Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хамбург

Круиз ЕВРОПЕЙСКИ НЮАНСИ - 16.09.2024 г.

Номер на оферта

/

241087

Дати & цени

16 септември 2024 г. - Цена от 3130 лв.

Цената включва

Самолетни билети София-Хамбург и Марсилия-София с прекачване
1 бр. чекиран куфар до 23 кг и 1 бр. голям салонен багаж до 8 кг
11 нощувки с изхранване “пълен пансион” на борда на Costa Favolosa
Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро
Представител на туроператора при минимум 15 записани туриста
Всички трансфери по програмата
Обзорна екскурзия на Хамбург
Обзорна екскурзия на Марсилия

Цената не включва

Такса обслужване – 11 евро/ден/възрастен, 5,5 евро/ден/дете до 17 години
Допълнителни екскурзии на брега, с изключение на тези в Марсилия и Хамбург
Сателитен интернет на борда на кораба
Консумация на алкохолни напитки

Програма на пътуването

Круизен пакет ЕВРОПЕЙСКИ НЮАНСИ

За периода на септемврийските празници през 2024 г, - едно пътуване около бреговете на Европа, с посещение на едни от най-забележителните градове на Стария континент. Елате с нас и за 12 дни ще ви покажем букет от 9 града и 5 държави.

Costa Favolosa

Маршрут: София - Хамбург-Зеебрюж(Брюж) - Ле Хавър(Мон Сен Мишел )- Ла Коруня - Леишоиш(Порто)- Лисабон – Кадис(Севиля) – БарселонаМарсилия - София

12 дни / 11 нощувки

ДАТА: 16.09.2024 - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ!

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.02.2024 г.
Вътрешна каюта - 3130 лв / 3330 лв
Каюта с прозорец - 3520 лв / 3720 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

Включени
-Самолетни билети с чекиран куфар 23 кг
-11 нощувки на борда на Costa Favolosa с изхранване "пълен пансион"
-Обзорна екскурзия на Марсилия
-Водач от агенцията през цялото пътуване

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
16.09.2024 София-Хамбург

Полет София-Хамбург с прекачване. След кацането, започваме обзорна екскурзия на Хамбург(включена в цената). По време на която ще видим: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbr?cken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. След края на екскурзията ще се отправим към пристанището за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 20:00 ч.

ДЕН 2:
17.09.2024 Плаване

В днешния ден ще имаме възможност да опознаем кораба и да се забавляваме.

ДЕН 3:
18.09.2024 Зеебрюж, 08:00-16:00

За днес сме подготвили екскурзия до Брюж(срещу доплащане). Той е един от най-запазените градове в Европа и се намира само на 17 км от нашия кораб. Ще имаме цял ден на разположение да се потопим, а защо не и да се изгубим в този град-дантела. Заради красотата си и осеяната с канали градска инфраструктура, често наричат Брюж „Северната Венеция”. От 2000 г. насам той фигурира и в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Сред най-интересните забележителности на града са катедралата „Св. Спасител”, площад „Бур” с Кметството – една от най-старите готически сгради в Нидерландия, дворецът на губернатора с кулата Белфрай, които се намират на площад „Хроте Маркт” и историческата камбанария, състояща се от 47 камбани. Изключително интересен е внушителният комплекс Бежинхоф. Много важна забележителност на Брюж е Музеят на бирата, който е разположен в североизточната част на града в стара пивоварна, построена през 1902 г. Сред религиозните храмове, които са в списъка на забележителностите на града, се нарежда църквата „Нотр Дам”, в която се намират Мадоната с младенеца на Микеланджело, изваяна от бял мрамор, както и саркофазите на Мария Бургундска и Шарл Дръзкия. Друга уникална постройка е базиликата „Сен Сан”, която се състои от два параклиса. Смята се, че от нея започва легендата за Светия граал.

ДЕН 4:
19.09.2024 Ле Хавър 08:00-19:00

В този ден ви предлагаме една невероятна и незабравима екскурзия(срещу доплащане) до Мон Сен Мишел - островът на приливите. Всъщност, защо остров? Скалата, върху която е построено абатството, привличало в миналото поклонници, а днес -туристи, се издига като истински остров само по време на приливите, които тук са най-силните в света. Разликата в морското ниво е цели 14 метра! На практика това означава, че при отливи водата се отдръпва от сушата почти с 11 км, оставяйки гледка от самотни пясъци чак до хоризонта. А после бърза да навакса изгубеното, нахвърляйки се върху брега. В миналото приливната вълна е достигала скоростта на галопиращ кон. Затова не една и две са легендите за рицари, намерили смъртта си в надпревара с Океана. Укрепленията, чийто строеж започва през ХІІІ в., обграждат планината и бенедиктинското абатство и градини, бележещи мястото, където, казват, се появил Архангел Михаил през 708 г. В допълнение към уникалната природна среда, това, което привлича туристите от векове, е архитектурният ансамбъл от ХІІІ в. вътре в абатството, наречен „Чудото“ (La Merveille) – един готически шедьовър.

ДЕН 5:
20.09.2024 Плаване

Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 6:
21.09.2024 Ла Коруня, 08:00-18:00

Днешната екскурзия(срещу доплащане) ще започне с трансфер от пристанището на Ла Коруня до град Сантяго де Компостела. По време на пътуването, нашият местен екскурзовод ще Ви въведе впечатляващо и увлекателно в историята, традициите и бита на Галисийския район. След като пристигнете в Сантяго де Компостела веднага ще имате възможността да почувствате духа на този религиозен и поклоннически център. Ще посетите стария град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО, за световното културно наследство. Гидът ще Ви разкаже и всичко за местната катедрала - една от най-впечатляващите и стари катедрали в Испания. Тя е крайната точна на „Пътят на Камино”. Ще посетим и градския пазар, известен с прекрасната си морска храна, която не се среща в други райони. Ще имате свободно време за покупки. Връщане в Ла Коруня.

ДЕН 7:
22.09.2024 Леишоиш(Порто) 08:00-18:00

Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие, от динамика и спокойствие, от романтика и ексцентричност. Той се намира на северния бряг на река Дуро. Именно тук, в областта „Вила Нова де Гая”, се произвежда и съхранява прочутото червено десертно вино „Порто”. Сърцето на Порто безспорно е историческият център Рибейра, разположен на крайбрежието и обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Лабиринт от тесни калдъръмени улички ще ви преведе между дворци, църкви и къщи с разноцветни фасади. Средновековни реликви, реещи се в небесата камбанарии, пищни барокови църкви и кокетно струпани една до друга сгради изпълват с история и душа Стария град. Сред най-известните забележителности на града са два от шедьоврите на бароковата архитектура на 18 в. – катедралата, известна с нейния масивен олтар от ковано сребро и Епископския дворец, великолепната църква със знаменитата „барокова свещ“ – 76-метрова камбанария. Това е кулата Клегируш – символ на града.

ДЕН 8:
23.09.2024 Лисабон, 08:00-16:00

В този ден ви предлагаме полудневна екскурзия (срещу доплащане), в която ще ви запознаем със столицата на Португалия и нейните най-известни забележителности: символът на Лисабон – кулата Белем, кварталът Алфама, един от най-старите квартали на Лисабон, осеян с калдъръмени улички и панорамни гледки към града, прочутият Манастир на Йеронимите – най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, където се намира гроба на един от най-великите мореплаватели- Вашку Да Гама и изключителния Монумент на откривателите, посветен на морските открития и експедиции, донесли на Португалия славата на велика морска държава.

ДЕН 9:
24.09.2024 Кадис, 11:00-20:00

Днес акостираме в Кадиз, но след 2-часов преход с автобус, ще посетим Севиля за обзорна екскурзия(срещу доплащане). Градът е център на автономната испанска област Андалусия. Разположен е на река Гуадалкивир. Независимо, че се намира на 87 км от нейното устие, в миналото е бил достъпен за морски кораби. По тази причина, през 16-17 в. е основното пристанище на Испания за връзка с отвъдморските ? колониални територии. Посещението на Севиля е истинско преживяване с невероятна комбинация от мавританска архитектура, дворци от 17 в. и преплитащи се улички с тапас-барове.

ДЕН 10:
25.09.2024 Плаване

Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 11:
26.09.2024 Барселона, 09:00-18:00

С днешната ни екскурзия(срещу доплащане), предлагаме да опознаете един великолепен европейски град - Барселона. Ще посетим Хълма Монжуик с Олимпийския пръстен и Испанското село Пуебло Еспаньол – миниатюрна версия на Испания с площ от 2 хектара и много точно възпроизвеждащи най-интересните и най-характерните области – Каталуня, Арагон, Андалусия, Галисия, Кастилия, Балеарските острови, Навара и Естремадура. От Монжуик може да направите прекрасни панорамни снимки на площад Испания с бившата арена за корида и Дворецът-музей на изкуството на Каталуня. Следва кварталът на модернизма – „Ешампле“, където могат да се видят сградите, които местните наричат “Ябълката на раздора”, както и двете най-популярни къщи в града, дело на архитекта Антони Гауди – Каса Батийо и Каса Мила, също така можем да видим и Каса Аматлер и Каса Лео-Морера. Идва време и за една от най-известните забележителности в града – Саграда Фамилия – недовършеният шедьовър на Гауди, който се строи вече над 130 години. Ще разгледаме двете основни фасади и ще се запознаем по-подробно с историята около създаването ? и символите, скрити в нея. Следваща спирка са Триумфалната Арка, Парка на Цитаделата и статуята на Колумб и старото пристанище на Барселона „Порт Вел”. Ще минем и през площад Каталуня или „сърцето на Барселона”, мислената точка, която разделя града на стара и нова част. За финал на нашата екскурзия ще се насочим към най-известната туристическа улица Ла Рамбла и ще се насочим към пазара „Ла Бокерия”. По пътя ще видим и чешмата „Каналетас” (символ на футболния отбор на Барселона).

ДЕН 12:
27.09.2024 Марсилия, освобождаване на кораба след 09:00 ч

Добре дошли на Лазурния бряг. В Марсилия днес завършва морското ни пътешествие. След напускане на кораба, сме подготвили обзорна екскурзия(включена в цената). Марсилия е най-голямото пристанище във Франция и на Средиземно море. Ще разгледаме стария град, с очарователния кей и стотици яхти, многобройни кафенета и рибни ресторанти около тях. Не пропускайте да посетите Катедралата Нотр Дам дьо ла Гард и абатството Св. Виктор. Преминавайки ще видите и замъкът Иф, описан в „Граф Монте Кристо“. От магазинчетата в центъра, може да си купите сувенири и Марсилски сапун, наречен още „Провансалското чудо“. След обяд ще се отправим към летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1 - 1000 лв/човек при записване
Депозит 2 - 1000 лв/човек до 16.05.2024
Пълно плащане - до 30.07.2024

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИЯ:
до 23.02 - 300 лв/човек
24.02-15.03 - 700 лв/човек
16.03-16.05 - 1000 лв/човек
17.05-16.07 - 50% от стойността на договора
17.07-16.08 - 75%
След 16.08 - 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Хамбург |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Хамбург |  Круизи 2024 - Германия |  Круизи 2024 - Хамбург

Избрани оферти