Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА – самолет – промоция коледни базари от Варна

Номер на оферта

/

230079

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна – Виена – Варна с авиокомпания „Уиз Еър” с включени летищни такси, приоритет, ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/20/25 см и салонен багаж до 10 кг с размери 55/40/20 см, предварително чекиране и запазени места);
- 3 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български.

Цената не включва

- Доплащане за чекиран багаж до 20 кг вместо включения в цената до 10;
- Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден;
- Застраховка отмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
- Допълнителни услуги;
- Таксите за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

Програма на пътуването

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в избран хотел в центъра на Виена, трансфери летище – хотел – летище, пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български, самолетен билет (с включени летищни такси и ръчен багаж 1 малка чанта с размери 40/20/25 см и салонен багаж до 10 кг с размери 55/40/20 см, приоритет, предварително чекиране и запазени места). Лети се с авиокомпания „Уиз Еър".

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 21.11.2019 – 14:15 ч. – полет ВарнаВиена. 15:05 ч. – пристигане. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 22.11.2019 – Закуска. Свободно време. По желание - пешеходна разходка „Коледни базари с виенско кафе и торта“ - с доплащане 67 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 6 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из коледния базар през виенското кметство - най – големият коледен базар в централна Европа, обиколката продължава покрай Бургтеатър, историческото кафене Ландман, посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо ва Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", коледния базар Фрайбург - най-стария и най-обичан от виенчани коледен базар на града, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 23.11.2019 – Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободно време. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ с доплащане 76 лв. за възрастни и 52 лв. за деца до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 6 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 24.11.2019 – Закуска. Свободно време. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с доплащане 65 лв. за възрастни и 59 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Трансфер до летището. 15.35 ч. – полет ВиенаВарна с авиокомпания „Уиз Еър”. 18:25 ч. – пристигане на летище Варна.



Дати и цени на човек в лева според настаняването:

Хотел A B C
На човек в двойна стая 699 755 919
Допл. за инд. стая 111 117 188
Нам. за 3-ти възр. 22 18 0
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 33 33 33
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 23 23 23

Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг (заявява се при записването) – 86 лв.

A Ibis Mariahilf***
B Mercure Westbahnhof ****
C Austria Trend Anatol****


Допълнителни услуги:
- Пешеходна разходка с кафе пауза с доплащане 67 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта и кафе в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 6 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: кметството, където се намира най – големият коледен базар в централна Европа; Бургтеатър; историческото кафене Ландман; църквата Миноритен кирхе, където се намира мозаечно копие на Тайната вечеря, поръчано от Наполеон за неговия тъст австрийският император Франц I; пасажа на двореца Фернстел; кафене „Централ"; коледния базар Фрайбург - най-старият и най-обичан от местните жители; площад Ам Хоф; колоната на дева Мария; площада на старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; площад Хое Маркт с колоната на светото семейство и часовника Анкер, катедралата „Свети Стефан“; посещение на традиционно виенско кафене, с дегустация на известната торта „Сахер“ и виенското кафе „Меланж“.
- Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 76 лв. за възрастни и 52 лв за деца до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 6 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста.
- Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български (с доплащане 65 лв за възрастни и 59 лв за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 6 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място.

Хотели, които използваме по програмата:

А Хотел Ibis Mariahilf*** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”. На 5 мин. от хотела има спирка на метро. На разположение са безплатен интернет, кафе-бар, ресторант. Всяка стая е оборудвана с телефон, телевизор, климатик, бюро.

В Хотел Mercure Westbahnhof **** е разположен до гарата Вестбанхоф, съвсем близо до търговската улица „Марияхилфер щрасе”, на около 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”. В непосредствена близост има спирка на метро.

С Хотел Austria Trend Аnatol**** се радва на тихо разположение само на няколко крачки от най-дългата търговска улица на Виена, "Марияхилфер щрасе", и предлага модерен дизайн, частен подземен паркинг и безплатен достъп до интернет. За 20 минути пеша или за 10 минути с метрото може да се стигне до Квартала с музеите, театър Raimund и пазара Naschmarkt. Метростанция Zieglergasse е едва на 200 метра от хотела. Във всички просторни и комфортни стаи на хотел Austria Trend Anatol гостите могат да ползват кабелна телевизия и електронен сейф с контакт за зареждане на лаптоп. Предлагат се стаи за пушачи и непушачи. Барът на Anatol приема посетители 24 часа в денонощието. В непосредствена близост до хотела има много ресторанти, пъбове и барове.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Предколедни екскурзии - Австрия |  Предколедни екскурзии - Виена

Избрани оферти