Начало / Статии / Статии -

Сафаритa на кон в националния парк „Ника“

Автор

/

 

За тези, които са „минали“ богатите на диви животни резервати на Източна Африка и не им се гледат още стада слонове, Малави е африканска дестинация от друг тип. Красотата на националния парк „Ника“ не се състои само в гледките на безкрайните пространства на удивителното плато и хълмистите пасища, но и в необятните небеса, освежителния планински въздух – и в компанията на Дейвид Фут, най-добрия водач в Малави. Тъй като по-голямата част от парка с площ 1840 км2 е недостъпна за моторни превозни средства, язденето на кон е идеалния начин за разглеждане на отдалечените хълмове и уединени долини на парка, както и за доближаване до дивите животни.

Тук „голямата петорка“ може да се състои от антилопата кана, конската антилопа, антилопата редунка, пъстрата горска антилопа (бушбок) и зебрата. Платото избухва в цветове от октомври до април, като килим от цъфтящи диви цветове покрива пасищата. Над 200 вида сухоземни орхидеи могат да се открият тук, заедно с диви ириси, гладиоли и делфиниуми сред много други, които допринасят за тази визуална бурлеска. Максимум шестима ездачи предприемат походи от един до десет дни по маршрути към най-далечните кътчета на парка, докато персоналът с товарни коне се движи напред и устройва лагера за нощта.


Къде: най-близкото търговско летище е Мзузу, където могат да бъдат уредени въздушни превози от Лилонгве. Оттук за 4 часа с кола се стига до лагера в Челинда (по въздуха от Мзузо до Челинда и обратно струва $240).

Най-добро време: октомври-април за цъфтежа на дивите цветя.

>
08 април 2010 г.

Тагове

Африка

езда

конен туризъм

Малави

национален парк Ника

национални паркове

резервати

ресторанти

сафари

Забележителности наоколо

Избрани оферти