Начало / Екскурзии / Екскурзии - Шираз

ОБИКОЛЕН ТУР НА ИРАН

Номер на оферта

/

209184

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* Самолетни билети за полети на Turkish Airlines в икономична класа с включен багаж София-Истанбул-Техеран, Шираз-Истанбул-София;
* 2 нощувки в Техеран в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 1 нощувка в Кашан в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 2 нощувки в Исфахан в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 1 нощувка в Язд в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* 3 нощувки в Шираз в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
* транспорт с автобус, специално нает за групата, по време на цялата програма;
* 9-дневна туристическа програма по време на цялата екскурзия по маршрута Техеран-Кашан-Исфахан-Язд-Шираз;
* виза за Иран;
* медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 Евро;
* водач на групата от България.

Цената не включва

1. Пакетната цена не включва:
* летищните такси за международните плети, които към 28.09.2017 г. са 206 Евро.
* допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.
* други разходи от личен характер.
2. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 15 декември 2017 г. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
3. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 28.09.2017 г. от 288 евро + 206 евро летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
4. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 9 нощувки, която е в размер на 460 Евро при настаняване в хотели 4*, и 633 Евро при настаняване в и 5*.
5. Цената на пътуването е базирана на група от минимум 14 човека. При по-малък брой пътуващи се налага доплащане на база на реалния брой записани туристи.
6. За издаване на виза за Иран е важно в паспорта на пътуващия да няма израелски печати.

Програма на пътуването

ОБИКОЛЕН ТУР НА ИРАН

Техеран-Кашан-Исфахан-Язд-Шираз

21 април – 1 май 2018г.

ПРОГРАМА:

21 април:
Вечерен полет София-Истанбул.

22 април:
Полет ИстанбулТехеран.
Пристигане в Техеран и трансфер до хотела. След това се пригответе за полудневна туристическа обиколка на града, включваща посещение на мостта Пол таабиаат – най-големият пешеходен надлез, построен в Техеран. Ще посетите още и площада в квартал Тажриш, популярно място сред заможните поради чистия въздух и близостта до пламимите, и планинския парк Жамшиедих. Паркът се намира на планинския склон, а колкото по-високо се изкачвате, толкова по-внушителна става и панорамната гледка разкриваща се към града по-долу, на която можете да се наслаждавате на свеж въздух и далеч от шума на Техеран. След края на обиколката - трансфер до хотела и свободно време. Нощувка.

23 април:
Закуска. Целодневна туристическа програма в Техеран, включваща големия исторически базар, представляващ над 10-километров лабиринт от алеи, по които можете да намерите всичко, за което можете да се сетите. Програмата продължава с посещение на двореца Голстан – една от най-старите сгради в столицата и бившата резиденция на кралското семейство, националният музей - дом на множество исторически паметници и антики от древността и средновековието, и Съкровищницата на Националните Богатства - наричана още и Музея на Бижутата помещаващ множество сложни корони и тиари, дузина мечове и щитове, редица скъпоценни камъни и много други национални ценности. Връщане обратно в хотела и нощувка.

24 април:
Ранно тръгване от Техеран и трансфер до Кашан (пътят е около 240км, 3 часа). Следва обиколка на Кашан с посещение на персийския комплекс „Фин”, който с всичките се традиционни белези и архитектурни забележителности е исторически комплекс включен в Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО. Компелксът включва градината „Фин Гардън” и музея на банята „Фин Бат”. Също така ще посетите историческите къщи Борожериа и Тааба таабаеи построени по стандартите на традиционната персийска жилищна архитектура. Трансфер до хотела и нощувкa.

25 април:
Закуска. Напускане на хотела в Кашан и трансфер до Исфахан (пътят е около 220км, 2 часа). Полудневна следобедна обиколка на града. Ще посетите площада Нагш-е Джахан, конструиран между 1598 и 1629г. и част от Световното Културно Наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на двореца Алигхапо, първоначално проектиран като огромен портал висок четиридесет и осем метра - шест етажа, всеки от които достъпен по спираловидно стрлбище. Обиколката приключва с посещения на джамията Имам - наричана още Кралската Джамия, и базара на Исфахан – един от най-старите и най-големите базари в Близкия Изток. Трансфер до хотела и нощувка.

26 април:
Закуска. Целодневна туристическа програма в Исфахан, включваща посещение на Катедралата Ванк, главният храм на арменската църква в Иран построен между 1606 и 1665г. в еклектически стил - в контраст с мюсюлманския и християнския стил. Програмата продължава с Огнения Храм – разположен на един хълм археологически комплекс с кални тухлени постройки, Челсотоун - е беседка в средата на парк в далечния край на дълъг басейн, построен от Шах Абас II, за да бъде използван за негови забавления и приеми. Следват посещения на известният мост 33 ПОЛ и Менарджонбан - монумент конструиран през 14 век и известен със своята движеща се колона. Трансфер до хотела и нощувка.

27 април:
Закуска. Ранно напускане на хотела в Исфахан и трансфер до Язд (пътят е около 320км, 4 часа). Пристигане в Язд, последвано от целодневна обиколка на града. Тук ще видите площада и джамията на видния исторически комплекс Амир Чагмаг, известен със своите симетрични потънали ниши. Ще посетите още голямата публична Джамия Джаме, изобразена на лицевата страна на иранската банкнота от 200 риала и Водния Музей, един от най-добрите водни музеи в света. Настаняване в хотела. Нощувка.

28 април:
Закуска. Целодневен тур на областта Язд, включващ посещения на селцето Чак-Чак, където се намира най-свещения от зороастрийските храмове, едно от древните градчета на Иран - Мехриз, Вятърната Кула Бадгир - традиционен персийски архитектурен елемент за създаване на естествена вентилация в сградите, и Храма Аташкадех - един от деветте храма осветяващи Atash Behram ("Победен огън"), единственият от най-високия клас огън в Иран, където зороастрийците практикуват своята религия от 400 г. пр. Хр. Трансфер до Шираз, настаняване в хотела и нощувка.

29 април:
Закуска. В Шираз ще посетите гробниците на прославните персийски поети Хафез и Саади както и бележитият комплекс Занд, който включва цитаделата, баните, джамията и традиционния базар Вакил. Ще посетите още и Джамията Насир ол Молк - известна още с името Розовата Джамия заради множеството розови плочки използвани в дизаина, една от най-известните исторически градини в Шираз от предислямската ера - „Делгоша Гардън” и старата порта към града „Куран”. Връщане обратно в хотела и нощувка.

30 април:
След закуска – отпътуване за туристическа програма извън града. Ще посетите много известни и исторически места принадлежащи на един от най-големите крале в света (Кралят на Персия), града Персеполис (Такхте Джамшид) е бил церемониалната столица на Ахаеменидската Империя, столицата на империята – Пасаргад, некропола на Ахаеменидската династия „Нагхше Ростам”. Прибиране в хотела и нощувка.

1 май:
Трансфер до летището в Шираз и полети до София.

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ
- хотел 4* 1990 Евро
- хотел 5* 2580 Евро

Тагове

Оферти - Иран |  Оферти - Шираз |  Екскурзии - Иран |  Екскурзии - Шираз |  Пролет 2024 - Иран |  Пролет 2024 - Шираз

Избрани оферти