Начало / Статии / Статии - Микронезия

Палау - първокласен островен живот

Автор

/

Една от многото островни конфигурации в тихоокеанската галактика Микронезия, 343-те острова на Палау са заобиколени от омагьосващи води, за които мнозина познавачи казват, че предлагат най-добрите условия за гмуркане в света.

Палау - Микронезия

Средищното място на три главни океански течения, тези води поддържат над 1500 вида риба и четири пъти повече видове корал от тези, откривани в Карибските острови, и са известни заради своите необикновени стръмни спускания и стенно гмуркане: падината Тегемелис е смятана от мнозина за най-добрата в света – яркоцветен риф, който започва на 60 см и пада право надолу до над 300 м.

Легендарният Блу Корнър (Син ъгъл) е едно от най-вълнуващите места на планетата заради страхотното изобилие, разнообразие и размери на рибите в него – и тези стрелкащи се сиви рифови акули! Над 50 потънали кораби от Втората световна война – останките от атаката на един самолетоносач, – редки и екзотични морски видове и видимост, която надхвърля 60 метра, допринасят за удивлението на гмуркачите.

Никнещи като изумрудени гъби по една 32-километрова ивица от прозрачни тюркоазени води, 200-те Скални острови (Рок Айлъндс) са другата коронна слава на Палау. Покрити с палми и гъста джунгла, някои от тези ниски варовикови хълмчета са поръбени с белопясъчни плажове и са обитавани от множество видове птици, включително качулати папагали какаду, сини рибарчета и рифови чапли. Любителите на излежаването на плажа ще намерят идеалното място, на което да забравят за останалия свят, а гмуркачите с шнорхел ще открият пълните с риба околни води.

Островите са необитаеми и нямат електричество, но лагеруващите са възнаградени с несравнимата възможност да се любуват на звездите.

В Палау хотел „Палау Пасифик Ризорт“, който е от световна класа, предлага първокласна сухоземна база за гмуркачи, наречена „Сплаш“. За негмуркачи най-доброто потапяне с шнорхел е само на метри от столовете за плажуване на хотела.

„Карп Айлънд Ризорт“, на един от външните Скални острови, има семпли, но приятни плажни къщички, които са пълни главно с млади гмуркачи от цял свят, които оценяват близостта до знаменитите места за гмуркане на Палау.

Къде: Палау - в най-западната част на Микронезия. Почти всички полети правят връзка в Гуам.
Най-добро време: декември-февруари (сух сезон); гмуркането е добро през.

>
04 януари 2011 г.

Тагове

гмуркане

екзотика

острови

романтика

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти