Начало / Екскурзии / Екскурзии - Порто

Порто - самолетна екскурзия - 5 дни: Без водач от България!

Номер на оферта

/

167854

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети София-Милано-Порто-Мадрид-София с авиокомпания Ryan Air

летищни такси

4 нощувки със закуски в Порто в хател Da Bolsa 3*/Sao Jose 3* или подобен - централно разположен

салонен багаж с размери / 55 x 40 x 20 см /

1 лична вещ с максимален размер 35х20х20 см /куфар за документи, дамска чанта или чанта за лаптоп/

пешеходна обиколна на Порто с екскурзовод на английски език - 2,5 ч.

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 7 000 EUR на застрахователна компания Евроинс за лица до 65 г.

Цената не включва

чекиран багаж до 20 кг - 25 евро на посока, ако се добави по време на резервацията и 40 евро на посока, ако се добави на по-късен етап;

доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. - 10 лв;

индивидуален двупосочен трансфер в Порто : летище - хотел - летище *40 евро на човек /при минимум двама/;

двупосочен билет Порто - Брага - Порто - 12 евро;

двупосочен билет Порто - Гимараеш - Порто - 12 евро;

билет за туристически автобус Hop-on Hop-off за 1 ден - 13 евро;

нощен тур с дегустация на вино /посещават се местни барове, включени са 4 напитки/ - 16.50 евро

Кулинарен тур - 50 евро /посещават се 4 места където да опитане португалски апетайзери и десертни вина и 1 ресторант, където имате вечеря с включен десерт и вино/, провежда се в събота от 17 ч.

Програма на пътуването

Подарете си един незабравимо пътешествие в СЛЪНЧЕВА ПОРТУГАЛИЯ!

Маршрут: София - Милано - Порто - Мадрид - София


5 дни/4 нощувки


ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая със закуска:
10.09.2018 г. 960 лв.
24.09.2018 г. 960 лв.
08.10.2018 г. 740 лв.
22.10.2018 г. 740 лв.
05.11.2018 г. 620 лв.
19.11.2018 г. 620 лв.
03.12.2018 г. 670 лв.
17.12.2018 г. 740 лв.
----------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

Първи ден:
Полет от София в 11:15 ч за Милано. Кацане в Милано в 12:25 ч. Престой на летището. В 16:50 ч полет за Порто. Пристигане в Порто в 18:25 ч. Придвижване до хотела. Нощувка.

Втори ден:
Закуска. По желание пешеходен тур на Порто с екскурзовод на английски език. Турът включва: Avenida dos Aliados – една то централните улици в Порто,заобиколена от сгради от 19 век, в центъра и се намира конната статуя на император Pedro IV ,който държи в дясната си ръка Конституционната харта; известната книжарница Lello & Irm?o създадена през 1906 г. ,вдъхновила създателката на „Хари Потър” и определена от Lonely Planet като най-красивата книжарница на света; Clerigos Tower – кулата Душ Клеригуш - символ на Порто, датираща от 18 век, до която се стига по вита стълба с 225 стъпала; Еврейският квартал; Miradouros – от където се открива великолепна гледка към река Дуро; жп гарата Sao Bento - най-голямата зала на станцията е украсена с 20 000 плочки, изобразяващи историята на Португалия; Средновековния град – един интересен маршрут, по време на който ще научите за историята на града от Средновековието , ще видите църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериора на църквата е в стил барок), останките на крепостните стени и няколко къщи от XV век.; Обиколката приключва в крайбрежната част Рибейра – емблематична за Порто, включена в наследството на Юнеско през 1996 г. с характерните старинни къщи, чиито фасади са покрити с пъстри керамични плочки („азулежуш“). На отсрещния бряг на реката, във Вила Нова де Гая се намират избите с портвайн. В Музеят на портвайна - срещу входна такса от 5 Евро ще се запознаете с историята на производството и износа на портвайн в региона, има възможност и за дегустация.
По желание вечерта кулинарен тур. Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да отидете до Брага.
В Брага ще откриете онази типична смесица от минало и съвременност, която прави южната страна любимо място на толкова пътешественици по света. В сянката на църкви, резиденции и порти на по няколко века се разполагат прохладни кафенета и ресторанти със средиземноморски специалитети. Храмът Бом Жезуш до Монте се намира на хълм над града. До него може да се стигне с най-старата в света въжена железница, задвижвана с воден баланс. Дълги години Брага е била главен религиозен център на португалските земи, а днес са запазни няколко впечатляващи барокови църкви. Най-красива е катедралата Се, в която са примесени и други стилове. Връщане в Порто. Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска. По желание може да отидете до Гимараеш едно от най-красивите исторически градчета в Португалия. Смята се, че това е първият град в Португалия - мястото, на което страната е възникнала. От 2001 г. историческият център на града е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Там трябва задължително да разгледате двата двореца: дворецът на първия португалски крал Афонсу - намира се в самия център на града и се издига там от над 1000 години и двореца на херцозите от Браганса - построен около 500 години по-късно. Вътре в сградата се помещава музей, който можете да посетите. Най-хубавата гледка към Гимараеш е от планината Пеня. До нея можете да стигнете с лифт, като едновременно се насладите на красивата природа и зашеметяващата панорама към Гимараеш отвисоко. Връщане в Порто.
По желание вечерта нощен тур с дегустация на вино. Нощувка.

Пети ден:
Полет в 06:30 ч за Мадрид. Кацане в Мадрид в 08:45 ч.Престой на летището или по желание може да разгледате Мадрид. Полет в 20:20 ч от Мадрид за София. Пристигане в София в 00:50 ч.


=========================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Хотел Da Bolsa 3*

Хотелът се намира в историческия квартал Рибейра, само на 100 м от неокласическия Palacio da Bolsa.
Хотелът предлага закуска и безплатен интернет. Много от историческите забележителности в Порто се намират на пешеходно разстояние от хотела. В стаите има сателитна телевизия, сейф, климатик, баня, сешоар. В бара на хотела можете да се насладите на местни вина и напитки.

Персоналът на хотела може да Ви помогне да си резервирате круиз по река Доуро или да наемете автомобил.

Центарната жп гара Sao Bento и спирката на трамваите се намират само на 10 минути пешеходно разстояние от хотела.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Резервация се прави с данни от лична карта - трите имена на латиница и ЕГН и депозит в размер на 50% от цената на екскурзията.
Остатъкът се доплаща до 14 дни преди датата на отпътуване.

Екскурзията се осъществява при минимум 2-ма записани.

Депозита е невъзвръщаем.

Цената на екскурзията е калкулирана на база най-ниска класа за самолетния билет и подлежи на потвърждение в момента на резервацията.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Порто |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Порто |  Уикенд почивка - Португалия |  Уикенд почивка - Порто

Избрани оферти