Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

3-дневна екскурзия до Солун и Метеора

Номер на оферта

/

199898

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус
2 нощувки със закуски в хотел 2/3* на Олимпийската ривиера
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Обиколка на Солун
Водач през цялото пътуване

Цената не включва

Трансфери от и до Вашия град
Посещение на гръцка шоу-вечер – 20 € за възрастен, 15 € - дете до 12 години / организира се само в активен сезон и не зависи от Туроператора /;
Екскурзия до Метеора- 15 евро и входни такси за туристическите обекти;
Доплащане за застраховка за лица над 70г.;
Застраховка "Отмяна на пътуване";

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия - 3 дни / 2 нощувки

Ден 1: СофияОлимпийска ривиера (районът на Паралия Олимпиаки Акти): 540 км

Отпътуване от Плевен сутринта. Преминаване през ГКПП Кулата за района на Паралия Катерини, Олимпийската ривиера в Гърция. Пристигане следобед, настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Паралия КатериниМетеора – Паралия Катерини : 350 км

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Или по желание - екскурзия до Метеора - едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, изглеждат сякаш спуснати там направо от небето. Ще разгледаме два от манастирите и ще посетим работилницата за икони „Зиндрос”. Свободно време, след което се отправяме обратно към хотела. Нощувка.

Ден 3: Олимпийска Ривиера – Солун: 75 км / СолунПлевен: 470 км

Закуска, след което отпътуваме към един най-старите градове в Европа – Солун.
Това е съвременен град с богата история и култура, която започва още от античността. За историята на града свидетелстват многото забележителности, сред които част от крепостната стена на града, ротондата "Свети Георги – Победоносец", църквата "Свети Димитър" и римската "Галериева арка". Най-известна сред туристите обаче е Бялата кула, използвана от Османската империя като затвор и място за изтезания на пленници. Малко хора знаят, че именно тук турците затварят и изтезават революционера Капитан Петко войвода. От площада пред кулата на запад се простира крайбрежната улица, по която има безброй кафенета, таверни и сладкарнички, които са винаги пълни. По алеята за разходка тълпи от амбулантни търговци, мимове и колоритни африканци с разнообразни стоки и сувенири ще се опитат да привлекат вниманието Ви. Свободно време. Отпътуване за България и пристигане вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Солун

Избрани оферти