Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

ЕКСКУРЗИЯ ДО ДУРЪС, Албания с вечери и бонуси

Номер на оферта

/

238247

Дати & цени

20 октомври 2022 г. - Цена от 335 лв.

Цената включва

• Транспорт с луксозен, лицензиран и комфортен автобус;
• Двама шофьори по време на пътуването;
• Гранични такси за Албания, магистрални такси и паркинги;
• 3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел Western Star Hotel 4 **** или подобен
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Бонус : Посещение на Елбасан

Цената не включва

• Целодневна екскурзия до Дуръс, Круя и Тирана – 40 лева
• Целодневна екскурзия до Берат и Фиер (Аполония) – 35 лева
• Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
• Медицинска застраховка за престоя 5 лв
Забележка: Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 4 лв., над 75 г. – 8 лв.
• Застраховка "Отмяна на пътуване" – сключва се при подписване на договора
• Туристическа такса - 140 Leke на турист на нощувка - заплащат се лично на рецепция на хотела
Забележка:100 Албански Lek (ALL) ~ 1.67 Български лев (BGN)

Програма на пътуването

Дестинация: Дуръс, Албания

Маршрут: СофияСкопиеТетово – Струга – ЕлбасанДуръс - Круя - Берат - - Аполония - Тирана - София

4 дни / 3 нощ.

ДАТИ:
20.10.2022 - 23.10.2022

ПРОМОЦИОНАЛНА цена : 335 лв.
ПОТВЪРДЕНО ПЪТУВАНЕ !
Екскурзия без нощни преходи.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН
Отпътуване от София в 6.00 часа по маршрут: СофияСкопиеТетово – Струга – ЕлбасанДуръс. Настаняване в хотел в курортната част на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН
Закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Берат и Фиер (Аполония).
Отпътуване за Берат (до ХІХ в. – Белград) е град-музей, съхранил цял комплекс от старинни къщи, чиито многобройни прозорци отразяват слънцето и небето – затова го наричат „градът с хилядите прозорци”. Около града живописно се вие реката Осъм, а на хълма над него се виждат останките от старата крепост, зад чиито стени все още живеят хора в къщи от ХІІІ в. Запазени са няколко средновековни църкви, в една от които е уреден музей на иконите.
Отпътуване за Фиер. Град само на ок. 200 години, значим промишлен и търговски център, в който се пресичат важни шосейни и железни пътища. Близо до него се намират останките на античната Аполония, построена в VІ в. пр.н.е. на хълм над морето, близо до тогавашното корито на река Вьоса. Аполония е имала пристанище за 100 кораба и към нея е водело едно от разклоненията на Виа Егнатия. Цицерон я описва като голям и важен град. В 45 – 44 пр.н.е. в този известен център на елинистичната култура Октавиан Август учи изкуства и риторика. Останките на града са открити в ХVІІІ в, но разкопките продължават.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря нощувка
Нощувка.

3 ДЕН
Закуска.
Свободно време или по желание:
Екскурзия до Дуръс, Круя и Тирана.
Отпътуване за Дуръс. Вторият по големина град и най-голямото пристанище в Албания, наследник на древногръцката колония от VІІ в. пр.н.е. – Епидамн, в който могат да се видят следите от древната история: римският амфитеатър от ІІ в., един от най-големите на Балканския полуостров, останките от византийската крепост с венецианската кула, експозициите в Археологическия и Историческия музей. Градът се слави и с прекрасните си плажове край изумрудените води на Адриатическо море.
Оптътуване за Круя. Старинен град, родно място на националния герой Скендерберг. От кацналата на планинския хълм крепост може да се обхване с поглед цялата околност до морето и Тирана. Освен Исторически, в крепостта има и Етнографски музей, уреден в старинна къща от ХVІІІ в. Към крепостта води покрита с калдъръм улица – старата чаршия, в която животът никога не е прекъсвал.
Отпътуване за Тирана. Столица и най-голям град на Албания, който посреща гости от цял свят със своите дружелюбни хора, вкусна храна, добре съхранена природа и приятна атмосфера. Един от символите на града несъмнено е паметникът на националния герой на Албания – Скендербег. До него са забележителната със стенописите си джамия Етем бей (ХVІІІ в.) и часовниковата кула (ХІХ в.), които мирно си съжителстват с правителствените и обществени сгради от по-късни времена – Операта, Националния исторически музей и др. Вече е възможно за всеки да се поразходи в някога затворения само за комунистическия елит квартал Блоку – най-привлекателното място за младежите със своите кафенета, магазини, ресторанти и нощни клубове.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска и отпътуване за Елбасан. Свободно време за кратка почивка и покупки. Отпътуване за София. Пристигане към полунощ.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За резервация :
• Депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане 14 дни преди отпътуването, освен ако не е упоменато друго в зависимост от конкретната програма;
• Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при събран определен минимален брой записани туристи!
• Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им.
• Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
• Необходими документи: лична карта или международен паспорт, с 6-месечна валидност към датата на заминаване.
• За деца под 18 години, непридружавани от единия или от двамата родители, е необходима нотариално заверена декларация /копие и оригинал/;
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Македония и Албания поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата.
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване горивото, независимо кога са направени резервациите!
Посочените цени са калкулирани при минимум 35 души. Уведомение за несъбран минимум : най – късно 7 дни преди пътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Уикенд почивка - Албания |  Уикенд почивка - Дуръс

Избрани оферти