Начало / Екскурзии / Екскурзии - Шарм ел Шейх

ВЕЛИКДЕН 2019 - почивка в Египет – Шарм ел Шейх

Номер на оферта

/

228709

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
*самолетни билети София - Шарм Ел Шейх - София с чартърен полет;
*чекиран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж на борда на самолета;
*пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 30.11.2018);
*7 нощувки в хотел Regency Plaza Aqua Park 5*****,на база Аll Inclusive
*трансфери летище - хотел - летище;
*предстaвител от фирмата
*екскурзовод на български език
*медицинска застраховка с покритие 10000 евро (с Assistance).

Цената не включва:
*Екскурзии по желание (препоръчително се заплащат в България, на място цените са по-високи);
*Качване на планината на Мохамед с посешение на манастира Света Екатерина Александрийска- възрастен - 40 $, дете – 20 $
*Светия град Йерусалим с включени обяд и вечеря- възрастен -150 $ на човек
*Посещение на Кайро,Пирамидите,Сфинкса,Националния Египетски музей,круиз по река Нил,вечеря и шоу програма на кораба и обяд- възрастен -145 $, дете – 70 $
*Двореца 1001 нощи-възрастен -30 $ без вечеря, 50 $ с вечеря, деца съответно 15 $ или 30 $
Петра с включен обяд и ферибот–възрастен - 310 $, дете - 285 $
*Екскурзия до национален прак Рас Мохамед – възрастен 50 $, дете – 25 $
*Виза – $ 25 (ако престоят е само в Шарм Ел Шейх, виза не се изисква);
*Евентуална горивна такса – обявява се до 20 дни преди отпътуване от авиокомпанията-превозвач, заплащането и е задължително.
*Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на пътуването, съгласно условията на ЗД „Евроинс“ АД

Програма на пътуването

LAST MINUTE!
ОСВОБОДЕНИ 2 МЕСТА ПО ПРОГРАМАТА НА ПРОМО ЦЕНА 1099 ЛЕВА НА ЧОВЕК!

Ден 1: Излитане от летище София 10,30 ч. за Шарм Ел Шейх с директен чартърен полет.Кацане 14,15 ч. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване и свободно време. Вечеря. В полунощ посрещане на Великден/Пасха/в месния храм на Коптската Православна църква. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Свободно.Плаж.Обяд.Свободно време.Вечеря. В 22.00 ч. екскурзия до Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина”: Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според Светото писание става опрощаването на човешките грехове. Както е писано в Библията, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите с десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на древния манастир "Св.Екатерина ". Тук е Негорящата къпина,където Бог призовава Мойсей на служение за спасение на евреите от египетско робство. В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове . Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела.Обяд.Свободно време.Вечеря. Нощувка.

Ден 3: Закуска. Свободно време. Възможност по желание за допълнителни екскурзии:
Кайро и Пирамидите /2 дневна/. 1 ден - По обяд отпътуване за Кайро-пристигане и настаняване в хотел. Вечеря на круизен кораб по река Нил с фолклорна програма.Нощувка. 2 ден -Закуска.Посещение на едно от седемте чудеса на античния свят-Хеопсовата пирамида,Платото Гиза,Сфинкса и Националния Етипетски музей. Свободно време за шопинг, обяд
Или друга възможност
Екскурзия до Петра, Йордания - столица на набатеите. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Преминаване през пролома Ал Сик – входът за град Петра. Ал Сик е дълъг над 1 км тесен каньон, който е заобиколен от двете страни с 80-метрови скали. Цветовете и формите на скалите са ослепителни. Накрая на пролома ви очаква спиращата дъха гледка на съкровищницата на Петра (Al-Khazneh). Екскурзията е целодневна, осъществява се с ферибот. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: Закуска. Свободно време или по желание - допълнителна екскурзия до националния парк Рас Мохамед. Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Територията на парка е покрита с прекрасни плажове, мангрови гори, допълнени от прекрасен воден свят – коралови рифове и разнообразни морски обитатели. Ще имате възможност да се запознаете отблизо с естествената им водна среда и да се полюбувате на красотата на Червено море по време на двете спирки за снорхелинг в живописните заливи на парка.Ще добиете представа за двата големи залива Акабския и Суецкия, ще посетим Езерото на желанията и Лъвския разлом. Екскурзията се предлага с яхта /основно за гмуркане е снорхелинг/ и с автобус. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5: Закуска. Свободно време или по желание след обяд допълнителна екскурзия до Светия град Йерусалим. Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Гроба на Света Богородица, Стената на плача - най-почитанoто свято място за еврейския народ; Виа Долороса – пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Храмовия комплекс –Божи Гроб, Плочата на Помазанието; Витлеем-пещерата на Рождество Христово, Витлеемската Звезда.Мъртво море. Обяд. Кръщение във водите на река Йордан. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6: Закуска. Свободно време за дайвинг-Червено море е най-богато на различни видове морски риби.корали и обитатели на подводния свят-морска разходка с луксозна яхта.Обяд на яхтата./или сафари в пустинята с джипове, АТВ, бъги и камили. Запознаване с живота на местните бедуини.Вечеря. Нощувка.

Ден 7: Закуска. Свободно време и по желание вечерна допълнителна екскурзия до Дворец "1001 нощи". Потопете се в атмосферата на Изтока – историческа възстановка, насладете се на грандиозно шоу, което разказва за дългата история на Египет от фараонски времена до наши дни. Почувствайте се като почетни гости в този приказен дворец.Светлинно.водно и музикално шоу. Танци,факири и джинове от историята на приказките от "1001 нощи" оживяват като магия пред очите- една незабравима вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8: Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00 ч, като багажът може да бъде оставен в стая на рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Шарм ел Шейх 17.00 ч. Пристигане в София 21.00 ч.

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Шарм ел Шейх |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Шарм ел Шейх |  Великден 2024 - Египет |  Великден 2024 - Шарм ел Шейх

Избрани оферти