Оферта номер: 98575

Екскурзия до Израел и Йордания - 6 дни - полет от София

Екскурзия до Израел и Йордания - 6 дни - полет от София
от 1489 лв.
Виж галерия
Дати и цена
23 март 2018 г. - Цена от 1489 лв.
28 март 2018 г. - Цена от 1489 лв.
23 май 2018 г. - Цена от 1489 лв.
Цената включва
Самолетен билет София – Тел Авив – София с Wizz Air;

2 нощувки в Liwan hotel 3*/ или подобен/ на база закуска и вечеря в Аман;

1 нощувка в Edom hotel 3*/или подобен/ на база закуска и вечеря в Петра;

2 нощувки в Paradise 3* на база закуска и вечеря във Витлеем;

Всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;

Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;

Екскурзовод на български език;

Входна виза за Йордания
Цената не включва
Бакшиши - 54 лева (заплащат се в България);

Обяди;

Лични разходи;

Регистриран багаж до 20 кг. - 240 лева
Израел и Йордания - мечтата на всеки пътешественик: библейски земи, изгубени градове, история, пясък, море и още много...

Маршрут: София - Тел Авив - Аман - Петра - Витлеем

Полет на Wizz Air

6 дни / 5 нощувки

ДАТИ:
14.02.2018 г.
23.03.2018 г.
28.03.2018 г.
23.05.2018 г.

-----------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА:

Първи ден / СофияТел АвивАман
Отпътуване от летище Варна с директен полет до Тел Авив с авиокомпания Wizz Air. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор. Отпътуване за Йордания. Преминаване през граничен пункт Шейх Хюсеин. Пристигане в Аман. Настаняване в хотел Liwan 3*/ или подобен/. Вечеря и нощувка.

Втори ден / Аман – Джераш – Мадаба – Небо - Петра
След закуската в хотела потегляте към Джераш (намира се на 48 км. от Аман, около 1 ч.) – великолепието на Римската Империя. Джераш е най-големият и добре запазен стар Римски град. Ще обиколите овалния Площад, заобиколен от множество колониади, Римския театър и Византийските църкви с мозаечни подове. Ще минете по централния път на Джераш. Ще имате възможността да чуете акустиката на амфитеатъра, където всяка година се провежда фестивала на Джераш. Продължавате към древния град Мадаба, „Градът на Мозайките”. Тук се разглежда най – голямото богатство на Мадаба, което се намира в съвременната Ортодоксална църква Св. Георги, а именно добре запазената Византийска Мозаечна карта от 6-ти век, пресъздаваща изселването на Моисей и много християнски места в целия регион от Йордания и Палестина на север и до Египет на юг. Следва планината Небо, от където Моисей погледнал към Обетованата земя. Тук по-късно Папа Йоан Павел II прави първото Съвременно поклонение. Пристигане в Петра. Настаняване в Edom hotel 3*/или подобен/. Вечеря и нощувка.

Трети ден / Петра - Аман
Закуска в хотела.
Целодневна екскурзия в скалния град Петра. Пригответе се за едно незабравимо посещение на скалния град Петра, столицата на Набатейците. Град изпълнен с мистериозен чар и „създаден, за да предизвика възхищение у всеки посетител”. Съкровищницата това е най-известният монумент разположена в края на огромен каньон-вход с дължина от 1км., обграден от големи отвесни скали. Там ще видите- многобройни фасади изсечени в скалите, Амфитеатъра със 7 000 места, Манастира и Византийската църква, храмовете и гробищата на Набатейците, Двореца, Храма на летящите лъвове.
Очаква Ви дълго ходене през този ден и се препоръчват удобни обувки.
Привечер е връщането в хотела в Аман. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден / Аман - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море - Витлеем
Закуска и освобождаване на хотела в Аман. Отпътуване за Израел.
Посещение на Йерихон (Градът на палмите ), най-стария град в света. Ще видите мястото, където според библейските писания, Исус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Продължавате към Мъртво море най-ниската точка на земята за да имате едно незабравимо преживяване... да поплувате, да почетете вестник легнали по гръб без да потънете, да се намажете с лечебна кал. Пристигане във Витлеем. Настаняване в хотел Paradise 3*/ или подобен/ за вечеря и нощувка.

Пети ден /Стария град на Йерусалим и Витлеем
След закуска ще започнете деня с разходка из Витлеем, смятан от вярващите за родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и е еднакво тачен и от трите религии. Ще посетите "Църквата на пастирите", яслите в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда, където ангелите обявяват раждането на Исус. Продължавате към „майката“ на всички църкви – "Рождество Христово"- най-голямата забележителност на града. Построена е тук за да се помни, че това е рожденият град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил.
Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм,от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължавате на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, което спира дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача - най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминете през 14-те спирки на Пътят на страданието -Via Dolarosa. Това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигате до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо...
Връщане в хотела, вечеря. Нощувка.

Шести ден / ВитлеемТел Авив
След закуска ще отпътувате за Тел Авив- център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световното културно наследство. Продължавате към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година.
Трансфер до летището за обратен полет за България.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за записване:
Подписване на договор за организирано пътуване;

Депозит 50% при резервация;

Доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията

******************

Хашемитско кралство Йордания
Посолство на Република България в Йордания
Адрес: Um Uthaina, 7, Al Mоsel Str., 11195 Amman, P.O.Box 950578
Тел.: +962 6 5529391; +9626 5539392
Факс: +962 6 5539393
Дежурни телефони в извънработно време:
+962 776 376 422 ; +962 777 999 983
Работно време: Нд - Чт, 8.30 - 14.30 ч.
E-mail: Embassy.Amman@mfa.bg
Website: www.site.mfa.bg/embassies/jordan
Консулска служба
Телефон: +962 6 552 93 91; +962 6 553 3243
Работно време: Нд - Чт, 9.00 – 12.00 ч.
E-mail: Consulate.Amman@mfa.bg

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

===============================================================
Изпрати запитване
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим