за бонсай от централна Япония са принудени да потърсят ново по-спокойно място за развитие. Те избират Omiya заради чистата вода и подходящата почва. Ще имате възможност да посетите действащи разсадници за бонзай и да се запознаете с начина на отглеждането им.
По обяд ще се отправим към цветния парк Ашикага. Той е създаден през 1968 г, но през 1997 г е преместен на сегашното си място. Заедно с това е извършена уникална операция по преместване на 130-годишно дърво глициния, което и днес, вече на над 150 години, е живо и се е превърнало в един от символите на парка. Цъфналите над 350 дървета глицинии представляват незабравима гледка и създават усещане за свръхестественост. То се допълва от много други цъфтящи видове – лалета, азалии, лавандула, теменуги... Ще имате възможност да се разходите по извитите пътечки и да релаксирате сред езерцата на парка.

Ден 17:
31.03.2022 ТОКИО
Днес е ден за шопинг! Препоръчваме да посетите луксозния шопинг квартал Гинза, богат на бутици и маркови магазини! Гинза е емблематична шопинг зона в Япония и от началото на 20-те години на миналия век до сега се е превърнала в символ за феноменално богатство. Като такъв, Ginza привлича туристи от цяла Япония и Азия, които сега са основният двигател на успеха му.Гинза означава „мястото, където се кове сребро“ и е получил името си, когато Токугава Иеясу, основателят на режима на Токугава, е започнал да сече сребърни монети тук в началото на 17 век. След реставрацията на Мейджи през 1868 г. и засилената уестърнизация на Япония, районът е разработен като „тухлен град“ от британския архитект Томас Уотърс през 1872 г., тъй като много от дървените сгради в района са били унищожени при пожар. Районът бързо си е спечел репутацията на „връх на модата“ - тоест западната мода.
Освен луксозни магазини в Гинза е най-голямата в Токио концентрация на частни художествени галерии– около 200. Те са изненадващо лесни за достъп, тъй като по-голямата част от тях са в страничните улици и по горните и сутеренните етажи на сградите. Най-голямата концентрация на художествени галерии е зад търговската сграда Ginza Six.
Препоръчваме да посетите Гинза отново, когато настъпи нощта и улицата заблести в неоновата си премята.
Около обяд – освобождаване на хотела. Вечерта ще бъдете трансферирани до летището за полета ви до София.

Ден 18:
01.04.2022 СОФИЯ
Кацане в София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:
Цена на трети възрастен на допълнително легло: 5159 лв
Цена на дете на допълнително легло: 5159 лв

Условия за записване:
1. 500 лв - първи депозит при подписване на договора
2. 1100 лв – втори депозит до 31.10.2021
3. Доплащане до 10.12.2021

Условия за анулации и промени:
1. до 90 дни преди круиза – задържане на заплатения депозит
2. от 89 до 30-тия ден – 35% от стойността на пътуването
3. По-малко от 30 дни – 100% от стойността на пътуването

Забележки:
Забележка: цъфтежът в Япония започва по различно време всяка година според момента на настъпването на пролетта – от началото до март до края на април

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Киото |  Почивки - Япония |  Почивки - Киото |  Круизи 2022 - Япония |  Круизи 2022 - Киото

Избрани оферти