Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Рим - сърцето на Империята самолетна програма от Варна

Номер на оферта

/

189841

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет и летищни такси Варна - София - Рим - София - Варна на авиокомпания "Bulgaria Air"

Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.

Групов трансфер летище - хотел - летище

3 нощувки със закуски в хотел **** от веригата Seb Raeli в центъра на Рим

Посрещане на летището в Рим

Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Водач от България по време на екскурзията

Цената не включва

Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език

Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади

Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език

Полудневна екскурзия до Тиволи с местен екскурзовод на български език

Слушалки по време на туристическата програма в Рим (3 EUR на турист за всеки един от двата тура - панорамна обиколка на Рим и пешеходната разходка до Римските площади)

Входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR) и Колизеума (12 EUR)

Входна такса за вила "Д`есте" (8 EUR) в Тиволи

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Градски транспрот в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Екскурзии - Рим
Рим - сърцето на Империята самолетна програма от Варна
Рим - сърцето на Империята самолетна програма от Варна
769 лв.
Виж галерия
Одесос тур
(всички оферти)
гр.Варна , ул.Любен Каравелов 6
052607868 ; 0886145402
Уебсайт
Изпрати запитване
ВарнаСофияРим – Тиволи – РимСофияВарна


Програма

Ден 1

Варна - София - Рим
Отпътуване от летище Варна в 05.00 ч. с полет до София. Кацане в София в 05.50 ч. Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 7.30 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria air" за Рим. 8.50 ч. - кацане на летище Фиумичино в Рим. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2? ч.): Върховният Касационен Съд; площад "Кавур"; Замъкът "Сан`т Анджело" – построен от император Адриан, за негова гробница, и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; националния паметник на Виктор Емануил – олтара на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език - уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др - необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Рим - Тиволи
Закуска. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:
1. Сутрин - по желание пешеходна разходка с местен екскурзовод "Римските площади" - необходимо е ползване на градски транспорт: площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад "Навона". Свободно време.
2. Следобяд - по желание полудневна екскурзия до Тиволи - малко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте", прочута със своите градини, включени в списъка на ЮНЕСКО.
Нощувка.

Ден 3

Рим
Закуска. Свободно време в Рим – необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време. Нощувка.

Ден 4

Рим - София - Варна
Закуска. Трансфер до летището. 09.30 ч. - полет на "Bulgaria air" за София. 12.20 ч. - пристигане на летище София (Терминал 2). Отпътуване за Варна с полет в 19.30 ч. Кацане във Варна в 20.20 ч. (За дата на пристигане 11.07.2017 г. часът на заминаване от летище София е 14:50 ч., полетът пристига в 15:40 ч. на летище Варна).

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Рим

Избрани оферти