Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Екскурзия Япония и Южна Корея - истинско очарование!

Номер на оферта

/

238233

Дати & цени

01 март 2024 - 03 октомври 2024 г. - Цена от 3990 €

Цената включва

Самолетни билети София – Осака и Сеул– София Turkish Airlines
Самолетен билет Токио – Сеул
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг
Летищни такси
2 нощувки със закуски в Осака
3 нощувки със закуски в Киото
4 нощувки със закуски в Токио
2 нощувки със закуски в Бусан
2 нощувки със закуски в Сеул
7 дневена карта за JR /Japan Railway/
Билет за влак Бусан - Сеул /Южна Корея/
Всички трансфери по маршрута
Водач от туроператора
Здравна застраховка с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе
Напитки по време на храненията
Застраховка „Отмяна на пътуване"
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Страната на изгряващото слънце, самураите, роботите и красивите градини.

Ще посетим Токио, Осака, Йокохама, Киото, Нара, Кобе и Химеджи.

Ще се докоснем до японската култура и минало, ще надникнем и в бъдещето.

Япония - чудесна комбинация с Южна Корея - Бусан и Сеул!

16 дни / 13 нощувки

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая:
01.03.2024 – 16.03.2024 – 4 090 евро – последни места
07.03.2024 – 21.03.2024 – 4 090 евро – последни места
17.03.2024 – 31.03.2024 – 4 090 евро – няма места
20.03.2024 – 03.04.2024 – 4 090 евро – 2 места
09.04.2024 – 23.04.2024 – 4 190 евро
29.08.2024 – 12.09.2024 – 4 090 евро
05.09.2024 – 20.09.2024 – 4 090 евро
19.09.2024 – 04.10.2024 – 4 190 евро
27.09.2024 – 12.11.2024 – 4 090 евро
03.10.2024 – 18.10.2024 – 3 990 евро

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София – Осака
Полет София – Осака

ДЕН 2: Осака
Пристигане в Осака. Трансфер и настаняване в хотел 3*.
Обиколката ни започва с централната част на Осака – Шинсайбаши и улица Дотомбори. Следва посещение на най-интересната забележителност на града - Замъка Осака, построен през 1576 г.

Замъкът Осака е бил построен, за да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Ще се качим до последния етаж, откъдето се открива страхотна гледка към града и парка. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж ще видим от високо целия град.
Нощувка в Осака.

ДЕН 3: Химеджи и Кобе
Закуска. Днес ще се отправим на целодневна обиколка на Химеджи и Кобе /вкл. в пакетната цена/.
Първата ни спирка днес е град Химеджи. Ще видим една от най-грандиозните забележителности на Япония – Замъка Химеджи или както е известен Бялата Чапла.
Строителството на замъка започва в средата на 14 век. Първоначално идеята е да се построи стабилна крепост, която да отблъсква нашествениците. Всеки следващ владетел, влизайки в замъка е допринасял с нещо за разширяването му и така днес замъкът представлява един огромен комплекс от общо 83 сгради, всички изработени майсторски от дърво, най-висока сред тях е главната кула със своите внушителни 45 метра. Наричат го Замъка на Бялата Чапла, защото в основния замисъл заложен в строителството е сградите да приличат на птица с разперени криле, основният цвят е бял.
Ще посетим и великолепните градини Kokoen Garden.
Следващата ни спирка е град Кобе. Градът е най-известен с говеждото месо Кобе, което е световно известно с качествата си. Телешкото Kobe beef винаги е било заобиколено от легенди, мистика и престиж. Разказите за глезените крави, които се масажират със саке, поят се с бира и слушат класическа музика, затвърждават славата му.
Време е за обяд с първокласен стек Кобе /срещу допълнително заплащане/.
След обяд ще посетим Парка Мерикен /Park Meriken/, където се намира Кулата на Кобе, символ на града.
Нощувка в Осака.

ДЕН 4: Нара – Киото
Закуска. Нашето пътешествие продължава към Нара - първата столица на Япония. Градът е известен като люлката на японската култура. Древният град е бил построен по модел на тогавашната столица на Китай Чан Ан. Храмовете на Нара запазват влиянието си дори и след преместването на столицата в Хеян-Кио, така Нара остава известна като Нанто - южната столица, защото новата е на север.
Храма Тодайджи или „Великият храм на Изтока“, е исторически най-важният храм в Япония от VІІІ в. и е най-голямата дървена сграда в света, пазеща най-голямата статуя на Буда в страната. Висока е 16 метра и е излята от бронз.
Ще направим кратка разходка из Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града. Там живеят повече от 1200 елени, които са изключително дружелюбни и ще нахраним със специални приготвените за тях крекери.
Отправяме се към Киото – историческата столица на Япония в продължение на 12 века. Този град въплъщава всички представи, които хората имат, когато стане дума за японска култура. Вековни храмове, чаени церемонии, гейши, приказни дворци, японски градини...
Нощувка в Kиото.

ДЕН 5: Киото
Закуска. Ще започнем обиколката си с посещение на Замъка Ниджо /Nijo-jo/, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо /1603-1867/. Славни са градините на този замък. Сред тях има езерце с три острова, изящно украсени с камъни и цветя. Там се провеждат и чаени церемонии.
Ще продължим обиколката с посещение на Храма Кинкакуджи /Кinkakuji Тemple/.
Известен още като Златния павилион, храмът е построен през 1397 година като резиденция на оттеглилия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм, Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Целият е позлатен, защото съхранява реликви на Буда.
Ще се насладим и на храма Фушими Инари /Fushimi Inari/.

Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периодът Мейджи.
Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на Гейша шоу.
Нощувка в Киото.

ДЕН 6: Киото
Закуска. Днес ще посетим Сребърния павилион /Ginkakuji/. Построен е от шогуна Йошимаза, за да съперничи на Златния павилион. Ще продължим по така наречения Път на философията, улица по която минавал всеки ден философът Нашида Китаро потънал в размисли. Киото е реномиран университетски център, със световно признание, и в него има над 40 университета и колежи. Ще посетим храмовия комплекс Kiyomizu-Dera, от чиято градина се открива чудна гледка към града и планината.
Нощувка в Киото.

ДЕН 7: Киото - Йокохама - Токио
Закуска. Следвящата спирка от нашето вълнуващо пътуване е Йокохама. С население от около 3,5 милиона души това е вторият по големина град в Япония. Той е и най-голямо търговско пристанище в страната. Разположен на брега на морето, през последните няколко години мегаполисът се е превърнал в портал за Япония по света.
Обиколката ни ще започне с Музей на изкуството - тук се съхраняват творби на японски и чуждестранни автори. Продължаваме с посещение на мемориалния парк Nippon Maru, Морският музей, където основен експонат е кораб, наречен Лебедът на Тихия океан. Ще минем по историческата улица Басамичи, където европейците и американците се заселват през 19 век и 73 етажния небостаргач Landmark Tower.
Последната ни спирка в Йокохама е увеселителния парк Yokohama Cosmo World, където се намира едно от най-големите виенски колела в света Cosmo Clock 21.
Отправяме се към Токио. Нощувка в Токио.

ДЕН 8: Токио
Закуска. Токио е столица и най-космополитен град в Япония. С население над 13 милиона в рамките на общината и агломерация достигаща 42 милиона, това е най-голямото струпване на хора на планетата. Градът е многолик. Наред с модерните квартали, високите технологии и стряскаща екстравагантност, Токио крие и много очарователни спокойни местенца, тайни градини и традиционни цветни улички.

Ще започнем от сърцето на Токио. Космополитния квартал Шибуя и огромното прочуто кръстовище там е най-голямото в света. Ритуално ще пренем през него и от вторият етаж на близкият Starbucks ще го видим отвисоко и ще се снимаме. Наблизо се намира статуята на кучето Хачико, за което е направен едноименния филм с Ричард Гиър, превърнала се в символ на града.
Следва Такешита-Дори, улица в квартала Harajuku, сборен пункт на младежи с възможно най-странен и неочакван външен вид. Облечени и гримирани като герои от комикси, компютърни игри, от исторически епохи или суперзвезди. Рокери-бунтари, лолитки, кукли Барби, готически грим и всичко друго, което дори не си представяте. На близо се намира и емблематичния булевард Омотесандо, считан за еквивалент на Шан-з-Елизе.
Следобед ще се пренесем в друг свят. Ще посетим парка Йойоджи, зелените дробове на Токио, там се намира и най-красивият шинтоистки храм Мейджи.
Нощувка в Токио.

ДЕН 9: Токио
Закуска. Разходка в най-обширния и един от най-френетичните квартали на Токио, Шинджуку с впечатляващи небостъргачи и търговски улици със светлинни реклами, екрани и неон. Тук се издига внушителното кметство, шедьовър на японския архитект Кендзо Танге, високо 243 м, където работят 20 000 души. От обсерваторията на кметството се вижда целият град /вход свободен/. Следобед, разходка до Императорския дворец, настоящата резиденция на монарха. Дворецът не се посещава, но градините са отворени и със свободен вход. Всъщност, на огромна площ са подредени множество градини и през всеки сезон гледката е впечатляваща.
Вечерта, не можем да подминем квартала Кабуки-шо, кварталът на забавленията, концерти, игрални зали, заведения за караоке, салони за масаж и сауна, луксозни барове. Животът тук кипи до зори.
Нощувка в Токио.

ДЕН 10: Токио
Закуска. Последен ден в Токио. Ще започнем деня с рибния пазар, поредното емблематично място на града, тясно свързано с японската кухня. Следва още малко японска традиция, един от най-очарователните квартали, Асакуса, запазил духа на някогашния град Едо. По главната алея Накамисе-дори се продава всичко, кимона, играчки, лакомства, сребро и още много други занаятчийски произведения.
Следобед сменяме декора. Отправяме се към изкуствения остров Одайба. Тук се катапултираме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Залезът е великолепен.
Нощувка в Токио.

ДЕН 11: Токио - Бусан
Закуска. Трансфер и полет за Бусан. Той е сред главните пристанищни градове на Корейския пролив. Това е най-големия пристанищен град в Южна Корея.
Първата ни спирка е Кулата на Бусан. Тя е висока 120 м и предлага прекрасна гледка към града. Следва най-красивия и единствен разположен на морето храм Хандонг Йонгукса /Haedong Yonggungsa/.
Той е построен през 1376 г. от велик будистки учител по времето на династия Корьо.
Възможност за вечерна разходка.
Нощувка в Бусан.

ДЕН 12: Бусан
Закуска. Обиколката ни започва с културното селище Gamcheon. Изобилието от картини, произведения на изкуството и графити, които украсяват това селище, позволява на пътниците да се отдадат на невероятни снимки.
Продължаваме с парка Tejongdae и Oryukdo Skywalk - 15 метров стъклен мост, построен на 35 метра над морето. Разходката в небето е вълнуваща и не бива да се пропуска! След обяда се отправяме към рибния пазар Jagalchi - един от най-големите пазари за риба в цяла Азия.
Днешния ден ще завършим с разходка до впечатляващия мост Gwangan.
Нощувка в Бусан.

ДЕН 13: Бусан - Сеул
Закуска. С влак ще се придвижим до Сеул, столицата на Южна Корея. Градът заема водещо място сред икономическите центрове на Азия, като е седалище на гиганти като Samsung, Hyundai и LG.
Обиколката ни започва с посещение на двореца Гионгбок-гунг /Gyeongbokgung/. Наричан още "Северния дворец" той е първия кралски дворец, той е построен по време на династията Часон през XIV в. Той служи като главна резиденция на корейските владетели и днес впечатлява със своите мащаби и изящество. Следобед ще посетим двореца Чангдеокгунг /Changdeokgung/. Неговото изграждане започва през 1405 г. когато тогавашният император Теджон се добира до власта, след като убива своя доведен брат в двореца Геонгбок-гунг.
Вечерта ни чака изненада. Ще открием един от най-известните ресторанти в града. Той е истински хит! Български е, и се казва "Зелен" :)
Нощувка в Сеул.

ДЕН 14: Сеул
Закуска. Днес е разходката по улицата на занаятчиите Инсадонг /Insadong/. Ще пазаруваме от многобройните търговци на много изгодни цени. Следващата ни спирка е още едно традиционно място където местните хора пазаруват – пазарът Намдемун /Namdaemun/. На обяд похапнем традиционното корейско ястие Кимчи. Продължаваме по "скъпата" пазарска улица Миангдонг /Myeongdong/.
Ще се изкачим на кулата Seoul N Tower, от която се открива панорамна гледка към града. Вечерта ни ще завърши с разходка в световноизвесния квартал Gangnam, възпят в песента Gangnam Style на PSY.
Нощувка в Сеул.

ДЕН 15: Сеул - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и отпътуване за България.

ДЕН 16: София
Пристигане в София.

=============================================================

ХОТЕЛИ:

Настаняване в Осака в хотел 3* на база нощувка и закуска
Настаняване в Киото в хотел 3* на база нощувка и закуска
Настаняване в Токио в хотел 3* на база нощувка и закуска
Настаняване в Бусан в хотел 3* на база нощувка и закуска
Настаняване в Сеул в хотел 3* на база нощувка и закуска

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Местна валута – Японска йена.

При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България.

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти