Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

РУМЪНИЯ: Букурещ - Синая - Брашов, от ВАРНА, ДОБРИЧ и РУСЕ. 13.10.17

Номер на оферта

/

205873

Дати & цени

Цената включва

- транспорт с автобус/микробус (климатик, видео система);
- 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди;
- автобусна панорамна обиколка на Букурещ;
- посещение на Патриархалната църква в Букурещ с екскурзоводска беседа;
- пешеходна обиколка на Площада на революцията в Букурещ с екскурзоводска беседа;
- посещение на “Замъка на Дракула” в Бран с екскурзоводска беседа;
- туристическа обиколка на Брашов с екскурзоводска беседа;
- посещение на двореца “Пелеш” в Синая с екскурзоводска беседа;
- посещение на манастира Синая с екскурзоводска беседа;
- групова медицинска застраховка към ЗД „Уника Живот” АД;
- такси преминаване Дунав мост;
- пътни такси в Румъния;
- водач-екскурзовод от агенцията

Цената не включва

- входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви;
- Вечеря в румънски ресторант с жива музика (20 евро)

Програма на пътуването

Екскурзия до Букурещ - Бран - Замъкa на Дракула - Брашов Синая - Двореца Пелеш

с тръгване от Добрич, Варна и Русе

2 нощувки със закуски

Дата: 13.10.2017 - ПОТВЪРДЕНА


Програма

1 ден: ВАРНА – БУКУРЕЩ – ТРАНСИЛВАНИЯ

05.00 Тръгване от Добрич, 06.00 от Варна. Кратка почивка на OMV Русе.
Преминаване на Дунав мост - ГКПП Русе. 11.30 – Пристигане в Букурещ.
Автобусна панорамна обиколка на града – пристигайки в румънската столица, ще направим обзорна автобусна обиколка на известния като „Малкия Париж” град, разположен на река Дъмбовица. Ще преминем през огромния площад на Съединението.
Следва посещение на Парламентa - втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20 000 работници при управлението на Николае Чаушеско. Вход: 35 леи/човек;
След това ще посетим:
- Патриархалната църква „Св. Троица” с екскурзоводска беседа
Малко от нас знаят, че болшинството румънци изповядват източното православие и са изключително набожни. Патриархалната църква е духовен център на града, впечатляваща с класическия си стил с барокови елементи. Иконостасът на църквата е един от най-впечатляващите в цяла Румъния. В църквата ще можем да се поклоним на лечебните мощи на българския светец Свети Димитър Басарбовски, сега покровител на Букурещ. Входът за църквата е безплатен.
Обиколката на Букурещ продължава през старата част на града, покрай площада на Университета-младото сърце на столицата, Народния театър - символ на театралната бохема, интересната сграда на Военния клуб. Следва:
Продължаваме автобусната обиколка на Букурещ с Площадa на революцията - храмът на музиката “Атене” - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., статуята на румънския крал Карл I, Кралския дворец, бившия Партиен дом на румънската комунистическа партия.
Продължаваме по румънската Шан-з-Елизе - Булевардът на Победата и кабарето Мулен Руж, Площадa на Победата, Дипломатическия квартал, Площадa на авиаторът, Статуята на Шарл де Гол. Пристигаме пред един от следващите символи на града:
- Триумфалната арка - копие на арката в Париж, построена, за да се чества обявяването на независимостта на Румъния през 1878г. - спиране за панорамни снимки;

15.30 - Продължаване за Карпатите и Трансилвания.
18.00 - Пристигане и настаняване в хотел 3 звезди.
20.00 – Възможност за Вечеря в румънски ресторант с жива музика (20 евро). Нощувка.

2 ден: ЗАМЪК БРАН (ЗАМЪК НА ДРАКУЛА) – БРАШОВ

07.00-08.30 Закуска на шведска маса. Тръгване за замъка Бран.
09.30-11.30 Ще посетим замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула с екскурзоводска беседа. Впечатляващата средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м., е свързвана със страховития владетел на Влахия Влад Цепеш (1431-1476). По-късно замъкът е използван от румънската кралица Мария за лятна резиденция. Вход 35 леи (около 18 лв.)
Свободно време за покупка на сувенири, посещение на „Замъка на страха” и обяд. Тръгване за Брашов.
По пътя спирка за снимки към средновековния замък Ражнов. Продължаване за Брашов през най-известния зимен курорт в РумънияПояна Брашов.
13.30-17.00 - Туристическа програма в старата част на Брашов с екскурзоводска беседа. Брашов е едно от най-живописните средновековни градчета в Трансилвания. С автобуса ще спрем първо на панорамна площадка, от която се открива прекрасна гледка към стария град. След това отиваме в квартала Шкеи (българския квартал) на стария град. Там ще посетим:
- Първото румънско училище с екскурзоводска беседа – името му малко говори за голямата връзка на историята му с България. Седнали на оригинални училищни пейки от над 200 години, ние ще научим, че през Средновековието училището е било българско килийно училище. Най-известният учител, чийто бюст е в класната стая, е българин, родом от Сливен. Той е автор и на текста на химна на Румъния. Там ще видим и оригиналната печатна преса на която е отпечатан “Рибния буквар” на д-р Петър Берон, средновековни български ръкописи и др. – вход 5 леи (около 2.50 лв.)
В съседство се намира църквата Св. Николай, която е една от най-старите православни църкви не само в Брашов, но и цяла Трансилвания.
След това се отправяме към крепостните стени и ще направим пешеходна обиколка на центъра на старата част. Ще разгледаме:
- Портата на Екатерина – единствената порта, оцеляла от средновековните крепостни стени с герба на Брашов
Пешеходната ни обиколка ще продължи покрай Синагогата и най-тясната уличка в Европа – Въжената уличка. След това ще излезем пред най-голямата готическа катедрала в Източна Европа. Следва:
- Посещение на Черната църква с екскурзоводска беседа. Фасадата й е украсена с разнообразни фигури, а вътре ще научим интересни факти за нейния строеж, интериорни елементи и легенди – вход 7 леи (около 3,50 лв.)
Нашата обиколка на стария град свършва на Градския площад със сградата на Старото кметство.
Около площада има многобройни кафенета, ресторантчета и магазини, където можете да прекарате свободното си време след това. Можете да се разходите из техните улички на Брашов и да усетите атмосферата на това романтично градче. Връщане в хотела.
20.00 – Възможност за Вечеря в ресторанта на хотела (15 евро). Нощувка.

3 ден: ПРЕДЕЛ – СИНАЯ – ДВОРЕЦ ПЕЛЕШ – БУКУРЕЩ – ВАРНА

07.00 – 09.00 Закуска на шведска маса. Тръгване за Синая.
10.00 – Ще посетим фееричната лятна резиденция на румънските крале - двореца „Пелеш” с екскурзоводска беседа. Дворецът е считан за един от най-красивите дворци в цяла Европа и напълно заслужено. Първият румънски крал – Карл I строи кралска лятна резиденция по подобие на замъците в Германия, откъдето кралят произхожда. Той и кралица Елизабет наемат известни за времето си архитекти, скулптори и художници, които издигат сред величествената гора на Карпатите един замък като от приказките. Вход 20 леи (около 10 лв.)
12.00 – Посещение на манастира Синая с екскурзоводска беседа. Построен е през 1690-1695 г. от румънския благородник Михай Кантакузино след поклонническото му пътуване до манастира „Света Екатерина“ на Синайския полуостров и е назован по името на полуострова. Впоследствие така започва да се нарича и градът, който възниква около манастира - Синая.
12.30 Тръгване за Букурещ.
14.00-16.30 Свободно време в голям търговски център в Букурещ.
16.30 – Тръгване за България през Букурещ. Пристигане във Варна около 24.00 ч.

Обекти - Входни такси в леи и приблизително в лева
Парламента - 35 RON (17,50 лв.)
Замък Бран - 35 RON (17,50 лв.)
Първо румънско училище - 5 RON (2,50 лв.)
Черната църква - 7 RON (3,50 лв.)
Дворец „Пелеш” - 20 RON (10,00 лв.)
Манастир Синая - 5 RON (2,50 лв.)
Общо: 107,00 RON (54,00 лв.)

Допълнителна информация

Цена на човек в стая с 1 легло - 230 лв.
Цена на дете 7-12 г с 2-ма възрастни в стая - 120 лв.
Цена на дете до 6 г с 2-ма възрастни в стая - 60 лв.

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  Уикенд почивка - Румъния |  Уикенд почивка - Букурещ

Избрани оферти