Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Гимараеш
Гимараеш / Guimaraes

Наричан "люлката на португалската нация", тъй като е родното място на първия португалски крал Алфонсо I, град Гимараеш се намира в северозападна Португалия. Отстои на 50 км от Порто и на 22 км от Брага.

Историческият център на града, с прекрасните си средновековни сгради, е провъзгласен през 2001 г. за обект на световното наследство от ЮНЕСКО.

Главните забележителности, които непременно да посетите, са замъкът Гимараеш, в който е роден Алфонсо I, основател на Португалия; площад Da Oliveira с една от най-известните църкви в града Igreja de Nossa Senhora da Oliveira; дворецът на херцозите Браганса.

Планината Пеня, която се намира в непосредствена близост до Гимараеш, е любимо място за разходки на местните. До нея се стига с лифт и можете да се насладите на невероятна панорамна гледка към целия град. Гимараеш предлага много кулинарни изкушения, които съчетани с местното ароматно вино в атмосферата на някой от уютните ресторанти, ще допълни вашата португалска почивка.

Гимараеш е прекрасна туристическа дестинация и е подходяща за посещение почти целогодишно. През зимата температурите рядко падат под 0 градуса, а през лятото не надвишават 40 градуса. Средната температура през топлите месеци е около златните 25 градуса.

Забележителности около Гимараеш
Виза за Шенген за чуждестранни граждани
от 200 лв.
Виза за Шенген за чуждестранни граждани
0 нощувки
Без транспорт
ПОРТУГАЛИЯ
от 1589 лв.
ПОРТУГАЛИЯ
8 нощувки
Самолет
Нова Година в Лисабон - 29.12.2020г.
от 1350 лв.
Нова Година в Лисабон - 29.12.2020г.
5 нощувки
Самолет