Начало / Почивки / Почивки - Хургада

Почивка в ЕГИПЕТ, Сафага - Eсен 2017 Полети до Хургада

Номер на оферта

/

198214

Дати & цени

Цената включва

самолетни билети София - Хургада - София с чартърен полет на АК "ALK Airlines" /цената не включва кетъринг по време на полета/

всеки пътник има право за превоз на 20 кг. чекиран багаж и само една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг. и с максимални размери 55/40/20 см.

пътнически и летищни такси /които са в размер на 95 евро на човек към 30.03.2017/

7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел

трансфери летище - хотел - летище

медицинска застраховка

Цената не включва

доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 5 евро за 8 дни; за лица от 75 до 80 г: 14 евро за 8 дни

допълнителни екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Хургада)

виза – $25 (заплаща се и се получава при пристигане на летището в Хургада)

евентуална горивна такса

Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация.

Програма на пътуването

Ден 1:
Излитане от летище София (Терминал 1) за Хургада с чартърен полет на АК "ALK Airlines". Посрещане на летище Хургада и трансфер до избрания хотел. Настаняване след 14:00 часа. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия. Чували ли сте за очарователното дъно на Червено море, пълно с живот и цветове-раят на гмуркачите? Дайвингът е единственият начин да се опознае този свят. Червеноморска ривиера, известна със своите уникални рифове, разнообразни флора и фауна и впечатляваща чистота на водата, гарантираща видимост, която често превишава 45 метра. Над 1200 вида риби и 500 вида корали и мекотели населяват тукашните води, като повече от 10% от тях не се срещат никъде другаде на Земята. Гигантски костенурки, страховити змиорки, морски скорпиони, най-различни видове акули, делфини, скатове, октоподи, баракуди, риби-клоуни, риби-крокодили или риби наполеон са само част от екзотичните обитатели на морето. Подводният релеф също е изключително разнообразен, редуващ плоски плата, живописни каньони, отвесни скали, пещери и коралови градини, а морското дъно е осеяно с останки от потънали преди стотици години кораби. В цената на екскурзията е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Луксор - древната столица на египетските фараони. Посещение на Карнак - най-големият религиозен комплекс в света, който заема площ от 840 декара. Той е бил известен на древните египтяни като Ипет-Исут (най-святото място) и представлява град от храмове. Обособени са 3 зони, в най-голямата от които е разположен храмът на Амон Ра; храма на царица Хатшепсут - комплекс от древноегипетски гробници, който е истински архитектурен шедьовър, построен в Деир ел-Бахри (Северен манастир); Долината на царете - пустинна равнина, заобиколена от стръмни хълмове. Разположена е на западния бряг на Нил, близо до град Тива. Тук е мястото, където се намира прочутата гробница на фараона Тутанкамон (една от 62-те открити гробници досега); Колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи-близнаци, които представят Аменхотеп III в седнало положение, с ръце, положени на коленете и поглед, насочен на изток, към реката и изгряващото слънце; Алеята на сфинксовете, която е била разположена между храмовете, началото и краят на която са разкрити сега. Общата дължина е била около 5 км. По алеята се извършвало шествието на фараоните до карнакския храм; Фабрика за алабастър и Мусей на папируса. Екскурзията е целодневна с включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Райският остров с уютно корабче - насладите се на уникални морски и пустинни гледки. Островът е лишен от растителност, но пък е посипан с фин, белоснежен пясък, заобиколен е от кристална вода в сини нюанси и гледки, които са сякаш нереални. На самият остров ще можете да се попечете под жаркото слънце и да си направите незабравими снимки. Екскурзията включва обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или екскурзия до Кайро. Ще посетите едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия - Бялото слънце на пустинята. Запознанството с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята. Ще останете впечатлени от препускането с джипове по дюните, екстремно шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия и включена вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия до Ел Гуна. Ел Гуна се появява като чудо сред пустинния пясък под жаркото слънце на Египет. Всички хотели са разпръснати из островите, като са свързани помежду си с мостове и преходи. По каналите плуват лодки, които придават прилика на местността с Венеция. До Ел Гуна ще стигнете с автобус, а след като пристигнете, ще плавате по каналите с лодки и ще посетите градският аквариум. Следва "Дома на делфина", където се намира един от най-известните и красиви рифове на Червено море, а ако имате късмет- можете да се срещнете и с делфини. По време на екскурзията е организиран риболов, плуване и обяд на борда на кораб. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00ч, като багажът може да бъде оставен в стая около рецепция, предназначена за съхранение. Свободно време до трансфера за летището и полет от Хургада за София.

Важно: Програмата и изпълнението й са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Хургада.

Хотели:

RIVIERA PLAZA ABU SOMA - 4 *
ЦЕНИТЕ СА ЗА ДВОЙНА СТАЯ All Inclusive- 378 €

LOTUS BAY SAFAGA - 4 *
ЦЕНИТЕ СА ЗА ДВОЙНА СТАЯ All Inclusive- 470 €

CORAL SUN BEACH - 4 *
ЦЕНИТЕ СА ЗА ДВОЙНА СТАЯ All Inclusive- 564 €

ЗА ПОДРОБНИ ЦЕНИ МОЛЯ ВИЖТЕ ТУК - http://www.sofiatour.net/ekzotichni-patuvania/view.html?oid=2387007

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Хургада |  Почивки - Египет |  Почивки - Хургада |  Екзотична почивка 2024 - Египет |  Екзотична почивка 2024 - Хургада

Избрани оферти