Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кушадасъ

Средиземноморски круиз от Солун

Номер на оферта

/

238234

Дати & цени

16 юни 2024 - 22 септември 2024 г. - Цена от 860 €

Цената включва

7 нощувки на база All inclusive на кораб Celestyal Journey с вкл. алкохолни и безалкохолни напитки /алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря/
Пристанищни такси
Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж
Детски клуб с анимация
75 евро кредит на човек за екскурзии на брега заявени и платени предварително до месец преди отплаване
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
Такса обслужване на борда на кораба – 6 евро на човек на ден за възрастен и 3 евро на ден за дете от 2 до 11.99 години - включена в цената
Водач на български език

Цената не включва

Организиран транспорт София - Солун - София
Лични разходи
Неупоменати в програмата услуги
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Брегови екскурзии /по желание/
Напитки, освен упоменатите като включени
Специализирани ресторанти
Ползване на телефон, интернет
СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор
Медицински и фотографски услуги, пране
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Средиземноморски круиз от СолунСанторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ и ЦЕНА на човек в двойна каюта:
16.06.2024 – 23.06.2024 – 980 евро
30.06.2024 – 07.07.2024 – 930 евро
07.07.2024 – 14.07.2024 – 900 евро
21.07.2024 – 28.07.2024 – 900 евро
04.08.2024 – 11.08.2024 – 860 евро
18.08.2024 – 25.08.2024 – 920 евро
01.09.2024 – 08.09.2024 – 980 евро
22.09.2024 – 29.09.2024 – 1 150 евро

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Солун - Кушадасъ
Отпътуване от София със собствен транспорт до пристанището в Солун, Гърция /организиран транспорт от София - на запитване/. В 12:00 се настаняваме на фантастичния напълно реновиран круизен кораб CELESTYAL JOURNEY - най-новото попълнение на круизната компания. Името Journey /пътешествие/ е символ на търсене и откриването на нови хоризонти. телство и напредък. Корабът въплъщава в себе си духа на приключението, което започва точно сега...
в 19:00 часа оттплаваме в посока Кушадасъ /Турция/.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 2: Кушадасъ
Престой от 13:00 до 19:00 часа
Пристигаме на пристанището в Кушадасъ. Макар и да е остров, в превод от турски името му означава Птичият остров. Причината се крие на няколкостотин метра навътре в морето - малък каменен остров, чиято форма наподобява глава на птица. Кушадасъ очарова със своята тюркоазена пенлива вода, широки пясъчни плажове, ярко слънце, шарени локуми и вкус на сладка баклава.
Свободно време или по желание полудневна екскурзия до град Ефес и къщата на Дева Мария /срещу допълнително заплащане/. Ефес - впечатляващия древен град, известен с прочутия храм на Артемида и едно от Седемте чудеса на античния свят. Храмът на Артемида е един изключителен и неповторим земен дом на боговете. "Който веднъж го зърне, ще се убеди, че тук земята и небето са сменили местата си и светът на безсмъртните богове се е преместил от небето на земята". По този начин в древните документи е описвана постройката, която всички хора от древността провъзгласяват единодушно за най-възхитителната в света.

Разглеждаме археологическия комплекс - Библиотеката на Целзий от II век, къщите с мозаечни подове, агората, мраморната улица, където са били магазините и театъра, побиращ 25 000 зрители. Наблизо се намира и къщата, в която се смята, че Дева Мария е прекарала последните години от живота си.
Връщаме се в Кушадасъ за разходка из уличките на града и за покупки от усмихнати продавачи на така известните турски стоки.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 3: Остров Крит
Престой от 08:00 до 19:00 часа
Акостираме на пристанището в Ираклион.
Добре дошли на спиращия дъха Крит, където древногръцките легенди оживяват, а почивката е истинско пътуване през времето. На острова се развива една от най-древните европейски цивилизации - минойската.

Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Минойския дворец Кносос датиращ от първата европейска цивилизация /срещу допълнително заплащане/. В гръцката митология Кносос се свързва с митичния цар Минос. Тук е бил легендарният лабиринт, създаден от Дедал, в който живеел зловещият Минотавър. Картините по стените на двореца помагат на посетителите да добият представа за мащаба му.

Цялата архитектура на Кносос е забележителна. Въплъщение на минойския лукс - белег на много висока култура и цивилизация.
Връщаме се в столицата Ираклион и време за разходка. Според легендата Херакъл дощъл по тези земи, за да хване критския бик, откъдето идва и името на града
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 4: Остров Санторини
Престой от 07:00 до 00:30 часа след полунощ.
Акостираме до бреговете на столицата Фира и с лодки ще бъдем извозени до брега. Може би трябва да благодарим на вулканично изригване през 16 век пр. н.е. за създаването на магическата земя, която сега познаваме като Санторини. Пред вас ще изплува неповторимата гледка, извънредната красота, като че родена от въображението на художник. Черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море. Можете да видите най-голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези.

Свободно време или по желание полудневна автобусна екскурзия до селището Оia /срещу допълнително заплащане/. Построено на стръмен склон на калдерата в северния край на острова, Оя ще ви предостави зашеметяващи гледки, които ще останат в съзнанието ви цял живот. Сините покриви на църквите, белите къщички и изгледа към вулкана ще допринесат още повече за вашето гръцко изживяване. Красотата на Оя е ненадмината. Всъщност е почти невъзможно да се опише с думи. Това е едно от най-сниманите места в Гърция, ако не и в света. При пристигането си в Ия, отделете малко време, за да се насладите на атмосферата, преди да се разходим из криволичещите тесни улички, които ни отвеждат до скрити скъпоценни камъни, сгушени в тесните артерии на селата и главната търговска улица. Има много възхитителни пътеки, където можете да се насладите на идилични романтични гледки и да се възхитите на невероятния пейзаж.

Връщаме се във Фира и свободно време да разгледаме града. Ще видите очарователни малки магазинчета, препълнени с ръчно изработени предмети от рисувано стъкло, керамика, дърво, както и всякакви бижута - от най-семпли до уникално сложни. На Санторини, за разлика от много други туристически места, в повечето магазини се продават наистина бутикови изделия.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 5: Остров Миконос
Престой от 08:00 до 02:00 часа след полунощ.
Утрото ни намира на остров Миконос, а денят започва с обещание за изненади. Според легендите Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Останки от гръцката митология, оставила отпечатъци по целия остров, ще срещнете на всякъде около вас.

Веднага ще усетите пулсиращата енергия на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи, тесни мраморни пътеки с розови цветя, изпъстрени с малки кафенета и бутици, вятърни мелници и нажежен до червено нощен живот.
Свободно време за плаж, разходки и покупки.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 6: Остров Милос
Престой от 09:00 до 19:00 часа.
Денят ни започва на остров Милос - най-югозападния остров от Цикладската група, с вулканичен произход. Акостираме до бреговете на остров Милос и с лодки ще бъдем извозени до брега.
Изтрийте всички очаквания и се подгответе да се потопите напълно в атмосферата, колоритността и артистичността на острова, който е наситен с изключителни скални образувания, горещи извори, пещери и богата морска дива природа. До римско време Милос има огромен артистичен и културен принос към гръцката култура, предоставяйки някои от най-добрите примери за скулптура, оцеляла от древния свят. Някои от тях са статуята на Асклепий в Британския музей, статуята на Посейдон в Атина и разбира се световноизвестната статуя на Венера Милоска, изложена в Лувъра.
Свободно време или по желание екскурзия до снежнобелия плаж Саракинико, древния град Мелос и градчето Плака /срещу допълнително заплащане/. Отправяме се към едно от най-фотографираните места на Цикладите - Саракинико. В продължение на хилядолетия морето и скалите са работели в пълен синхрон, а резултатът е уникален. Наоколо е пълно с бели хълмове, чиито върхове наподобяват кули от пудра захар. В подножието им се вие причудлив бряг, накъсван тук-там от лагуни с плитка вода.

Отпътуваме по живописния крайбрежен път към Плака - класическо Цикладско селище с традиционни каменни къщи и павирани улици, украсени от разноцветни бугемвилии, ще се насладим на зашеметяващи гледки към морето, както и ще опитаме домашно приготвени сладкиши в няколко местни магазина за сладки. Ще посетим руините на древния град Мелос с дорийски стени и колони, римски амфитеатър, напълно реновиран през 2015 г., както и мястото, където през 1820 г. е открита статуята на Венера Милоска. Ще посетим и богатият минен музей на този вулканичен остров.
След вечеря, крузният ни кораб CELESTYAL JOURNEY oтплава по залез към следващото приключение.
Нощувка.

ДЕН 7: Атина
Престой от 07:00 до 17:00 часа.
Акостираме на пристанище Пирея в слънчева Атина - една от най-древните столици на Западния свят.
Свободно време или по желание полудневна екскурзия в централната част на Атина и посещение на Акропола /срещу допълнително заплащане/.

Нека се впуснем из археологическите забележителности, елегантната атмосфера и очарованието на византийските църкви, да разберем повече за античността, люлката на цивилизацията и демокрацията. Ще разгледаме Акрополът и Партенонът на почти 25 столетия, Плака, най-старият квартал на Атина, Гробът на незнайния воин пред Гръцкия Парламент, Стадионът Панатинаикос, където се провеждат първите модерни Олимпийски игри през 1896г, Атинският Университет, Националната библиотека, Атинската Академия, площади Омония и Синтагма.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 8: Солун
Пристигаме във втория по големина град и нашата крайна дестинация - Солун в 10:00 часа.
Отпътуване за България със собствен транспорт /организиран транспорт от София - на запитване/.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Какво включва all inclusive пакета на круизния кораб Celestyal Journey:

Закуска, обяд, вечеря в основния ресторант или на бюфета

Неограничено количество напитки - безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода, вино /червено, бяло, розе/ и наливна бира
Забележка: Алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря.

75 евро кредит на човек за екскурзии на брега заявени и платени предварително до месец преди отплаване

Анимациия и шоу програми

Използване на външен басейн и шезлонги

Фитнес и спорт

Tакса обслужване към персонала


Какво не включва all inclusive пакета на круизния кораб Celestyal Journey:

Брегови екскурзии

Напитки, освен упоменатите като включени

Специализирани ресторанти

Казино

Ползване на телефон и интернет

СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор

Медицински и фотографски услуги, пране


НАДГРАЖДАНЕ ДО PREMIUM ПАКЕТ:

Премиум пакет напитки - премиум кафе и чай, коктейли с цена до 7 евро, наливна бира, сокове и безалкохолни, вино с цена до 6 евро на чаша, алкохолни напитки с цена до 6 евро на напитка в баровете и ресторантите /ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН/

150 евро кредит на човек за екскурзии на брега заявени и платени предварително до месец преди отплаване

1 час WiFi на ден

25 % намаление в специализираните ресторанти на бордна на кораба


ЦЕНА:

Доплащане за двойна каюта /независимо от вида каюта/ - 480 евро за двама

Доплащане за тройна каюта /независимо от вида каюта/ - 720 евро за трима

Доплащане за възрастен настанен в единична вътрешна каюта без прозорец или външна каюта с прозорец - 315 евро

Доплащане за възрастен настанен в единична външна каюта с балкон - 480 евро

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кушадасъ |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кушадасъ |  Круизи 2024 - Турция |  Круизи 2024 - Кушадасъ

Избрани оферти